Fruktóza a "tukovatění jater"

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od s.arik » pát črc 12, 2013 12:32

LenkaH píše:Nejvic me desi, kdyz se nekdo ve vyzive upne na nejaky smer a okamzite ho zacne praktikovat i na svych detech.
obávám se, že mé děti by na tom byly lépe, kdybych je přinutila k jakémukoliv směru, to, co si vybírají samy, je tak trochu katastrofa, ale zatím žijí a jsou celkem zdravé, ode mne dostanou pouze informace a finanční limit, jinak ať si jí, co chtějí.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » pát črc 12, 2013 15:22

s.arik píše:
LenkaH píše:Nejvic me desi, kdyz se nekdo ve vyzive upne na nejaky smer a okamzite ho zacne praktikovat i na svych detech.
obávám se, že mé děti by na tom byly lépe, kdybych je přinutila k jakémukoliv směru, to, co si vybírají samy, je tak trochu katastrofa, ale zatím žijí a jsou celkem zdravé, ode mne dostanou pouze informace a finanční limit, jinak ať si jí, co chtějí.
Ja sve deti do low carb nenutim. Ja bych se proste u deti bala nekterou zakladni zivinu uplne vynechat. On je rozdil experimentovat s uz "narostlym" telem a s detskym:) Pro deti si myslim funguje proste: co nejvice domacich jidel, zadne fast foody, minimum sladkosti a co nejvic zeleniny. My doma klasicke sladkosti vubec nemame, ale nechci z nich delat exoty, kdyz se jde na oslavu, dostanou dort s ostanima. Stravuji se ve skole (rekla bych docela slusne) a doma, kdyz chteji neco z mych receptu, kdyz ne, dostanou neco vcelku normalniho. :) Snazim se jim vyjit vstrict, nabizim hlavne co maji radi a zdravotne to neni katastrofa. Mimochodem to vynechani sladkosti se projevilo dost razantne: zadne nemoci v zime.

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od ravima » pát črc 12, 2013 16:11

rudo píše:...prave som mal na katedre fyziky ludi co chceli aby sme im nic nezhltli a aby sme mali svoj nazor alebo svoje pripomienky
ale oni na rozdiel od biochemikov si nemysleli ze fyzika je uzavreta veda co uz vsetko vie a vie to spravne, naopak nam ukazovali ze fyzika to vzdy doplietla a vzdy trvalo dlho kym zas opravila stare veci ale zas ich opravila chybne a chceli od nas aby sme nicomu neverili a vsetko si sami zhodnotlili.... to bolo skolstvo 1970-1980.
A dnes je to úplně stejně, alespoň na té fyzice. Chemii včetně biochemie jsem měl jeden semestr, tak nemůžu přesně posoudit jak to tam chodí, ale bylo to dost podobné a vždycky to záleží jen na učitelích. Nevidím v tom vůbec žádný rozdíl mezi fyzikou a (bio)chemií, ikdyž je pravda že v té biochemii jsou některé věci o dost jasnější než ve fyzice, už z principu. Ale záleží taky na konkrétní oblasti fyziky, to je hodně široké a někde jsou věci stejně jasné jako v biochemii nebo i jasnější, někde se naopak nedá věřit vůbec ničemu.

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » pát črc 12, 2013 16:35

A resume? :-)
LenkaH píše:, Mimochodem to vynechani sladkosti se projevilo dost razantne: zadne nemoci v zime.
a co v lete :-) zase kdyz nemaji cukr, mozek malo pracuje ;-)
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » pát črc 12, 2013 19:01

Janek píše:A resume? :-)
LenkaH píše:, Mimochodem to vynechani sladkosti se projevilo dost razantne: zadne nemoci v zime.
a co v lete :-) zase kdyz nemaji cukr, mozek malo pracuje ;-)
Mluvim o sladkostech, sacharidy maji, glukozy si muzou vyrobyt kolik potrebuji...ty jejich mozecky obcas pracuji az moc:)

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » sob črc 13, 2013 16:57

Rozumim, takze myslis zmrzlinu, zvejkacky, sragory co na ne jde reklama v tv... A ty dortiky z klasicke cukrarny, kde se jejich slozeni nedozvim uz vubec.

Ono je to asi stejne paradox, ty obsluhovane pulty v marketech, jsou u nich fronty, lidi si asi mysli ze potraviny tam jsou cerstve, ale mnohdy v tom (salamy, salaty apod.) je jeste vice ecek, nez v balenych...

Nejsem expert na fruktozu, ale neni to takovy cerveny sirup, co se vypousti z kombajnu na kukurici na poli a smrdi to pri znich jako kdyz nekdo spalil buchty? :-)
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » sob črc 13, 2013 17:27

Dano píše: Traktu moze trvat dlho, kym sa prisposobi novemu stravovaniu (akemukolvek, ked je prilis vzdialene od doterajsieho), to vedia asi najviac byvali pacienti s diagnozou Crohnovej choroby ci Ulceroznej kolitidy. A napriklad sam Graham pise o velkych problemoch u tych ktori maju unavene niektore zlazy s vnutornym vylucovanim, napr. nadoblicky, hypofyza, stitna zlaza, ale (vraj) sa to da zvladnut aj v takychto pripadoch.
On to vi asi i kazdy lepsi chovatel, ze pri zmene stravy i to zvire dostane sracku :-) takze pokud nekdo vyhodnoceje jako alergickou reakci, kdyz si da znicehonic jablko, tak ...
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » sob črc 13, 2013 18:17

Janek píše:Rozumim, takze myslis zmrzlinu, zvejkacky, sragory co na ne jde reklama v tv... A ty dortiky z klasicke cukrarny, kde se jejich slozeni nedozvim uz vubec.

