Ochorenie počas surovej stravy

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
edvo
Příspěvky: 2
Registrován: ned kvě 13, 2012 10:27

Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od edvo » stř kvě 23, 2012 13:42

Potreboval by som poradiť. Som takmer 3 mesiace na surovej strave - 95 % a ochorel som - silná nátka a kašeľ. Čakal som 2 týždne, ale stav sa mi nezlepšoval, skôr zhoršil - veľmi silný kašeľ až som nakoniec musel ísť k lekárovi, ktorý mi predpísal antibiotiká. Som z toho veľmi prekvapený a veľmi smutný, že napriek tomu, že som na surovej strave, tak som ochorel a kašeľ a nátka mi neprešli. Moja manželka bola tiež chorá, nie je na surovej strave, popíja si kávičku a tej to prešlo. Mám so surovou stravou určité skúsenosti od roku 1991. Ale vždy som sa cítil slabý, podráždený a pod. A teraz ešte som aj ochorel. V knihách o surovej strave sa vždy uvádza blahodárny vplyv na autoroch a ich rodinných príslušníkov, ako im prešli alergie, ako sa vyliečili z rôznych chorôb, ale keď mám byť úprimný, tak ja som zatiaľ takúto skúsenosť nemal. Možno poviete, že je to detoxikácia. Celkovo som za posledných 20 rokov bol 9 x na surovej strave, vždy v dĺžke 3 - 4 mesiace. Takže celkovo 36 mesiacov. Som priaznivcom surovej stravy a preto som smutný z mojich skúsenosti. Prosííím, viete mi poradiť???

venclík
Příspěvky: 357
Registrován: pát bře 21, 2008 1:13

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od venclík » úte kvě 29, 2012 15:50

Může jít o detoxikační proces, kdy tělo se zbavuje nepotřebných škodlivin a na čas vzniknout potíže, nebo se zhorší stávající. Po doznění by to mělo přejít. Nebo na čas "ubrat" a zvolit kompromis. Z vlastní zkušenosti moc nemohu radit, tady jsou na to ale dedikovaní experti.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Jindra » úte kvě 29, 2012 16:02

Edvo tři měsíce jsou sice pěkný, ale pořád je to žalostně málo, to ještě nemůžeš chtít seriózní, hlubší výsledky
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od s.arik » úte kvě 29, 2012 16:40

Ale raw je strašně široký pojem...není ti na syrové stravě dobře, tak to možná chce upravit skladbu.
Jíš jen ovoce, nebo i zeleninu, kolik semínek, oleje, sůl, sušené věci...? Může ti dělat špatně jedna konkrétní potravina (alergie na pesticidy na jahodách, nesnášenlivost brukvovitých, Rudo by vzpomněl intoleranci fruktózy :wink:)...možných "nepřátel" v jídelníčku, byť syrovém, může být hromada, o nějakém deficitu ani nemluvě.

V nemoci by mohl pomoci půst, urinoterapie, megadávky C, koloidní stříbro, bylinky a jiné věci....na to nejsem odborník, vlastně na nic, jen mě zaujalo, že ti raw není dobře. Nemyslím, že tvému jídelníčku chybí "energie" teploty nad 43 stupňů, ale něco ti zjevně nevyhovuje.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » stř kvě 30, 2012 0:39

tak ako pise Sarka, co si vlastne naozaj jedol pocas tych 3 mesiacov ?
5 2 8

Fiona
Příspěvky: 3524
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Fiona » stř kvě 30, 2012 3:11

strava neni vsecko. jedine co strava dokaze vyresit (vetsinou) jsou potize souvisejici se stravou. jak jsi na tom s psychickou odolnosti vuci stresu? co dychas kazdy den?
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!

edvo
Příspěvky: 2
Registrován: ned kvě 13, 2012 10:27

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od edvo » stř kvě 30, 2012 20:57

Ďakujem za rady. Viem, že 3 mesiace nie je dlhá doba. Počas tejto doby pijem veľké možstvo surových štiav - hlavne mrkvovú, cviklovú, jablčnú a pod., jem pohánku, rajčiny, listovú zeleninu, ovocie, občas klíčky a pod.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » stř kvě 30, 2012 22:04

edvo píše:Ďakujem za rady. Viem, že 3 mesiace nie je dlhá doba. Počas tejto doby pijem veľké možstvo surových štiav - hlavne mrkvovú, cviklovú, jablčnú a pod., jem pohánku, rajčiny, listovú zeleninu, ovocie, občas klíčky a pod.
ak nemas v strave omega 3 a nemas v strave Dvit, imunitny system a ine systemy podla mna budu postihnute.

