Raw tahini

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Raw tahini

Re: Raw tahini

od Tao » ned črc 14, 2013 17:55

Ahoj, na www.rawsuperfood.cz jsem objevil raw tahini a další ořechová a semínková másla.

Re: Raw tahini

od Jindra » úte kvě 29, 2012 16:07

venclík píše:"Raw" tahini je samozřejmě protimluv
těžko říct - někteří výrobci na obal napíší, že je to z praženého sezamu, tak tam je to jasný, ale co ti, kteří to neuvedou... podle mne však je to většinou z praženého,

proto si tohle dělám doma sám z raw sezamu, den dva máčeného, pak drceného

Re: Raw tahini

od venclík » úte kvě 29, 2012 16:02

Nedávno jsem si koupil na zkoušku Tahini (samozřejmě z praženého zrna výrobce asi Natural) omáčku jak jsem se tady dočetl, jak je to super a návykové.
Výsledek: má to svíravou chuť, jíst se dá bez odporu, ale moc to nechutná. To syrový sezam je mnohem mnohem lepší. Dopotřebovat a nejspíš nikdy více.
Navíc na chleba a rohlík se to zcela nehodí. A přijde mi, že to může zkazit chuť více věcí. Ale zkusím třeba do těstovin.
"Raw" tahini je samozřejmě protimluv. Ale lepší něco jak nic. Řekl bych, že všechny tepelně zpracované tuky jsou na aterosklérozu a že není hříchem občas se přejíst i třeba syrových vlašáků.

Re: Raw tahini

od Jenik2012 » čtv led 26, 2012 14:43

Youtube.com

The Stone Grinder for Nut Butters Machine, episode #707
Stone Grinder for Nut Butters!!!, episode #692

Santha 2L stojí v Indii 3400Kč.
Dále je oblíbený ELGI ULtraPride+.

Re: Raw tahini

od zaklinac.dan » pát led 20, 2012 20:57

asi ne. a moc firem na světě asi není. jedině nějaká na zakázku pro raw fanatiky (bez urážky). tam kde se to hodně jí, tam to neřeší. pražením to získává chuť, trvanlivost a hlavně se pak dá udělat ze sezamu tahini :) protože tím zahříváním se ten obsažený tuk stává viskóznější a při drcení pak vytéká. pokud to pražit nebudeš, tak to bude obdobný jako mletej nebo tlučenej mák ;) takže buďto koktejly a sladké "něco" (pomazánky, krémy apd.) nebo snad teoreticky s olejem nějaká řidší hatlapatla...každopádně samo-domo ;)

Raw tahini

od Christine » čtv led 19, 2012 11:14

Prosímvás, dá se někdě v ČR sehnat tahini z nepraženého sezamu? Příp. kde?
Děkuju moc :)

Nahoru