Ono je to asi stejne paradox, ty obsluhovane pulty v marketech, jsou u nich fronty, lidi si asi mysli ze potraviny tam jsou cerstve, ale mnohdy v tom (salamy, salaty apod.) je jeste vice ecek, nez v balenych...

Nejsem expert na fruktozu, ale neni to takovy cerveny sirup, co se vypousti z kombajnu na kukurici na poli a smrdi to pri znich jako kdyz nekdo spalil buchty? :-)
Tak nejak. Kdyz neco takoveho poslou babicky, jde to vestinou rovnou do kose..
To s tou fruktozou netusim...nevis proc se to na to pole leje???

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » ned črc 14, 2013 19:58

Rekl bych ze je to odpad z kombajnu pri sklizni... Musi to byt ale asi kukurice na krmeni (silazovani) sklizena za zelena, anebo cukova, ne kukurice na zrno, ta se sklizi okolo listopadu.
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » pon črc 15, 2013 6:50

LenkaH píše:
buc11 píše:srovnávat vyrobenou fruktosu a konzumovanou v pomeranči v souvislosti s tělním výživování je fatální chyba, a to zvlášť na stránkách vitarián.cz

LenkaH: to máš nagůglované nebo jsi přímo educational backround? Školního Vzdělance bych uvítal. Spoustu googlovin na toto tema jsme nashromáždili zrovna nedávno ve frutakoutku. Zajímavé že 3 lidé dojdou ze stejného textu k různému náhledu.
Fatalni chyba? A to proc? Ciste chemicky je fruktoza uplne stejna at je z pomerance nebo z fruktozoveho sirupu.:)

Background mam v biologii, ale biochemii "potkavam" denne v laboratori. Kdyz mi neni neco jasne, zeptam se manzela, ten je biochemik:) Spis jde o zdroje...delam vedu, takze jsem zvykla cist odborne publikace a taky neverit hned vsemu co se pise v ruznych radoby odbornych knihach a webovych strankach. Nejvic me desi, kdyz se nekdo ve vyzive upne na nejaky smer a okamzite ho zacne praktikovat i na svych detech.
1.stránky vitarian vychází z toho že znehodnocená potravina tepelnou úpravou působí na tělo jinak (hůře) než syrová, např. slivovice vyrobená z nafty má stejný vzorec jak moje 2003ka, a na tělo působí rozdílně , to je blbý příklad, tak máslo
2.
LenkaH píše:Spousta lidi zapomina pouzivat prosty selsky rozum.:) Hlavne co se tyce vyzivy, je takovych blabolu spousta a mnoho lidi jim veri.
s tím souhlasím, (i když nevím jsa sedlák co je selský rozum), akorát za bláboly si považujeme navzájem různé až protikladné věci,
3. backround a manžel by byl dobrý předpoklad, ovšem bez vlastního zkoumatelského výživového praktikování ...
4. ad děti je dost široký mantinel, třeba od militantního psychovitateroru po čisté hamburgerování

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » pon črc 15, 2013 15:45

buc11 píše:
LenkaH píše:
buc11 píše:srovnávat vyrobenou fruktosu a konzumovanou v pomeranči v souvislosti s tělním výživování je fatální chyba, a to zvlášť na stránkách vitarián.cz

LenkaH: to máš nagůglované nebo jsi přímo educational backround? Školního Vzdělance bych uvítal. Spoustu googlovin na toto tema jsme nashromáždili zrovna nedávno ve frutakoutku. Zajímavé že 3 lidé dojdou ze stejného textu k různému náhledu.
Fatalni chyba? A to proc? Ciste chemicky je fruktoza uplne stejna at je z pomerance nebo z fruktozoveho sirupu.:)

Background mam v biologii, ale biochemii "potkavam" denne v laboratori. Kdyz mi neni neco jasne, zeptam se manzela, ten je biochemik:) Spis jde o zdroje...delam vedu, takze jsem zvykla cist odborne publikace a taky neverit hned vsemu co se pise v ruznych radoby odbornych knihach a webovych strankach. Nejvic me desi, kdyz se nekdo ve vyzive upne na nejaky smer a okamzite ho zacne praktikovat i na svych detech.
1.stránky vitarian vychází z toho že znehodnocená potravina tepelnou úpravou působí na tělo jinak (hůře) než syrová, např. slivovice vyrobená z nafty má stejný vzorec jak moje 2003ka, a na tělo působí rozdílně , to je blbý příklad, tak máslo
Ja si myslim, ze ty latky chemicky opravdu stejne jsou, akorat ze kdyz si vypalis slivovici treba z nejakyho sajrajtu, krom toho etanolu, tam budes mit nezanedbatelne mnozstvi toho sajrajtu:)
2.
LenkaH píše:Spousta lidi zapomina pouzivat prosty selsky rozum.:) Hlavne co se tyce vyzivy, je takovych blabolu spousta a mnoho lidi jim veri.
buc11 píše:s tím souhlasím, (i když nevím jsa sedlák co je selský rozum), akorát za bláboly si považujeme navzájem různé až protikladné věci,
3. backround a manžel by byl dobrý předpoklad, ovšem bez vlastního zkoumatelského výživového praktikování ...
souhlas, praxe dela taky hodne...muzu placat sve teorie,ale praxe je praxe.
buc11 píše:4. ad děti je dost široký mantinel, třeba od militantního psychovitateroru po čisté hamburgerování
velmi siroky, minim tim predevsim, vyhybat se extremum...oba vyse zminene:)

