http://www.30bananasaday.com/forum/topi ... of-candida
http://sweetjuicyfreelee.com/2009/10/26 ... da-feeder/
http://www.30bananasaday.com/forum/topi ... a-nutshell
http://www.30bananasaday.com/forum/topi ... ve-candida
Moderátor: hugo
Kometa píše:Nebojte se, už jsem si s kandidozou jednou poradila a tak věřím, že bych si s ní poradila zas. Už vím, jak na ní a spíš bych to mohla vyučovat
Ale homeopat mi napsal, že je to dobře, že se mi vrátilo staré onemocnění, že to zase samo zmizí a že proti tomu nemam nijak bojovat. Takže zapomenu na ten dnešní výplach a budu držet homeopatovi palce, aby měl pravdu. Protože jinak bych byla pěkně naštvaná
Kolik jim tuků nevím a neřeším. Vím že ráno mám 12g v semínkách, ale něco i v zrní. Do salátů si přidávám nějaký tuk (nejčastěji nevitariánsky ve formě tatarky nebo sojové tatarky), večer pár lžiček máku a pár mandlí.
Oproti tomu, co jsem jídávala dřív, je to docela málo a i se mi zdá, že trošku hubnu.
kyselina askorbová je MÍRNĚ kyselá, askorbát sodný je mírně zásaditý.Panda píše:s megadávkami C (kyselinotvorné)
No jo ale čím líp zajistit na vita stravě kyselinotvornost? Mně teda ani ořechoviny moc kyselosti nepřidaly. Myslím že i Jarda doporučuje C pro kompenzaci zásaditosti (ale teď nevím jistě).s.arik píše:kyselina askorbová je MÍRNĚ kyselá, askorbát sodný je mírně zásaditý.Panda píše:s megadávkami C (kyselinotvorné)
pochybuju, že je KA či AS kyselinotvorný, mám dojem, že je to spíše jako zralý citron - ač kyselý, v těle zásadotvorný.
pando ty se meris? mne prijde skoro nemyslitelny ze dojdeme k zasade, staci se vecer pozdejce najist, nebo prejist, ci zkombinovat par veci dohromady, nebo snist min zraly ovoce. dale vzduch co dychame neni ideal, atd.. a vubec jak clovek zjisti ze ma candidu, asi uz se ptam po paty ,ale s kandidou jsem se v zivote (ne-)setkala jen na tomhle foru, nebo pribuznych.Panda píše:Proto je dobrou variantou syrová strava + C, protože se vzájemně kompenzují a tak se daří udržet pH v neutrálu. Samotná syrová strava mi pH moc zvedala k zásadám, ale po zařazení C se to celkem udržuje kolem neutrálu. Jednorázové "prasárny" to moc nestihnout vychýlit, muselo by jich být tak moc že by to byl už mix a ne syrová strava. Takže vita + čistý C by mohla být ideální kombinace na candidu, léčící ve všech směrech.
Měřím pH papírkama a obvykle bývám dlouhodobě na zásadité straně, zřídka klesne k neutrálu, až teď s C se mi to daří srážet trochu častěji k neutrálu. Načervenalou barvu (=kyselá) jsem ještě nikdy neviděl.Sweetie píše:pando ty se meris? mne prijde skoro nemyslitelny ze dojdeme k zasade,...
Nie je. Ale co ten (umely) sodik z NaHCO3 (hydrogenuhlicitanu sodneho) ktory k tej kyseline primiesavate? Bilancia sodik-draslik? Ratali ste kolko sodika navyse tak clovek prijme? Ze ci to nie je vela.cepheus píše:Potvrzuju.s.arik píše:AS teda prý kyselinotvorný není... http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 33e#p18051
Tady jsme v Kandidě, tak vedle...Dano píše:Ale chapem, pozeram na nazov vlakna, asi pisete o (kratkodobej) liecbe, nie prevencii, tak snad vam to pomoze, a naopak v nicom inom neuskodi.
Jsem rozhodně proti tomu, aby Tě sváděl a ohýbal Kdokoliv jiný, než já, ales.arik píše:Cephee, mě lámeš, že jsem dneska přímo na to šťavení koupila balík mrkve a ledový salát.
Míra si jistě pochutná, já těžko. Má to vůbec cenu pít, když to nechutná...?
Pořád jsem na sladké, tak nevím, jak jsem na tom s kandidou.
