Jablečná šťáva

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 797
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout » čtv říj 17, 2013 2:23

"Tak mě napadá, jak velmi jsme už odtrženi od přirozeného běhu světa. Ta žena – nájemnice i majitel domku se zahradou – jsou typickými produkty současné společnosti. Nevidí a nevnímají dary země, které se jim zdarma nabízejí. Nedokážou je ocenit. Považují za normální kupovat si ovoce v supermarketu dovezeného přes půlku planety. Zřejmě stříkáno pesticidy a kdoví jakým svinstvem"
Internetový povzdech s pěknýma fotka v článku: http://www.zvedavec.org/naokraj/2013/10/5699-jablka.htm
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"

Zdeníno
Příspěvky: 842
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno » čtv říj 17, 2013 8:47

ravima píše:kvasinka rozhodně je houba (nejen candida)
Ano, jak koukám, to máš pravdu, mám v tom zmatek. Tedy taxonomicky, no.
ravima píše:jak ostatně sám ilustruješ na příkladu vinného kvašení, tak spíše jim vadí kyselé, než zásadité prostředí
Tak to už pravdu nemáš, pro kvašení je optimální spíše kyselé prostředí (pH cca 3-4, nikoli už pH 2 žal. kyselin resp. pH >7, mimochodem jde o logaritmický, nikoli lineární počet, objem slabé zásady musí být výrazně vyšší k neutralizaci koncentrované kyseliny), to je obecně známý fakt.
ravima píše:Je to taky hlavní důvod, proč je proti nim tak účinný delší půst, který okyseluje celá střeva i krev.
Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu. Samozřejmě extrémní kyselost je také nepříznivá, tělo ji musí sanovat např. skrze minerální sloučeniny, které pak někde mohou chybět. Tělo totiž mmj. musí udržovat pH krve v přísně úzkém rozmezí kolem 7,4.
Ale celkově mi nepřipadá, že by obecně půst byl nějak extra účinný proti kvasinkám, byť jistě nějak proti nepříznivému stavu působí. Ve střevech je účinná šanka, nasazení probiotik (biopron9) a mmj. udržování příznivého pH pro následný růst ušlechtilých mikroorganizmů (což zhruba odhaduji taknějak podle pH moči, aby nebyla moc kyselá, opačně jsem si to vzhledem ke svému celkovému překyselení hlídat nemusel).

bukaj
Příspěvky: 492
Registrován: čtv říj 11, 2012 21:45

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od bukaj » čtv říj 17, 2013 10:31

Zdeníno píše:Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu. Samozřejmě extrémní kyselost je také nepříznivá, tělo ji musí sanovat např. skrze minerální sloučeniny, které pak někde mohou chybět. Tělo totiž mmj. musí udržovat pH krve v přísně úzkém rozmezí kolem 7,4.
Moc se držíš toho, že Ph moči něco vypovídá o reálné situaci v těle. V půstu a ketóze je vždy moč kyselejší, ale že by to dělalo problémy jsem ani nepocítil, ani nepočetl. A zrovna ta soda mi nepřipadá jako rozumné řešení. To už jsou určitě lepší zásadité minerály.

Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5204
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus » čtv říj 17, 2013 14:30

Zdeníno píše:Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu.
Fascinuje me jak nekdo "vylepsuje" pust :D, potazmo objevuje teplou vodu a pote co ji "objevi" to jeste vytrubuje nekde na foru jako uzasny objev:).

Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5204
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus » čtv říj 17, 2013 14:39

ravima píše:Žluč je jednoduše zásaditá (pořád nechápu, proč "radši o tom nemluvě) a "prostě složitý" to je možná pro tebe, když o tom nic nevíš.
AMEN.

Stejne moc nechapu o cem se tu pitomci hadate co kvasi a co nekvasi, kvasi vsecko, ale chce to cas - viz treba navod na mnozeni vinnych kvasinek VINKA :

Suché kvasinky VÍNKA se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto: Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.
http://www.frutana.cz/index.php?navod-p ... vasinek,17

Jinymi slovy kvasi naprosto vsecko (pro ty kdo jeste neslyseli o vine z chlebovych kurek), ale je k tomu potrebi cas (!) /v pripade VINKA kvasinek 72 hodin ravima !/ :D
Jak pise Zdenino - seda je teorie, zelena praxe zivota ci jak to rikal .. teoreticky mel svuj pust vylepsit, prakticky ho ale pos..l.