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » úte črc 16, 2013 2:28

A ja si vzdycky myslel, ze chemicky vzorec PRESNE popisuje ty atomy napr. vodiku a kysliku co tam litaji ve flasce a ono to asi bude jinak? Protoze to by kazda voda musela mit uplne jiny vzorec co?

Neboli jaktoze to svinstvo neni popsano v tom "prirodne identickem" vzorci?

Ony ty molekuly vibruji o 5 stupnu pod jinym uhlem nebo jak si to mm predstavit kdyz 1 vzorec popisuje 2 evidentne rozdilne a jen podobne latky?

Vzdyt prece reverzni metodou rozlozeni synteticke latky na atomy (predstavme si treba teleportaci) by se melo dojit k molekulam toho svinstva a tedy by melo byt ve vzorci zachyceno i ono svinstvo, anebo vzorec je jen symbolicky? To je prave to, ze jsem ve skole chybel ;-)

Takze chem. vzorec je patrne VELMI SYMBOLICKA a tedy naprosto nepresna reprezentace latky na papire...?
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » úte črc 16, 2013 7:23

LenkaH píše: Ja si myslim, ze ty latky chemicky opravdu stejne jsou, akorat ze kdyz si vypalis slivovici treba z nejakyho sajrajtu, krom toho etanolu, tam budes mit nezanedbatelne mnozstvi toho sajrajtu:)
myslím, že tak to asi bude že ta základní látka je totožná, ale platí nejen na sajrajty, ale i pro pozitivně působící látky a komponenty, třeba enzymy, které tam jsou společně (třeba v topinamburu či ovoci s fruktozou) a v těle spouštějí jiné snad i opačné reakce než rafinovaná fruktoza z kukuřice, čemuž nasvědčují zkušenosti provozujících a i shlukování těchto vědoucích na patřičných webech (dříve i tu).
takže zůstávám u zpochybnění tukovatění jater z ovoce(název vlákna je na vitarián.cz zavádějící), např. u mě stále po 20ti letech overeatingfruitování bez tuku
mimochodem viz gugloviny v fruitkoutku se píše,
1. že vstřebávání fruktosy je v tenkém střevě stále obestřeno nejasnostmi (PMN k tomu přispívá, že pod pojmem fruktoza zahrnují různé týmy různé produkty a tak dospívají k roztodivným závěrům
2. že fruktosa se zpracovává jen v játrech, ALE v určitých případech (kdy to jinak nedělá) aktivuje inzulin a PRAVDĚPODOBNě by se takto mohla kdekoliv, jako glukoza. Pak by bylo lepší se zamýšlet nad jinými škodlivinami v ovoci, jako postřiky, hnojiva a hlavně nezralostní látky zráním mizící

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » úte črc 16, 2013 8:03

prepinajuc kanaly na AUS TV medzi financnymi spravami, program s detskymi rozpravkami daval kresleny serial pod nazvom :

The high fructose adventures of annoying orange

(:-) :lol:
som myslel ze sa popisam z toho nazvu, a samozrejme strielali sa tie ovocia medzi sebou s gulometmi
5 2 8

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » úte črc 16, 2013 11:40

rudo píše:prepinajuc kanaly na AUS TV medzi financnymi spravami, program s detskymi rozpravkami daval kresleny serial pod nazvom :

The high fructose adventures of annoying orange

(:-) :lol:
som myslel ze sa popisam z toho nazvu, a samozrejme strielali sa tie ovocia medzi sebou s gulometmi
to už jim nikdo neodpáře
jinak zajímavé je i vstřebávání cukrů, je-li gluk či fruk samostatně, děje se jinak než když jsou spolu v různých poměrech a te´d přidejme další desítku jiných jednoduchých cukrů a látek a pak už pomůže jen vlastní praktická zkušenost
Navíc v této složitosti je idea napravování dietním inženýrství si myslím, marná

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » úte črc 16, 2013 15:27

buc11 píše: jinak zajímavé je i vstřebávání cukrů, je-li gluk či fruk samostatně, děje se jinak než když jsou spolu v různých poměrech a te´d přidejme další desítku jiných jednoduchých cukrů a látek a pak už pomůže jen vlastní praktická zkušenost
Navíc v této složitosti je idea napravování dietním inženýrství si myslím, marná
Jak jsem psala uz vyse, ta nebezpeci se tyka dle meho jen "srackozroutu", ne lidi co basti ovoce,kvuli mnozstvi, i ze zvyse tebou zminenych duvodu.

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » úte črc 16, 2013 15:49

Janek píše:A ja si vzdycky myslel, ze chemicky vzorec PRESNE popisuje ty atomy napr. vodiku a kysliku co tam litaji ve flasce a ono to asi bude jinak? Protoze to by kazda voda musela mit uplne jiny vzorec co?