Angela ked robila svou slavnu stavovaciu 90, tak brala omega 3 denne
5 2 8

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » čtv kvě 31, 2012 18:54

rudo píše: Angela ked robila svou slavnu stavovaciu 90, tak brala omega 3 denne
to jsem netušila :shock: :)
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » čtv kvě 31, 2012 23:09

Pavluska píše:
rudo píše: Angela ked robila svou slavnu stavovaciu 90, tak brala omega 3 denne
to jsem netušila :shock: :)
no vtedy ked som cital jej dennik prvykrat som zrovna mal moralno eticky zachvat veganstva a tak som sa pri rybacom tuku Angely velmi zarazil a nejak som to nechcel prijat a tak som Angelu odsunul na vedlasiu kolaj, na moju vlastnu skodu, ale preto si to tak pamatam.
5 2 8

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » pát čer 01, 2012 14:25

rudo píše: no vtedy ked som cital jej dennik prvykrat som zrovna mal moralno eticky zachvat veganstva a tak som sa pri rybacom tuku Angely velmi zarazil a nejak som to nechcel prijat a tak som Angelu odsunul na vedlasiu kolaj, na moju vlastnu skodu, ale preto si to tak pamatam.
aha, no já rybí olej viděla právě v americe i u tzv vegetariánů (to jsem se v duchu smála) a "zdravé výživy" tam toho mají plné regály. Ale ani tam mě to ještě netrklo. Až tvoje zdejší chvály mě trkly a dál jsem si něco nastudovala sama - a dalo se najít hodně pozitivních ohlasů (zkušeností), i co se týče srdečních onemocnění apod.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » pát čer 01, 2012 23:44

Pavluska píše:
rudo píše: no vtedy ked som cital jej dennik prvykrat som zrovna mal moralno eticky zachvat veganstva a tak som sa pri rybacom tuku Angely velmi zarazil a nejak som to nechcel prijat a tak som Angelu odsunul na vedlasiu kolaj, na moju vlastnu skodu, ale preto si to tak pamatam.
aha, no já rybí olej viděla právě v americe i u tzv vegetariánů (to jsem se v duchu smála) a "zdravé výživy" tam toho mají plné regály. Ale ani tam mě to ještě netrklo. Až tvoje zdejší chvály mě trkly a dál jsem si něco nastudovala sama - a dalo se najít hodně pozitivních ohlasů (zkušeností), i co se týče srdečních onemocnění apod.
ked spominas tie srdcove choroby ako sa teraz viac a viac dostava na verejnost aj ten krasny clanok co je na fore zpred dni o skutocnych faktoch ololo diabetes
jasne hovori ze srdcove choroby su tiez zapaly ako symptom diabetes a ide prave o ten nedostatok O 3 a nadbytok transtukov.
Ked sa bude pisat dejepis pre ludske zdravie, tak najdolezitejsia kapitola bude o tom ako preco a za co sa povolilo vpasovat margariny do ludskej stravy.

Si vzdy spomeniem ked som branil socialisticku vlast povinne na 1 rok a v kasarnach sa v nedelu rano sirila krasna vona ako si obrancovia vlasti na malych esusovych varicoch vyrabali ranajkove topinky a robili to na INDULONE, krasne to vonalo, Neviem ci indulona je lepsi alebo horsi variant margarinu, ja som to nejedol ja som len indulonou natieral boty - Kanady proti vlhkosti dazdu atd a ten zvyk mi zostal aj do civilu na turisticke a lyziarske boty.

SANA vlastna sestra MASLA (:-)
5 2 8

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » sob čer 02, 2012 22:54

rudo píše: jasne hovori ze srdcove choroby su tiez zapaly ako symptom diabetes a ide prave o ten nedostatok O 3 a nadbytok transtukov.
Ked sa bude pisat dejepis pre ludske zdravie, tak najdolezitejsia kapitola bude o tom ako preco a za co sa povolilo vpasovat margariny do ludskej stravy.
to je fakt, ale stále se jich prodává takové množství - když jdu kolem regálu ve větším supermarketu, je to skoro celý chlaďák s různými "velmi zdravými" druhy... :|
Více k transtukům pro váhající (zda vykopnout margaríny a spol. ze své ledničky): http://www.project-syndicate.org/commen ... fats/czech
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » sob čer 02, 2012 22:58

