Oxidace

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
dgm
Příspěvky: 1486
Registrován: pon dub 02, 2007 23:23

Oxidace

Příspěvek od dgm » ned lis 16, 2008 2:13

Ahoj, v jednom starem prispevku od tvxe jsem se docetla, ze by mel na toto tema vzniknout clanek. Ted by se mi moc hodil.
mate nejake srovnani, kdy dochazi k jak velke oxidaci behem ruzneho zpracovavani potravy? Myslim jako ze je lepsi zeleninu uvarit a nechat ji ve vode s vyvarenymi zivinami nebo je lepsi tu samou zeleninu ocistit a syrovou rozmixovat?
Potrebuju totiz odpovedet na tento dotaz:
---
... jak je to z oxidací potravin? se jako tvrdí, že uvařená zelenina se má snist hned. ale když ji uvařím ve vodě a nechám potopenou, tak nemůže zoxidovat, ne? a co syrová rozmixovaná? tam zas může zoxidovat je povrch a to pod tím je furt ok, ne? jak je to? (řeším uchovávání potravin pro Š, když někam jedem).
----
a co rikate na tuto odpoved?
---
zeleninu uvarenu vo vode akoby polievku mozes skladovat do 2-3dna.ale pre kojenca radsej mrazit.ale cerstvu zeleninu mozes ocistenu skladovat tak maximalne 12hod.potom to uz neni ono.
---

Podle me ale neni mozne brat v uvahu jenom oxidaci, co treba i zmena po uvareni na kyselinotvornou potravinu? Jedna se o jidlo pro kojence.
Kdo stojí mezi člověkem a Bohem? Kuchařka :)

“Nejsme šťastní, protože se nám daří, ale daří se nám, protože jsme šťastní.”

Odpovědět