Neboli jaktoze to svinstvo neni popsano v tom "prirodne identickem" vzorci?

Ony ty molekuly vibruji o 5 stupnu pod jinym uhlem nebo jak si to mm predstavit kdyz 1 vzorec popisuje 2 evidentne rozdilne a jen podobne latky?

Vzdyt prece reverzni metodou rozlozeni synteticke latky na atomy (predstavme si treba teleportaci) by se melo dojit k molekulam toho svinstva a tedy by melo byt ve vzorci zachyceno i ono svinstvo, anebo vzorec je jen symbolicky? To je prave to, ze jsem ve skole chybel ;-)

Takze chem. vzorec je patrne VELMI SYMBOLICKA a tedy naprosto nepresna reprezentace latky na papire...?
Kazdy vzorec popisuje vzdy stejnou latku. Kdyz jsem mluvila o sajrajtech ve slivovici, mela jsem na mysli, ze z toho celeho procesu pri vyrobe, tam krome vyslednych molekul etanolu, trocha metanolu bude taky neco molekul latek, z kterych se ta slivovice vyrobila, at je to cokoliv, proste to co se tam dalo na zacatku. Proto klasicka slivovice chutna jinak, nez kalvados, hruskovice...i kdyz ciste teoreticky by tam mel byt pouze ten ethanol s min mnozstvim metanolu...V kazde flasce s alkoholem najdes stejne molekuly etanolu, lisi se ty veci ktere tam plavou zaroven s tim...predstav si roztok ruznych chem latek jako polivku, ktera muze mit sice velmi rozdilne slozeni a tim i chut ci prinos pro tve zdravi, ale mrkev ci petrzel bude v kazde polivce zas a pouze stejnou mrkvi a petrzeli....snad jsem to vysvetlila trochu srozumitelne:)

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od ravima » úte črc 16, 2013 19:14

LenkaH píše:Kazdy vzorec popisuje vzdy stejnou latku...
Tak to je hodně daleko od pravdy. Zvlášť pokud je to třeba stechiometrický vzorec, ale ani jiné vzorce nejsou 100% přesné a můžou představovat úplně různé látky. A pak záleží ještě na uspořádání nejen atomů v molekule, ale uspořádání celých molekul v prostoru, navázání na jiné látky atd. atd. a to se moc snadno nezachytí v podstatě jakýmkoliv vzorcem.

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » úte črc 16, 2013 20:51

ravima píše:
LenkaH píše:Kazdy vzorec popisuje vzdy stejnou latku...
Tak to je hodně daleko od pravdy. Zvlášť pokud je to třeba stechiometrický vzorec, ale ani jiné vzorce nejsou 100% přesné a můžou představovat úplně různé látky. A pak záleží ještě na uspořádání nejen atomů v molekule, ale uspořádání celých molekul v prostoru, navázání na jiné látky atd. atd. a to se moc snadno nezachytí v podstatě jakýmkoliv vzorcem.
Videl jsi ten dotaz? Proc to vysvetlovani komplikujes? 8) Myslela jsem si, ze se ozves..

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » stř črc 17, 2013 7:56

možná dobře že tomu nerozumím, ale teď spíš mám pocit, že jiná (tedy i vzorec?) slivovice, tedy 100%ní líh, bude z fruktozy a jiná z glukosy a jiná z mixu všech cukrů, pak dává i vědecké opodstatnění, že syrové není totožné s uvařeným
osmoza není atomární ale molekulová

Uživatelský avatar
LenkaH
Příspěvky: 347
Registrován: úte črc 09, 2013 13:28
Bydliště: Averill Park, NY

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od LenkaH » stř črc 17, 2013 12:17

buc11 píše:možná dobře že tomu nerozumím, ale teď spíš mám pocit, že jiná (tedy i vzorec?) slivovice, tedy 100%ní líh, bude z fruktozy a jiná z glukosy a jiná z mixu všech cukrů, pak dává i vědecké opodstatnění, že syrové není totožné s uvařeným
osmoza není atomární ale molekulová
Ja vedela, ze to akorat nekoho doplete (nebo sem to blbe vysvetlila ja??)....Etanol je vzdy porad etanol. Jde jen o to, ze vzorcu je vice typu, nektere zjednodusuji... kdyz si zvolim molekularni vzorec, maji napr monosacharidy C6H12O6, konstitucni vzorec uz maji monosacharidy specificicky pro dany monosacharid. Zkratka, kdyz se nezjednodusuje....(stechiometrii bych sem oprvadu netahala)
Tedy slivovice domaci nebo nebo z obchodu budou mit etanol o stejnem vzorci, budou se lisit tema vecma co v tom plavou s tim...
Veda nekdy tvrdila, ze neni rozdil mezi syrovym a varenym???

