KLÍČENÍ semen a ořechů

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
Lekno
Příspěvky: 152
Registrován: sob lis 16, 2013 13:57

Re: KLÍČENÍ semen a ořechů (ryza)

Příspěvek od Lekno » stř led 22, 2014 13:48

How To Sprout Brown Rice
http://www.youtube.com/watch?v=47yjT6whN9A

Rizoto po cesku
http://raw-katka.webnode.cz/news/rizoto-po-cesku/

Mne sa zatial nezadarilo, je to iba otazka casu :) /asi som pouzil staru ryzu/

Uživatelský avatar
timsel
Příspěvky: 48
Registrován: stř lis 20, 2013 12:25

Re: KLÍČENÍ semen a ořechů

Příspěvek od timsel » čtv dub 24, 2014 9:47

Po nějaké době na jídech bez škrobů zkouším asi 14 dní jíst naklíčené luštěniny (130 gramů v suchém stavu - s máslíčkem :delicacy: ), připadá mi, jako by mi po nich vyloženě naběhlo břicho :shock: Ne, že bych trpěla nějakým nadmutím nebo něčím podobným, ale jako bych snad měla roztažená střeva. Škroboviny na sebe prý vážou dost vody, může to být tím? Nebo je to prostě tou pro organismus nezvyklou stravou? Začala jsem malými dávkami a postupně navyšuju, ale ten pocit je pořád stejný.

Uživatelský avatar
martin.hippo
Příspěvky: 2
Registrován: pon říj 06, 2014 9:04
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: KLÍČENÍ semen a ořechů

Příspěvek od martin.hippo » pon říj 06, 2014 9:07

Lea píše:Otázka na všechny přítomné klíčkaře: jak je možné, že mi po pouhém měsíci 100 procent vita stravy (až na 2 dny s hrnkem čerstvého kozího mlíka ze sousední vísky) tělo začalo odmítat klíčky (hlavně luštěninové, hrůůůůza)? Po pěkně naklíčené cizrně mi bylo celkem těžko, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. Po čočce už je mi mizerně a vojtěška taky nic moc, i když to bych ještě snesla. Nevím, třeba dělám nějakou chybu. Nevíte někdo, jaký klíček je nejlépe stravitelný? Přeci jen je to zábavička, si to pěstovat a těšit se na to. Tak se toho nechci vzdávat. (Všechny jsem ještě nezkoušela, ale už teď mám trochu obavy.)
Uff, to je snad horší než po bramborákách (blahé paměti). :roll: Zítra dám půst.
Mno... mohlo by to být přebytkem bílkovin? Když sním hrnek munga denně, tak mi taky nebude dobře. Ovoce a zelenina by měly být základ, a bílkovin jen 10 %. Ořechy spíš výjimečně.
To, co ducha unavuje, není nikdy to pravé; Pravda občerstvuje a osvěžuje bezprostředně.

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

KLÍČENÍ semen a ořechů

Příspěvek od Janek » pon říj 06, 2014 19:39

zacinam byt asi zpatky priznivec pestre stravy v malem mnozstvi :-)
s.arik píše:tak mungo je spíše soja než fazole, ale nebudu se hádat o slovíčka.
klasické fazole jsou za syrova jedovaté a o bobu zahradním jsem našla rozporuplné informace (někde že jsou raw jedovaté jako fazole, jinde že nedozrálé boby jsou podobnou lahůdkou jako mladý hrášek).
Ja je zkousel naklicit, pytlikovane z obchodu a nejdou klicit. Patrne prosly vysokotepelnym ususenim... Avsak hrasek od stejneho vyrobce mi normalne klici. Ony jsou fazole namocene i velmi nedobre, za syrova bez povareni...

Takze otazka do fora - konzumujete fazole?
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

venclík
Příspěvky: 357
Registrován: pát bře 21, 2008 1:13

Re: KLÍČENÍ semen a ořechů

Příspěvek od venclík » stř pro 17, 2014 4:51

Janek píše:zacinam byt asi zpatky priznivec pestre stravy v malem mnozstvi :-)
s.arik píše:tak mungo je spíše soja než fazole, ale nebudu se hádat o slovíčka.
klasické fazole jsou za syrova jedovaté a o bobu zahradním jsem našla rozporuplné informace (někde že jsou raw jedovaté jako fazole, jinde že nedozrálé boby jsou podobnou lahůdkou jako mladý hrášek).
Ja je zkousel naklicit, pytlikovane z obchodu a nejdou klicit. Patrne prosly vysokotepelnym ususenim... Avsak hrasek od stejneho vyrobce mi normalne klici. Ony jsou fazole namocene i velmi nedobre, za syrova bez povareni...

Takze otazka do fora - konzumujete fazole?
Klasické fazole proč ne, ale vařené! Jo, míval jsem zvyk občas si koupit v konzervě a tomatové omáčce. K fazolům ale de fakto ale patří i mugo a adzuki a ty se dají jíst syrové naklíčené-možná jako jediné "druhy fazollí" pokud mám správné informace Můžeš zkusit vyzkoušet hlavně mungo z bio obchodu, to klíčí super a jí se syrové.

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

KLÍČENÍ semen a ořechů

Příspěvek od Janek » stř pro 17, 2014 7:44

Mungo jo, to klici, ale prekvapilo me, ze klasicke fazole ne, a ne zaklicit, to bylo tak do 3-5% max, zda je to vysokotepelnym susenim, to nevim... Chtel jsem sice kontaktovat CZPI a vyrobce, ale kdyz ony jsou nedobre a jedovate, a ani varene mi moc nechutnaji (klasicke fazole), tak na to kaslu.
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Odpovědět