Hehe pánové já s kyselinama a louhama dělám, co už bylo sežraných montérek a polití se, proto jsem si dovolil ten komentář že obecný návod (nevím čím jsem se polil) je utřít dosucha a umýt.
PavelM píše: ↑stř dub 18, 2018 11:26
Kyselina abychom to ukončili:)
Samozřejmě a logicky, nikdo asi do sprchy nepude v oblečení. Je to to samý jako když hoříš. Tedy každý normálne myslící člověk ze sebe oblečení nejdřív strhá a to třeba i do naha, když mu to nateče do klína:) Nebo za výstřih hehe:)
Problém je, že lidi v krizový situaci nemyslí a dělaj kraviny. To byl právě případ dvou chemiků kteří do sebe na chodbě vrazili a polili se koncentrovanou sírovkou. Nenapadlo je nic lepšího než ihned vběhnout do sprchy i s pláštěm a odnést si popáleniny II. stupně. Nehledě na to že jako chemici měli dobře vědět, že na sebe nesmí lít vodu.
To s čím se dělá v hydroponii, 65% nebo 38% jsou kyseliny ředěný a ano štípou hned ale ne hned vám způsobí těžkou popáleninu.
Koncentrovanými myslím 95% a víc a to se chová zase jinak.
Naposled do nás hustili v testech na zbroják: Co uděláte při polití kyselinou nebo louhem? Odpověď: Polévat velkým množstvím vody. ... což je neskutečná kravina, neboť otázka je definovaná obecně a nevím čím jsem se polil. .... situace z bezpečnosti, teď občas čteme ve zprávách jak vám muslimští teroristi s oblibou chrstnou kyselinu do obličeje. No a co když to byla kyselina sírová koncentrovaná? Netřeba rozepisovat jak to dopadne když se poleju vodou, obrázky si dohledejte na googlu jestli na to máte žaludek.
Takže ano, vím že dělám s 65%-ní dusičnou, jdu se ihned umýt.
Nevím čím jsem se polil nebo čím mě někdo polil, utřu to a umyju.
Hehe cefe dusičná je od slova dusit.

Je silně oxidační a proto měď tak rychle vyšumí. Každá kyselina nebo louh funguje na konkrétní hmotu jinak. Největší swině je fluorovodíková, kápneš na kůži a necítíš nic. Po pár hodinách příjde bolest, na kůži stále nic a uvnitř máš vyžranou díru do kosti a bolí to měsíce. To ovšem není z praxe ale z vyprávění dvou kolegů.