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » stř črc 17, 2013 12:25

LenkaH píše:
buc11 píše:možná dobře že tomu nerozumím, ale teď spíš mám pocit, že jiná (tedy i vzorec?) slivovice, tedy 100%ní líh, bude z fruktozy a jiná z glukosy a jiná z mixu všech cukrů, pak dává i vědecké opodstatnění, že syrové není totožné s uvařeným
osmoza není atomární ale molekulová
Ja vedela, ze to akorat nekoho doplete (nebo sem to blbe vysvetlila ja??)....Etanol je vzdy porad etanol. Jde jen o to, ze vzorcu je vice typu, nektere zjednodusuji... kdyz si zvolim molekularni vzorec, maji napr monosacharidy C6H12O6, konstitucni vzorec uz maji monosacharidy specificicky pro dany monosacharid. Zkratka, kdyz se nezjednodusuje....(stechiometrii bych sem oprvadu netahala)
Tedy slivovice domaci nebo nebo z obchodu budou mit etanol o stejnem vzorci, budou se lisit tema vecma co v tom plavou s tim...
Veda nekdy tvrdila, ze neni rozdil mezi syrovym a varenym???
už to nechme být, cítím u tebe racionální základ, což je tu naprosto ojedinělá věc
nejen věda
osobně si myslím, že tělo pracuje se stechiometrickými vzorci a tak má k nim i rozdílné přístupy

cepheus
Příspěvky: 4438
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od cepheus » stř črc 17, 2013 17:20

Telo s nima dozajista pracuje, akotrat nevi ze jsou stechiometricke :D .
Naděje je jako noční nebe, není v něm jediného kouta, v němž by vytrvalý pohled nenalezl alespoň jednu hvězdu.

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od ravima » stř črc 17, 2013 19:00

Tělo ani náhodou nepracuje s žádnými stechiometrickými vzorci, ale s naprosto konkrétními látkami, a etanol je vždycky etanol a na původu nezáleží, v tomto případě má LenkaH samozřejmě pravdu, já jen reagoval na tu její nepřesnost, protože tak jak to napsala to neplatí obecně.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » stř črc 17, 2013 20:30

slivovica a hruskovica v teme tukovateni jater... hm nie je to trosku od temy ? :mrgreen:
5 2 8

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » čtv črc 18, 2013 0:17

ravima píše:Tělo ani náhodou nepracuje s žádnými stechiometrickými vzorci, ale s naprosto konkrétními látkami, a etanol je vždycky etanol a na původu nezáleží, v tomto případě má LenkaH samozřejmě pravdu, já jen reagoval na tu její nepřesnost, protože tak jak to napsala to neplatí obecně.
A jak je teda obecne platny pravdivy vyrok?

Me zkratka nejde o hlavy, ze ty svinstva co jsou zbyle z vyroby,
a) nereaguji s cilovou latkou a ze nedochazi k preskupovani molekul (tomu se asi rika expirace :-)
B) ze tedy vysledna latka (s pozustatky vyroby) nema uz ve vyrobe vzorec zmeneny...

Treba C6H8O6 ciste bez tech sragor okolo, jak si ho predstavit, kde ho sehnat pure :-)
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od buc11 » čtv črc 18, 2013 6:52

cepheus píše:Telo s nima dozajista pracuje, akotrat nevi ze jsou stechiometricke :D .
tak,
moje tělo přesně rozliší (vše tedy tomu nasvědčuje) např. kde který atom látka zrovna má a na každou takovou reaguje jinak (třeba na uvařený nebo syrový, fruktosu denaturovanou či topinamburovou apod)
teď se nebavím o pozůstatcích z výroby (mimochodem nemusí to být svinstva ale třeba prospěšné látky, např. lehký burčák) ale o 100pro pure látce

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od ravima » čtv črc 18, 2013 16:23

Janek píše:A jak je teda obecne platny pravdivy vyrok?...
...Treba C6H8O6 ciste bez tech sragor okolo, jak si ho predstavit, kde ho sehnat pure :-)
Výrok o čem? C6H8O6 právě může být několik úplně různých látek:
http://en.wikipedia.org/wiki/C6H8O6
takže když ho chceš sehnat pure, musíš nejdřív upřesnit o jakou látku ti vlastně jde, třeba nějakým jiným druhem vzorce nebo triviálním názvem té látky.

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » čtv črc 18, 2013 18:25

No me by prave zajimalo, kdyz jeden vzorec je shodny pro vice latek, wtf? Myslel jsem L-ascorbic acid kupoval jsem to po kilech. Pauling rulez!

Pokud budu chtit sestrojit teleport, tak musim ty atomy popsat presneji. Rozumis co tim myslim?
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od ravima » čtv črc 18, 2013 20:46

Janek píše:...Rozumis co tim myslim?
Ne, nevím o co ti vlastně jde, a navíc už jsi opravdu offtopic.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » čtv črc 18, 2013 22:22

mal som moznost vidiet sudy pripravene na odvoz do palenice (Bosacka slivovica) slivky v nich boli nielenze skvasene ale mrvili sa tam milardy bielych cervikov a ked som s horozu na to upozrnil tak sa vsetci zacali rehotat ze bved to je podstata slivovice tie cerviky a ze ked sa to vypali tak vlastne mast z tch cervikov robi to ako sa ta slivovica dobre smyka dolu hrdlom, to tvrdili slivovcoovy experti dlhorocny ja nic neviem ja som to v zivote nepil, mna ten smrad ked si nalievali donutil vzdy vybehnut von na zahradu a ist na prechadzku.
ked tak nad tym rozmyslam tyzdne tam cerviy zeru slivky a sery vylaki do suda a to je potom ta slavna vypalena slivovica, by som chcel vidiet tie stereo vzorce tych sraciek z cervikov

zrejme cervici maju ine sracky z hrusiek a tak to jasne chuti inak, fujtajbl, vzorce sem vzorce tam,
5 2 8

