CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
mira
Příspěvky: 2882
Registrován: ned dub 26, 2009 2:13
Bydliště: Jilemnice

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od mira » pon led 04, 2010 20:04

Vyždímal koprovou nať, snad ani 1 dcl to nebylo, ale docela dobrá.
Všeho s mírou.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od 800914 » pon led 04, 2010 20:20

neon píše: Jak je to s naklicovacim nacinim? Asi jste to uz nekde resili, ostatne jako vsechno, tak se omlouvam, ze opakuji dotazy. Ale je u nas k nakoupeni nejaka dobra sada neceho co usnadnuje domaci kliceni ve velkem? Abych mel treba rozjete kazdy den nove kliceni a juicoval si tak 300ml domaci fresh wheat grass stavy?
tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ

:arrow: http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html

Xion
Příspěvky: 861
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Xion » pon led 04, 2010 22:18

800914 píše:tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ

:arrow: http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html
Ta vec vyzera dobre. A za dobre veci sa plati. :-)

Uživatelský avatar
Kometa
Příspěvky: 282
Registrován: sob dub 17, 2010 13:03
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Kometa » pon srp 30, 2010 17:03

Konečně budu mít odšťavňovač a tak se chci zeptat zkušenějších. Dosud jsem jen občas dělala zelený drink v mixéru, ale byl to opruz. A na to jsem si vždy v rámci procházky nasbírala sáček pampelišek, jetele, vojtěšky a pod..
Chtěla bych si na zimu našťavit a zamrazit zásoby a za září zas tolik zeleně nasbírat nedovedu... Nemáte nějaký fígl, jak rychle sehnat hodně zelenýho? Co si pamatuju, tak obyč tráva mi připadala chuťově nedobrá.
Mám vzít kosou nějaký pampeliškový palouček a přeprat ve vaně? Aby to trošku odsejpalo, přeci jen bych chtěla našťavit alespoň 10 litrů, ať si každý den můžu dát deci šťávy.

Pochopitelně všechny hmyzíky se budu snažit objevit a vyndat, ale co když tam bude klíště? A infikované boreliozou?

Díky

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Jista » úte srp 31, 2010 11:10

nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Go Raw

Uživatelský avatar
Esterka
Příspěvky: 146
Registrován: pon črc 28, 2008 12:25

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Esterka » úte srp 31, 2010 14:39

Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Taky trávu venku nesbírám, protože může být "potentovaná" od psů. Lidé se psy jsou v dnešní době všudepřítomní (hold móda je móda). :-)
Láká mě to domácí pěstování ječmene, navíc je to ideální řešení i přes zimu.

Uživatelský avatar
Kometa
Příspěvky: 282
Registrován: sob dub 17, 2010 13:03
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Kometa » úte srp 31, 2010 18:04

Mám teď na mysli trávu na přítelovo zahradě, psa nemá, kočky jsem tam neviděla chodit, jen jednu veverku :-) Myslím, že bude docela čistá.

O tom pěstování taky uvažuju, ale netuším, kolik je toho potřeba aby člověk měl denně třeba decku šťávy. Obávám se, že tolik prostoru prostě nemám.

Uživatelský avatar
Kometa
Příspěvky: 282
Registrován: sob dub 17, 2010 13:03
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Kometa » úte srp 31, 2010 18:05

Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Já si skoro myslím opak - podle mě divoké byliny mají mnohem víc živin a energie než dlouho šlechtěné obilí.

Zapetta
Příspěvky: 1
Registrován: ned úno 23, 2014 22:42

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Zapetta » čtv úno 27, 2014 8:49

Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?

Uživatelský avatar
Lenuška
Příspěvky: 695
Registrován: stř led 04, 2012 22:33

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Lenuška » čtv úno 27, 2014 10:19

Zapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od smajliss » čtv úno 27, 2014 12:36

Zapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušima :wink:

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od s.arik » čtv úno 27, 2014 12:48

Lenuška píše:já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...
souhlasím, do každého salátu dva lístky pampelišky, pozvolna navyšuj a za rok sneseš cokoliv.
odšťavené zelené je dost humus, já to nejsem ochotná pít ani naředěné OZ, já prostě chroupu ty listy jak narostly nebo je nanejvýš pokrájím do salátu.
na louce si utrhni trochu jetele, jitrocelu, pampelišky, kontryhele, brzy zjistíš, co chutná přijatelně a co je lepší zamaskovat do jiného jídla.
Naposledy upravil(a) s.arik dne čtv úno 27, 2014 12:50, celkem upraveno 1 x.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od s.arik » čtv úno 27, 2014 12:50

smajliss píše:nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušima :wink:
mi se nelíbí cena a to, že je to sušené, pomleté, kdovíjak ještě živé. a v přírodě bych si raději zakousla do jetele než oblizovat zelené šutry v potoce (:-)
ale na zimu nebo pro léčbu proč ne.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od smajliss » čtv úno 27, 2014 12:56

mě chlorella chutná a cucám ji raději, než ostatní zeleninu, která mi vyloženě někdy nechutná, jakoby z ní šly cítit všechny ty pesticidy .. chlorella mi přijde krásně čistá .. a na přirozený styl života už si dávno nehraju : p

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od s.arik » čtv úno 27, 2014 14:29

hehe, já taky sedím u nepřirozeného kompu a jím jogurty a vůbec :) chápu tě...mi nechutná, ale jako tbl se to spolknout samozřejmě dalo bez odporu.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od rudo » čtv úno 27, 2014 21:12

s.arik píše: oblizovat zelené šutry v potoce (:-)
.

a sakra, ty divosko
5 2 8

Uživatelský avatar
Marci
Příspěvky: 1423
Registrován: úte říj 16, 2007 21:54
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Marci » úte bře 04, 2014 17:36

Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od rudo » úte bře 04, 2014 22:09

Marci píše:Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?
nenasiel som ani na AUS net raw webe.

ja len zajdem do hocjakuch azijskych potrvain a naberiem vselijake susene bez toho aby som im vedel mena v tych ich znakoch sa nevyznam a oni si nedaju namahu napisat aj anglicky ze co to vlastne je

uz som sa naucil co ako chuti a co sa ako pripravuje.
5 2 8

Uživatelský avatar
Marci
Příspěvky: 1423
Registrován: úte říj 16, 2007 21:54
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Marci » stř bře 05, 2014 19:48

a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od rudo » stř bře 05, 2014 22:18

Marci píše:a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
ked varim, tak dam dokopy asi 5-10 druhov z kazdeho trosku,
najlepsie je to zaliat studenou vodou aspon na 2H a az potom zacat varit, rovnako so suesenymi hribami

vynimku robim s kelpom ked ho mam vo fliackovom stave, to len nayspem na tanier na ine jedlo, ale to jedlo musi stavnate mokre.
5 2 8

Uživatelský avatar
Marci
Příspěvky: 1423
Registrován: úte říj 16, 2007 21:54
Bydliště: Praha

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Příspěvek od Marci » úte bře 11, 2014 17:44

ja to namocila a trochu povarila a pak vyhodila,pac ten smrad to bylo neco desnyho.
Ale prisla jsem na ten figl,jsou to totiz rasy cerstve mrazene a to je fakt mnamka
koupila jsem zde: http://www.japan-eshop.com/index.php?sh ... &prn=34736
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung

Odpovědět