Určitě ano, ale tohle bych vůbec neřešila. Candidu má v těle absolutně každý. Jsem jenom o to, kolik, a zda začnou tvořit mega-kolonie.MirekC píše:Nakonec mého románu jsem se chtěl ještě zeptat, zda-li je candida pohlavně přenosná?? Ze ženy na muže při necháněném pohlavním styku?
Myslim,ze nema smysl se zabyvat tim,do jake miry mohla prace s azbestem tve telo poskodit. Ani Mudr nemuze mit vubec poneti zda a do jake miry ti to mohlo ublizit. Podle meho nazoru ma smysl jedine, zacit telo cistit vsemi dostupnymi metodami ocisty,tak aby se zaclo zbavovat vsech toxickych latek at uz vytvorenych candidou,breberami,jedovatymi latkami.MirekC píše:Je to i asi určitě způsobené psychykou, co jsem loni jaksi nezvládal, ale to je již v pohodě. Na hematologii mě vyšetřovali na různé typy rakovin atd. Nebyl jsem na tom až tak dobře, ale proto nepíšu. Dnes ráno jsem zkoušel test s vodou ve skleničce. Dopadlo to tak jak jsem si myslel. Chtěl bych se ještě zeptat na jednu věc. Mám už přes rok permanentně tělesnou teplotu přesně 37 stupňů. Maximálně však 37.1, nikdy ne víc.... Vždy spíš ke konci dne nebo po fyzické námaze. Prakticky ve všem mě to omezuje, člověk nemá chuť na nic, jen dělat mrtvého brouka. Může to způsobovat candida?? Měl jsem před dvouma roky co dočinění s azbestovým prachem podle mě v silné koncentraci, na stavbě při pomocných pracech jsme v hale odklízeli sutiny, po nějaké době nám bylo sděleno, co že jsme to vůbec odklízeli :-/... Večer po té činnosti mě strašně bolely krční uzliny, avšak to odeznělo, tak jsem měl špatné myšlenky, zda-li mé problémy nevychází z této situace. Ale většina lékařů mě ujisťovala, že za tak krátké vystavení azbestovému prachu by se nemělo nic stát... To jsem spíš jen tak mimo chtěl sdělit, spíš se zeptat, jestli to vše spolu nemůže nějak souviset? Nakonec mého románu jsem se chtěl ještě zeptat, zda-li je candida pohlavně přenosná?? Ze ženy na muže při necháněném pohlavním styku? Ještě jednou děkuji. Přeji pěkný den všem
by to nešlo, musíš hodně přitvrdit.Lucia píše:Asi se teda vzdám toho pivka a zkusím ovládnout to mé žraní
přikláním se k jindrovi, na příteli vidím, že to chce tolik vůle, kterážto většině včetně mě chybíJindra píše:Lucia, kandida je bohužel velmi zdatný soupeř, není to vůbec žádná sranda a s přístupem:by to nešlo, musíš hodně přitvrdit.Lucia píše:Asi se teda vzdám toho pivka a zkusím ovládnout to mé žraní
No, hlavně se snaž sama, protože tu nebudeme psát všechno znovu. Projdi si toto fórum, je toho tu ke kandidě hodně - hlavně praktické zkušenosti druhých. No a jako druhý cenný zdroj informací Ti určitě poradím Jardovo fórum.
soda bicarbona by nemala byt iba o alkaliniteFiona píše:ja hazu sodu bicarbonu do vitaminu Cspis kvuli chuti nez cemukoliv jinemu, ale asi se to nejak ma odrazit na celkovem pH. Cimz nerikam ze jsem z tech kdo musi alkalizovat. Naopak mi pH papirky i po velikem kafi opakovane hlasi ze asi umiram na alkalozu
Ale co uz, dokud je mi dobre tak to neresim.
Maria, ty si teda len na zelenine? Brala si MMS2?Maria píše:Mozna nekomu pomuze moje zkusenost.
Na candidu jsem nikdy nijak netrpela,mela jsem ji asi 4x v zivote.
Z toho 1x jsem ji ziskala tim,ze jsem kazde rano snidala ovoce (samotne bez niceho),zvykla jsem si na tuto snidani jenze po pul roce candida jak vysita. Takze jsem vzala MMS jela dle navodu a kuru drzela 7 dni. A bylo po ni a uz se nevratila ..... a ja prestala jist ovocne snidane.