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od s.arik » pát črc 19, 2013 10:30

rudo, jj, a přesně stejné humusy (červíci, plísně, hniloba) jsou v každém OZ, které jde na nějaké větší zpracování, takže jak se řekne džus z krabice nebo rajský protlak, nemám zájem.
to je jako párky, výsledek možná chutný, ale jak nevidím suroviny a proces výroby, nevěřím...

chtěla bych do fabriky na čokoládu na besuch, abych neměla ani zbytky stesku, že si odříkám lahůdku :)
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

cepheus
Příspěvky: 4438
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od cepheus » pát črc 19, 2013 10:47

"Co oko nevidi srdce neboli" aneb kdo se moc pta moc se dozvi:).
Neblaznete lidicky, nosite si sebou vsude kila cerviku a nepremyslite o tom, zivite je kazdy Bozi den :D.
Naděje je jako noční nebe, není v něm jediného kouta, v němž by vytrvalý pohled nenalezl alespoň jednu hvězdu.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pát črc 19, 2013 11:47

s.arik píše:rudo, jj, a přesně stejné humusy (červíci, plísně, hniloba) jsou v každém OZ, které jde na nějaké větší zpracování, takže jak se řekne džus z krabice nebo rajský protlak, nemám zájem.
to je jako párky, výsledek možná chutný, ale jak nevidím suroviny a proces výroby, nevěřím...

chtěla bych do fabriky na čokoládu na besuch, abych neměla ani zbytky stesku, že si odříkám lahůdku :)

mi propina za sociku ked vyslo najavo ze sa v mliekarnach bratislavskych na nocnej smene cigani kupi v mlieku co sa potom sackuje

hned poklesla spotreba a mlieko som nepil odvtedy

a ked v bratislavskom Stein pivovare nalsi bv kadi kde kvasil chmel mrtvu ciganku co uz bola nezvestbna 3 mesiace...
a vo flaskovom pive obcas plavali rozpustene potkany a mysi

vies pomocou NLP je mozne v podvedomi zamenit cokoladu za psie hovienko a clovek ma potom reakciu na coko ako keby stupal na chodniku do vykalov - ta zamena sa robi len jednym smerom samozrejme takze sa nik nevrha na zem na chodnikoch a nepapa to co am je nakladene psickarmi
5 2 8

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od s.arik » pát črc 19, 2013 12:08

no, nebudu si hlavu zatěžovat odpornými představami, zatím, daří se bez ní obejít.
možná to budu časem potřebovat na to mlíko :mrgreen: ale cukr (vč. mléčné čokolády) mě momentálně netrápí.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
Dano
Příspěvky: 924
Registrován: pon lis 20, 2006 9:46
Bydliště: Banská Bystrica

Zmerany visceralny tuk

Příspěvek od Dano » pon srp 12, 2013 20:14

Asi to tu nepatri kedze sa nekrmim fruktozou a ani si ju nepridavam k svojmu jedlu. Ale aspon okrajovo:

Pred tyzdnom som bol na merani. Visceralny (vnutrobrusny, organovy) tuk = 1, najmensie nameratelne cislo. Legenda:
01-09 normal
10-14 vysoky
15-30 velmi vysoky
Analyzator ma po 2 kontaktne elektrody na kazde chodidlo a dlan.
Ten chlap s nim meria, zivi sa tym a robi poradenstvo... a hned poznamenal ze taka hodnota sa teda velmi zriedka vidi (to verim, tu v Europe). Ze on, ako si o sebe namysla aky je fit, zdravy a ako sa zdravo stravuje, tak ma 4. A ze take novorodeniatka prichadzaju na svet s 1-tkou.
Skoda ze tento analyzator neodhaduje metabolicky vek, kolko by mi ubral od skutocneho.

Neviem ako velmi sa da tymto bioimpedancnym metodam verit. Prepokladam ale ze som mal pred takymi 10 rokmi visceralneho tuku viac ako teraz, hoci som sa vtedy hybal podstatne viac. By som tak tipol, podla toho ako som vyzeral, aku plet som mal ai.

Predpokladam ze visceralny tuk neubudol vdaka fyzicky pasivnejsiemu sposobu zivota. Urcite napriek. Tak potom asi tym postupnym prechodom na veganstvo bez denaturovanych potravin, potom vitarianstvo az takmer frutarianstvo.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pon srp 12, 2013 21:17

bioimpedancnym metodam sa neda verit, zo vsetkcyh metod na meranie tuku je ta najmenej presna a je to len dobre na to ze sa tym da ziviit ako bolo spravne poznamenane
5 2 8

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od smajliss » pon srp 12, 2013 21:44

Nechci zpochybňovat Danovo zdraví, ale taky jsem docela skeptický k tomu testování. Já bych více věřil něčemu takovému, kde člověk přímo vidí ten tuk. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Pss4&t=294

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pon srp 12, 2013 22:15

smajliss píše:Nechci zpochybňovat Danovo zdraví, ale taky jsem docela skeptický k tomu testování. Já bych více věřil něčemu takovému, kde člověk přímo vidí ten tuk. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Pss4&t=294
jasne, ja som len odpovedal principialne na otazku metodiky merania
5 2 8

