Seznam alkalických potravin

Komentáře k jednotlivým článkům na http://www.vitarian.cz

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
hugo
Site Admin
Příspěvky: 1683
Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Seznam alkalických potravin

Příspěvek od hugo » pát bře 02, 2012 8:45

„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od gabrielik » pát bře 02, 2012 13:49

Cilantro je listový koriander. Neviem či špeciálna odroda či listová nadzemná časť.

Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1702
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od Sitar » pát bře 02, 2012 21:57

Strašnej článek. Obsah i forma, o chybách ani nemluvím.

"Aby jste" místo abyste. "zásaditý" místo zásadití.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.

Jirka N
Příspěvky: 116
Registrován: ned dub 15, 2007 19:22

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od Jirka N » sob bře 03, 2012 10:09

v této http://knihy.heureka.cz/100-ceskych-lec ... k-hermann/ knize jsem narazil na informaci, ze kopriva je za syrova jedovata a ze muze vazne poskodit ledviny.

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od buc11 » stř bře 07, 2012 12:14

Jirka N píše:v této http://knihy.heureka.cz/100-ceskych-lec ... k-hermann/ knize jsem narazil na informaci, ze kopriva je za syrova jedovata a ze muze vazne poskodit ledviny.
vidíš a tibetskej mnich co zapad sněhem cez zimu v tibetu, je půl roku jed only a nic

dvdmchl

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od dvdmchl » čtv bře 08, 2012 7:10

Kopřivy se musí vařit pro odbourání žahavé látky. Je to nějaká dusíkatá záležitost co se rozkládá při 60 stupních. Pro zevní aplikace se jí naopak využívá pro místní prokrvení a přinucení nadlevinek k produkci stresového hormonu, který posléze zvyšuje pohyblivost. Proto ono staré, známé šlehání kopřivama.

Jak to dělaj mniši nevím, ale určitě bych lidem nedoporučoval jíst za syrova. Už jen proto, že dost pálej.

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Seznam alkalických potravin

Příspěvek od buc11 » čtv bře 08, 2012 7:26

dvdmchl píše:Kopřivy se musí vařit pro odbourání žahavé látky. Je to nějaká dusíkatá záležitost co se rozkládá při 60 stupních. Pro zevní aplikace se jí naopak využívá pro místní prokrvení a přinucení nadlevinek k produkci stresového hormonu, který posléze zvyšuje pohyblivost. Proto ono staré, známé šlehání kopřivama.

Jak to dělaj mniši nevím, ale určitě bych lidem nedoporučoval jíst za syrova. Už jen proto, že dost pálej.
já je jím ve ščávě cez 10 let a vcelku žiju, ale možná je to tím, že přidávám i vlaštovičník a další, ostatně krom hlávkáču jím vše v juici

Odpovědět