Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovou ..

Komentáře k jednotlivým článkům na http://www.vitarian.cz

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
hugo
Site Admin
Příspěvky: 1722
Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovou ..

Příspěvek od hugo » úte srp 09, 2011 19:18

„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry

marmarika
Příspěvky: 8
Registrován: úte zář 20, 2011 15:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od marmarika » stř zář 28, 2011 11:30

Dobrý recept, všem nám doma chutnal, hlavně mne zaujal způsob výroby "ricotty" z oříšků kešu. Určitě to využiju i v jiných receptech.
http://mujsalekcaje.cz Dobré sypané čaje

Uživatelský avatar
Dano
Příspěvky: 924
Registrován: pon lis 20, 2006 9:46
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od Dano » čtv zář 29, 2011 12:33

Nedavno som si nevedel predstavit, ze dokazem minut viac ako 0-5 min casu na pripravu jedla. Asi 10-15 min na pripravu smoothie z listovej zeleniny a ovocia som sa ale naucil obetovat. A vysledna bilancia je aj tak pozitivna, lebo netreba prezuvat 30-60 min, len pit. A bude lepsia, teraz len s pozicanym slabym 300 W mixerom.

Naopak, priprava tej pizze vyzera byt strasne zlozita a nesmierne casovo narocna, obdivujem. Ale ze je chutna nepochybujem ani najmenej :) urcite tym dostanes svojich hosti. (Nastastie pre mna minimalne rovnako chutne su aj mono jedla zo sezonnych plodin z trhu.)

Uživatelský avatar
kulina
Příspěvky: 166
Registrován: sob dub 30, 2011 12:57
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od kulina » čtv zář 29, 2011 12:36

Dano píše:Nedavno som si nevedel predstavit, ze dokazem minut viac ako 0-5 min casu na pripravu jedla. Asi 10-15 min na pripravu smoothie z listovej zeleniny a ovocia som sa ale naucil obetovat. A vysledna bilancia je aj tak pozitivna, lebo netreba prezuvat 30-60 min, len pit. A bude lepsia, teraz len s pozicanym slabym 300 W mixerom.
A este s lepsim kvalitnejsim mixerom co bude onedlho...to bude len pecka >:-)
Umění medicíny spočívá v obveselování pacienta, zatímco příroda léčí chorobu.
Voltaire

Můj vkus je velmi prostý. Spokojím se vždycky s tím nejlepším.
Oscar Wilde

Na světě nejtěžší věc k pochopení je daň z příjmu.
Albert Einstein

Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4709
Registrován: stř led 28, 2009 13:31

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od Panda » čtv zář 29, 2011 12:43

Dano píše:...A vysledna bilancia je aj tak pozitivna, lebo netreba prezuvat 30-60 min, len pit...
No jo ale tím přicházíš o hlavní účel prežúvaní - dostatečně proslinit, jinak nedojde ke správnému trávení.

Uživatelský avatar
Dano
Příspěvky: 924
Registrován: pon lis 20, 2006 9:46
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od Dano » čtv zář 29, 2011 13:19

Katka gazdina, to fakt? Tesim sa :)
Panda píše:
Dano píše:...A vysledna bilancia je aj tak pozitivna, lebo netreba prezuvat 30-60 min, len pit...
No jo ale tím přicházíš o hlavní účel prežúvaní - dostatečně proslinit, jinak nedojde ke správnému trávení.
Mozno, ale podla mna skor nie.

Suhlasim, hlavny ucel prezuvania obilia a vyrobkov z neho je "preslinit aby doslo k spravnemu traveniu". Lebo obilie je samy skrob a sliny obsahuju enzym ptyalin (druh amylazy) ktory dokaze molekuly skrobu stiepit na jednoduchsie sacharidy. Dalej napriklad pecivo, tycinky, placky,... neobsahuju ziadnu vodu pricom sliny obsahuju hlavne vodu a bez nej by to pecivo v hrdle asi skrabalo a vlastne celkom ucinne nas dusilo.

Hlavny ucel prezuvania salatu je ho rozdrvit, rozhryzt aby sa dal vobec prehltnut a "aby doslo k spravnemu traveniu" (to robi a dokonale aj mixer). Nie preslinit. Taky hlavkovy salat neobsahuje ziaden skrob cize na jeho travenie ptyalin netreba. A vody je v listovej zelenine az-az (podla nasledneho curania). Navyse do smoothie sa pridava dalsia voda v paradajkach, uhorke, ovoci,.... pripadne este navyse cista voda. Tak ta v slinach nie je treba.

A hlavne tie moje zuby tetracyklinom zdevastovane.. Pisal som vo vlakne odstavnovace:
Nerad stracam cas pripravou jedla, vlastne preto doma vobec nejem to, co treba akokolvek pripravovat. A tiez nerad stracam dlhy cas jedenim, v pripade zelenych salatov, spenatu, zelerovych vyhonkov apod. to trva dlho, kym ich clovek zozuje, neporovnatelne so zrelym makkym ovocim. Nevraviac o tom ze neznasam ked sa mi to natlaci medzi zuby. Asi preto ich jem tak malo, cca raz za 3 dni.
Navyse ja mam fakt problemy s tymi medzizubnymi priestormi, treba mi ich komplikolvane cistit aspon vecer, lenze ja som tvor lenivy..., to ked sa tam nabije, je zivna poda pre zubny kaz a ja posledne dlhe roky ine ako tam, opakovane, nemavam.
Ak sa mylim, opravte ma. Inac nejake tie sliny pri piti smoothie minam ci chcem alebo nechcem, lebo to je tak lahodna vec, ze obcas sa pristihnem ako vychutnavam, prevalujem v ustach :)

Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 797
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Syrová veganská pizza s kešu oříškovým sýrem a bazalkovo

Příspěvek od Syrovozrout » čtv zář 29, 2011 20:22

A co takhle dát si radši hamburger - který se nerozloží? :delicacy:
http://www.cez-okno.net/clanok/serial-d ... -nerozlozi
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"

Odpovědět