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pát srp 23, 2013 21:56

a zase na vine je global warming, :mrgreen: , ze sudruh Gore ?

http://vat.pravda.sk/zem/clanok/290772- ... rumkavost/
5 2 8

bosto2
Příspěvky: 118
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od bosto2 » sob srp 24, 2013 21:54

Mě to nevadí.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pon zář 02, 2013 20:54

nie je cukor ako cukor, trstinovy vs kukuricny

http://zpravy.idnes.cz/mexicka-coca-col ... anicni_btw

a coke so steviou - zelena

http://ekonomika.idnes.cz/cocacola-test ... anicni_brm
5 2 8

bosto2
Příspěvky: 118
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od bosto2 » pon zář 02, 2013 21:09

Tak v tomhle mi to je jedno, podařilo se my zvyknout si na vodu. Colu jsem nikdy nepil ale vodu jsem si sladil šťávo a to i tou lacinou ze supermarketů.
Je zajímavé že nepít slazenou voeu mi nevadí qle kafe si osladit musím, momentálně sladím stévií nebo sukralózou.
Ale radši bych se závislosti na kávě zbavil úplně. Nic jinýho než vodu a kafe nepiju tak bych pak nemusel shánět sladidla.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » sob zář 07, 2013 0:51

5 2 8

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od smajliss » pon říj 14, 2013 15:46

Narazil jsem na velmi zajímavý článek o cukrech a konkrétně se zde vychvalovala fruktoza na úkor glukozy. Je to hodně dlouhý článek, tak tu dám jenom ty nejdůležitější úrývky, Některé jsou hodně zajímavé

fructose can by-pass the fatty acids' inhibition of glucose metabolism, to be oxidized when glucose can't, and if the metabolism of diabetes involves the oxidation of fatty acids instead of glucose, then we would expect there to be less than the normal amount of fructose in the serum of diabetics, although their defining trait is the presence of an increased amount of glucose. According to Osuagwu and Madumere (2008), that is the case. If a fructose deficiency exists in diabetes, then it is appropriate to supplement it in the diet.

fructose has some special functions, that aren't as well performed by glucose. It is the main sugar involved in reproduction, in the seminal fluid and intrauterine fluid, and in the developing fetus. After these crucial stages of life are past, glucose becomes the primary molecular source of energy, except when the system is under stress. It has been suggested

The placenta turns glucose from the mother's blood into fructose, and the fructose in the mother's blood can pass through into the fetus, and although glucose can move back from the fetus into the mother's blood, fructose is unable to move in that direction, so a high concentration is maintained in the fluids around the fetus.

Fructose has been known for many years to accelerate the oxidation of ethanol (by about 80%). Oxygen consumption in the presence of ethanol is increased by fructose more than by glucose (Thieden and Lundquist, 1967).

Besides protecting against the reductive stresses, fructose can also protect against the oxidative stress of increased hydrogen peroxide (Spasojevic, et al., 2009). Its metabolite, fructose 1,6-bisphosphate, is even more effective as an antioxidant.

Endotoxin absorbed from the intestine is one of the ubiquitous stresses that tends to cause free radical damage. Fructose, probably more than glucose, is protective against damage from endotoxin.

Many studies have found that sucrose is less fattening than starch or glucose, that is, that more calories can be consumed without gaining weight. During exercise, the addition of fructose to glucose increases the oxidation of carbohydrate by about 50% (Jentjens and Jeukendrup, 2005).

The addition of fructose to glucose "can markedly reduce hyperglycemia during intraportal glucose infusion by increasing net hepatic glucose uptake even when insulin secretion is compromised" (Shiota, et al., 2005).

Lipid peroxidation is involved in the degenerative diseases, and many publications argue that fructose increases it, despite the fact that it can increase the production of uric acid, which is a major component of our endogenous antioxidant system (e.g., Waring, et al., 2003).

When people were given a 300 calorie drink containing glucose, or fructose, or orange juice, those receiving the glucose had a large increase in oxidative and inflammatory stress (reactive oxygen species, and NF-kappaB binding), and those changes were absent in those receiving the fructose or orange juice (Ghanim, et al., 2007).

Several later studies show that fructose increases the excretion of phosphate in the urine, while decreasing the level in the serum. However, a common opinion is that it's only the phosphorylation of fructose, increasing the amount in cells, that causes the decrease in the serum; that could account for the momentary drop in serum phosphate during a fructose load, but--since there is only so much phosphate that can be bound to intracellular fructose--it can't account for the chronic depression of the serum phosphate on a continuing diet of fructose or sucrose.

Fructose affects the body's ability to retain other nutrients, including magnesium, copper, calcium, and other minerals. Comparing diets with 20% of the calories from fructose or from cornstarch, Holbrook, et al. (1989) concluded "The results indicate that dietary fructose enhances mineral balance." Ordinarily, things (such as thyroid and vitamin D) which improve the retention of magnesium and other nutrients are considered good, but the fructose mythology allows researchers to conclude, after finding an increased magnesium balance, with either 4% or 20% of energy from fructose (compared to cornstarch, bread, and rice), "that dietary fructose adversely affects macromineral homeostasis in humans." (Milne and Nielsen, 2000).