Fate
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 04, 2013 13:39

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Fate » čtv říj 17, 2013 18:59

Ahoj, tak bych jen upřesnila informace. Padlo tady pár dotazů na mě.
Druh jablek je zřejmě Topaz, které jsou z našeho sadu daleko od města uprostřed ničeho na Vysočině. Můj životní styl je od července převážně vita strava s tím, že jednou nebo dvakrát do týdne zhřeším a dám si do salátu tuňáka nebo domácí majonézu. A v pátek piju víno. Měla jsem anitibiotika na jaře a před tím už dlouho ne. Operační zákroky nemám. Štávu jsem pila na lačno dopoledne až do oběda, a to celkem 1,5 litru. Nadýmání se projevilo kolem 15:00 odpoledne. Nikdy jsem se ze šťávy neposr.... Toaleta klasicky ráno a v podvečer naprosto normální konzistence :) . Jo, a odšťavňuju na přístroji Catler.
Jablka mám hodně ráda, chutnají mi. Většinou je dávám do ranního koktejlu se španátem a řapíkatým celerem nebo na odpolední svačinku sním samotné jablko nebo dvě.
Moc všem děkuju za dosavadní názory a informace a přeju hezký večer.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo » čtv říj 17, 2013 21:12

kvasinky teda povymieraju povcas hladovky, dlhsej, ktovie preco ?, ci sa teda rozpustia v tej vnutrotelovej kyseline, alebo jednoducho pomru od hladu, ked ich clovek prestane krmit ? je mozne ze tie kvasinky nemaju na tu hladovku tie machove vedomosti a nezvladnu to
5 2 8

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss » čtv říj 17, 2013 21:18

někteří říkají, že půst na candidu nefunguje, protože ona se sice stane neaktivní a přestane tělo zamořovat jedy svým metabolismem .. ale nic, nikdo ji nezabije a nedostane z těla ven (možná když by se dělaly anticandida klystýry) .. a proto se spíše doporučuje striktní low carb při kterém je candida také neaktivní a zároveň se můžou papat fungicidy, antihelmintika a podobné srandy

Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5204
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus » čtv říj 17, 2013 21:36

Ale co by Te asi tak po smrti sezralo zevnitr ? Kdybys vyhlusil vsecek zverinec co v sobe nosis ?
Kvasinky, plisne, to vsecko se rozjede, kdyz nastane exitus, prestane pusobit IS, shnijes uplne stejne zevnitr jako to jablko.
Truhla shnije az za nekolik tydnu ? mesicu ? (propadaji se hroby) ale to uz je tam z Tebe kvasenyho cosi :D.
Tak uz je to proste v tom Vesmiru zarizeny, vratis matros (hmotu), vezmes jinou formu a smytec, bloudi co si mysli ze zverinec vyhlusi do mrte a vypestujou si jen ten ok zverinec, bylo by to proti prirode - rovnovaha, rovnovaha a zase rovnovaha, to je oc tu bezi vazeni :D.

smajliss
Příspěvky: 1243
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss » čtv říj 17, 2013 21:39

takže když zemřu, tak začnu kvasit ?:-D to je nějaké divné ne .. jako tělo asi začne hnít, ale že by za to mohla candida ?

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo » čtv říj 17, 2013 21:45

ked zomries, tak sa oslobodis z tela a znovusanarodis ako cista nezavisla od tela duchna.

telo ? who cares ?
5 2 8

Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5204
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus » čtv říj 17, 2013 22:08

Na toho mimone prede mnou co me skace do reci se v klidu vybodni, zase je beztak sjetej, nebo na mol a mluvi zcesty :).
Jo, normalne Te sezerou plisne a spol., ktery IS za zivota drzi pod kontrolou, podobne jako banan co jej utrhnes a nechas lezet, prezraje a zkvasi, shnije, ve finale zplesnivi a rozpadne se.
Jestli nejvic buziruje candida albicans to Ti z hlavy presne nepovim a googlit uz jsem ted vecer linej:).
Takovy je mechanismus, s tim nic nenadelame. Narodis se a beres (z rostlin, i pres zvirata) to co Tvi predkove svymi ostatky "pohnojili":).
Kolobeh hmoty, zachovani energie atd..

Tak jsem se dnes jeste vymaxoval (pres den jsem sazel stromky) a tady to mas "vedecky" - dekompozice :D : http://cs.wikipedia.org/wiki/Dekompozice

Brzy se však začnou uplatňovat i organizmy a začíná biologický rozklad. Tělo obratlovců nejdříve kolonizují rozkladači – bakterie a dále tzv. cukrové plísně (známé rody Mucor, Penicillium). Obě skupiny jsou v těle přítomny již za života (bakterie v trávicím traktu, plísně na sliznicích a na kůži), ale k masovému šíření do těla jim obvykle brání imunitní systém. Po smrti rychle využívají vzniklé situace. Cukrové plísně se živí, jak název naznačuje, převážně volně přítomnými cukry, ale i aminokyselinami.

Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 797
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout » čtv říj 17, 2013 22:25

Fate píše:Ahoj, tak bych jen upřesnila informace. Padlo tady pár dotazů na mě.
Druh jablek je zřejmě Topaz, které jsou z našeho sadu daleko od města uprostřed ničeho na Vysočině. Můj životní styl je od července převážně vita strava s tím, že jednou nebo dvakrát do týdne zhřeším a dám si do salátu tuňáka nebo domácí majonézu. A v pátek piju víno. Měla jsem anitibiotika na jaře a před tím už dlouho ne. Operační zákroky nemám. Štávu jsem pila na lačno dopoledne až do oběda, a to celkem 1,5 litru. Nadýmání se projevilo kolem 15:00 odpoledne. Nikdy jsem se ze šťávy neposr.... Toaleta klasicky ráno a v podvečer naprosto normální konzistence :) . Jo, a odšťavňuju na přístroji Catler.
Jablka mám hodně ráda, chutnají mi. Většinou je dávám do ranního koktejlu se španátem a řapíkatým celerem nebo na odpolední svačinku sním samotné jablko nebo dvě.
Moc všem děkuju za dosavadní názory a informace a přeju hezký večer.
Děkuju za upřesnění. Jinak ohledně odrůdy Topaz a jejího upotřebení:
Sklizí se obvykle začátkem října
avšak konzumní zralost nastává později když už je uskladněné: říjen - prosinec - duben
(Jde o odrůdu zimního jalka - to znamená, že lépe si pochutnat na ní až kolem Vánoc či dokonce později - do té doby totiž nebudou ještě pektiny přeměněny na sacharidy využitelné i pro lidské buňky nikoli jen pro mikroby -jejichž aktivitu to může poněkud rozhodit. též kyselinový a tříslovinový profil nebude ještě připraven v optimálních poměrech.) Takže trochu se to uspěchalo. Jinak ono braní antibiotik (byť to bylo před půl rokem, což je z tohoto pohledu velmi nedávno.) může a mívá dlouhodější důsledky - mikroflóra se nemohla stačit obnovit (jde-li to vůbec do "výchozího stavu").
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"

Uživatelský avatar
Sara312
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 29, 2015 17:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Sara312 » stř bře 23, 2016 18:47

Zdravím,
Poslední dobou jsem si oblíbila jablečnou šťávu.. Ráno si dám například hroznové víno, potom další "chod" je litr a půl jablečné šťávy a večer opět litr a půl jabl. šťávy. Kolik jablečné šťávy denně pijete a jak dlouho by tak tělo vydrželo fungovat, jakože převážně na té jablečné šťávě? Nemám žádné chutě na nic jiného, když ano, tak většinou ovoce, takže si dám, ale jinak stejně pořád šťáva. Taky se mi trochu zhoršila pleť, to beru tak, že se tělo čistí. Jaké máte zkušenosti s účinky jablečných šťáv, či s různými jablečnými "půsty"?:)

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Jindra » čtv bře 24, 2016 22:13

Sara312 píše:Zdravím,
Poslední dobou jsem si oblíbila jablečnou šťávu.. Ráno si dám například hroznové víno, potom další "chod" je litr a půl jablečné šťávy a večer opět litr a půl jabl. šťávy. Kolik jablečné šťávy denně pijete a jak dlouho by tak tělo vydrželo fungovat, jakože převážně na té jablečné šťávě? Nemám žádné chutě na nic jiného, když ano, tak většinou ovoce, takže si dám, ale jinak stejně pořád šťáva. Taky se mi trochu zhoršila pleť, to beru tak, že se tělo čistí. Jaké máte zkušenosti s účinky jablečných šťáv, či s různými jablečnými "půsty"?:)
litr a půl... ráno, večer...
lepší než vepřoknedlozelo, ale teda vyloženě odvázanej z toho nejsem. víš, tohle je dost cukru. nezdá se mi to. používáš nějakou brzdu cukrů? jestli ne, tak to je časem o slinivku...
k čistě jablečný monoščávě se nevyjádřím, to neznám. když ščavím, tak vždycky jako základ mrkev a k tomu trocha jablek, červeřepy, celeru... no prostě viz Walker a jeho ščávový "recepty"
vždycky dávám nějakou brzdu... ždibet vlákniny (odpadu), skořice, mletej len/mák...
jo, je fakt, že jsem nedávno dal do angela pouze jabka, ale do monoščávy jsem namlel trochu máku, móc mi to tak chutná. že tohle Walker nedoporučuje - vím :-)
holka aby sis nerozjela kandidu, tohle je hodně cukru
ta zhoršená pleť doufejme, že je detox. zpočátku určitě, ale pokud bys jela čistě jablečnou ščávu dlouhodobě, naopak bych se bál zanesení krve plísněma a jako důsledek zhoršení pleti
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
Sara312
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 29, 2015 17:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Sara312 » čtv bře 24, 2016 23:03

Právě proto se raději ptám tady, jestli to někdo taky tak neměl..a nevypiji litr a půl naráz, samozřejmě..to hezky postupně. :D Určitě to nebude dlouhodobě, je to jen zase nějaká moje dočasná potřeba.. Vždycky mám nějakou dobu chutě pouze na jeden druh ovoce, zeleniny, oříšků atd.. Tak teď mě chytla ta jablečná šťáva, beru to tak, jakože si to tělo žádá, protože bych opravdu mohla být pouze na tomhle a zničehonic jsem začala mít hrozné chutě na jablka. Jen jestli to třeba taky někdo takhle nemá, ať už to jsou jablíčka nebo mrkev. Určitě to je zase jen dočasně. Ale stejně by mě zajímaly vaše názory, postřehy a zkušenosti..:D

Odpovědět