orechvy jogurt

Tady pište své zkušenosti s jednotlivými druhy ovoce, zeleniny, atd.

Moderátor: hugo

Odpovědět
tatar

orechvy jogurt

Příspěvek od tatar » ned lis 03, 2013 23:58

uz jste to nekdo testoval... jaka je ztravitelnost jakej starter je nejlepsi (nekdo do toho droli probio tabletky)...?


Uživatelský avatar
Lenuška
Příspěvky: 744
Registrován: stř led 04, 2012 22:33

Re: orechvy jogurt

Příspěvek od Lenuška » pon lis 04, 2013 10:09

Zkoušela jsem jogurt z lehce naklíčené slunečnice, přidala jsem obsah tobolky s nějakými laktobacily, a dala na pár hodin do jogurtovače. Ochutnávala jsem vždycky po několika hodinách, a když se mi zdálo, že to zkváslo, tak jsem to vrazila do lednice. Chutnalo mi to. Díky za připomenutí, zima je ta pravá doba, kdy to zase zkusit...

Zajímalo by mne, jestli ty kokosy na videu byly čerstvé. Asi ano. Možná by šel jogurt udělat i z kokosu, který se prodává u nás. Naklíčila bych lehce slunečnici a přidala, aby bylo ve směsi víc enzymů. Až uvidím kokos, tak to zkusím a dám vědět...

tatar

Re: orechvy jogurt

Příspěvek od tatar » ned lis 17, 2013 17:15

Lenuška píše:Zkoušela jsem jogurt z lehce naklíčené slunečnice, přidala jsem obsah tobolky s nějakými laktobacily, a dala na pár hodin do jogurtovače. Ochutnávala jsem vždycky po několika hodinách, a když se mi zdálo, že to zkváslo, tak jsem to vrazila do lednice. Chutnalo mi to. Díky za připomenutí, zima je ta pravá doba, kdy to zase zkusit...

Zajímalo by mne, jestli ty kokosy na videu byly čerstvé. Asi ano. Možná by šel jogurt udělat i z kokosu, který se prodává u nás. Naklíčila bych lehce slunečnici a přidala, aby bylo ve směsi víc enzymů. Až uvidím kokos, tak to zkusím a dám vědět...

ten hnedej kokos co je u nas bych asi moc nedoporucoval.... vody tam moc neni a zralej kokos neni moc stravytelnej, mozna vse rozmixovat a udelat mliko..

jinak jogurt mi moc nechutnal.... jeste to za nejaky cas jeste otestuju, ale na poprvy nic moc!

borazon
Příspěvky: 24
Registrován: ned zář 27, 2015 14:25

Re: orechvy jogurt

Příspěvek od borazon » pát dub 08, 2016 21:41

Dělala jsem jogurt z namočených kešu - rozmixovaných, s přidáním probiotik a kapičky medu, aby měly do začátku co žrát - a výsledek byl nad očekávání zajímavý - jenom jsem jogurt nechala zrát trošku dýl, takže byl velmi fermentovaný. V budoucnu se chystám na nějaký z mladého kokosu.

Odpovědět