Another study compared the effects of a diet with plain water, or water containing 13% glucose, or sucrose, or fructose, or high fructose corn syrup on the properties of rats' bones: Bone mineral density and mineral content, and bone strength, and mineral balance. The largest differences were between animals drinking the glucose and the fructose solutions. The rats getting the glucose had reduced phosphorus in their bones, and more calcium in their urine, than the rats that got fructose. "The results suggested that glucose rather than fructose exerted more deleterious effects on mineral balance and bone" (Tsanzi, et al., 2008).

An older experiment compared two groups with an otherwise well balanced diet, lacking vitamin D, containing either 68% starch or 68% sucrose. A third group got the starch diet, but with added vitamin D. The rats on the vitamin D deficient starch diet had very low levels of calcium in their blood, and the calcium content of their bones was low, exactly what is expected with the vitamin D deficiency. However, the rats on the sucrose diet, also vitamin D deficient, had normal levels of calcium in their blood. The sucrose, unlike the starch, maintained claim homeostasis. A radioactive calcium tracer showed normal uptake by the bone, and also apparently normal bone development, although their bones were lighter than those receiving vitamin D.

In monkeys living in the wild, when their diet is mainly fruit, their cortisol is low, and it rises when they eat a diet with less sugar (Behie, et al., 2010).

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od smajliss » pon říj 14, 2013 15:56

těch argumentů je hodně, tak je tu vypíšu pro ty, kterým se ten dlouhý příspěvek nechce číst

fruktoza je vhodnější při diabetu, než glukoza
fruktoza má speciální funkce u spermií a plodu
pak tam je něco s placentou a fruktozou
zrychluje spalování alkoholu
fruktoza nepřímo působí jako antioxidant
chrání proti endotoxinu
tloustne se po ní méně, než po glukoze
zvyšuje produkci uric acid, což je antioxidant
oproti glukoze je méně prozánětlivá
fruktoza se podílí na zachování některých minerálů a vitamínů v těle
působí dobře na kosti
když jí opice více ovoce, tak mají v mozku více kortizolu

je to interpretováno a přeloženo hodně narychlo, tak to berte s rezervou a raději si to přečtěte v originále :)

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Janek » pon říj 14, 2013 19:40

A jak poznam fruktozu od glukozy a naopak? Podle chuti? Papir snese vsechno :-)
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od rudo » pon říj 14, 2013 21:39

inymi slovami - fruktoza je teda ten prvok co dzri mozog opice na urovni opice a darwin ked zliezol zo stromu tak sa mohol zacat menit na cloveka, ti z nas co boli pekne stvoreni od zaciatku ako ludia boli tej fruktozovej faze usetreni

:mrgreen:
5 2 8

Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 797
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od Syrovozrout » pon říj 14, 2013 21:44

smajliss píše:když jí opice více ovoce, tak mají v mozku více kortizolu
je to interpretováno a přeloženo hodně narychlo, tak to berte s rezervou a raději si to přečtěte v originále :)
Když...TAK.. A/nebo opačně Tak ...když...
Třeba takhle...Když je opice ve stresu, tak ho zahání ovocem. (Ostatně co ještě mají v omezeném zajetí asi tak na výběr?)
Ale třeba to taky příliš KAUZÁLNÍ souvislost není.
Jinak:
"Vědci dali majitelům domácích koček radu, aby dobře přemýšleli, než pohladí svého mazlíčka, protože zvířeti to může způsobit silný stres. Při hlazení se produkuje v organismu kočky kortizol (hormon stresu), což může mít vážné následky. /JDE O HLAZENÍ A MAZLENÍ CIZÍM DRUHEM, NIKOLI JEJICH VLASTNÍM./
Ukázalo se, že v důsledku přebytečného mazlení může kočka ztloustnout až k obezitě, a její svaly se začnou ničit. Kromě toho může zbytečné mazlení zvířeti prostě pokazit náladu. Výzkum ukázal, že ani jedné kočce se nelíbilo, když ji hladili, i přesto, že mnohé z nich tyto znaky pozornosti přijímaly." http://czech.ruvr.ru/2013_10_09/Hladit- ... ebezpecne/
Ovšem označovat kortizol za "hormon stresu" (navíc u jiných zvířat nemusí být toto zcela totožné!) je trochu zavádějící...Obvykle totiž on sám není "vyvolavatelem" stresu, ale spíše působí ve prospěch znovunastolení homeostázy (vnitřní "rovnováhy").
Je to jeden z nejúčinnějších blokátorů anabolismu (tedy naprosto brání růstu mohutnosti - svaloviny - "a to ať tvor žere, co žere"...třeba sebevětší kvanta...nedokáže jeho tělo zabudovat nic lepšího než tuk.)
Naposledy upravil(a) Syrovozrout dne pon říj 14, 2013 21:56, celkem upraveno 5 x.
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Fruktóza a "tukovatění jater"

Příspěvek od smajliss » pon říj 14, 2013 21:50

To s těma kočkama je dobré :- ) ... no ono to chce mít ty hormony v normě .. ani moc ani málo .. v knize Změňte mozek, změňte tělo Dr. Amen hodně zdůrazňoval důležitost cukrů (že prý low carb není nejvhodnější - příliš málo kortizolu, ale high carb je taky nevhodný, protože když je permanentně zvýšená hladina kortizolu, tak je to taky špatně)

Odpovědět