Pavluska píše:
rudo píše: jasne hovori ze srdcove choroby su tiez zapaly ako symptom diabetes a ide prave o ten nedostatok O 3 a nadbytok transtukov.
Ked sa bude pisat dejepis pre ludske zdravie, tak najdolezitejsia kapitola bude o tom ako preco a za co sa povolilo vpasovat margariny do ludskej stravy.
to je fakt, ale stále se jich prodává takové množství - když jdu kolem regálu ve větším supermarketu, je to skoro celý chlaďák s různými "velmi zdravými" druhy... :|
Více k transtukům pro váhající (zda vykopnout margaríny a spol. ze své ledničky): http://www.project-syndicate.org/commen ... fats/czech
okrem toho ze sa stale predavaju a reklamuju ako zdrave dokonca tu su spcialne margarinove vyrobky ktore maju znacku velkeho cerbveneho srdca - co je znacka ktoru firmy kupuju za velky iuplatok od nejakej akoze zdravotnej asociacie akoc=ze to je zdrave na srdce, a reklamuju ze tie margariny specialne znizuju cholesterol a dokonca nejaki byvali sportovci sa nechavaju filmovat do reklamy ze to jedavaju....

tak maragariny su skryte takmer vo vsetkom a o tom bezne clovek vobec nevie.
5 2 8

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » sob čer 02, 2012 23:09

jo, jak jsou zdravé na srdce, běžně uvádějí...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od ravima » ned čer 03, 2012 0:02

V dnešních margarínech je méně trans mastných kyselin než třeba v másle (velmi se změnil výrobní proces). Pro margaríny, u kterých se udává prospěšnost pro srdce to platí stoprocentně. Ty ještě navíc obsahují přijatelný poměr omega-6 a omega-3.
Cukrovinky a některé podřadné fastfoody na tom jsou pořád špatně. Jídlo velkých firem jako třeba McDonalds atp. ovšem také neobsahuje trans mastné kyseliny, docela si na tom dávají záležet.
Tedy ne že bych doporučoval margaríny a fastfood, ale na druhou stranu není dobré takhle přehánět a pořád opakovat desítky let staré pověry, které dnes dávno neplatí.

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » ned čer 03, 2012 21:35

ravima píše:V dnešních margarínech je méně trans mastných kyselin než třeba v másle (velmi se změnil výrobní proces). Pro margaríny, u kterých se udává prospěšnost pro srdce to platí stoprocentně. Ty ještě navíc obsahují přijatelný poměr omega-6 a omega-3.
máš na to nějaký odkaz? A nebojíš se že za pár let se zjistí zase něco jiného? Když se v jídle cokoli příliš upravuje, nevede to k ničemu dobrému... ještě pochopím vylisování oleje apod, ale další složitější úpravy mi nejsou sympatické.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od Pavluska » ned čer 03, 2012 21:37

ravima píše: ne že bych doporučoval...
aha, já myslela že jsi žena - ravima :)
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » ned čer 03, 2012 21:46

no, ak sa vychadza z toho co vyrobcovia uvadzaju, tak tomu samo verit nemozem
5 2 8

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od ravima » pon čer 04, 2012 1:04

rudo píše:no, ak sa vychadza z toho co vyrobcovia uvadzaju, tak tomu samo verit nemozem
Tomu klidně věřit můžeš, jsou na to přísné kontroly, pokud by třeba na obale uvedli falešné údaje, můžou z toho mít slušné problémy. Nebo se podívej na nezávislé rozbory, třeba do databáze potravin usda. Navíc, mlékárenský průmysl by si nenechal ujít příležitost k poskvrnění konkurence. Teď jsem se schválně podíval do lednice, je tam nějaký hnusný tuhý tuk na pečení (Hera), na obale píšou že tam je méně než 0,5g trans-mastných kyselin. Myslím, že už to tam dneska musí psát ze zákona, alespoň v některých zemích.
Pavluska píše:máš na to nějaký odkaz? A nebojíš se že za pár let se zjistí zase něco jiného? Když se v jídle cokoli příliš upravuje, nevede to k ničemu dobrému... ještě pochopím vylisování oleje apod, ale další složitější úpravy mi nejsou sympatické.
Taky mi to není sympatické a rozhodně margaríny nejím, ale to hlavně proto, že mi vůbec nechutnají, hlavně oproti máslu :-)
z wikipedie:
...transmastné kyseliny...vznikaly při starších technologických postupech výroby tuků tzv. ztužováním (vlastně hydrogenací). V současné době je k výrobě moderních rostlinných tuků, které jsou běžně dostupné v obchodech, používán nový výrobní postup, tzv. interesterifikace, která vzniku transmastných kyselin zabraňuje.
Největším zdrojem těchto špatných transmastných kyselin jsou tedy v současnosti některé druhy sladkého pečiva a zákusků (kam jsou ještě stále přidávány ztužené tuky vyráběné pro potravinářské účely), pokrmy rychlého občerstvení a živočišné tuky. Transmastné kyseliny vznikají také v přírodě - např. v trávicím ústrojí přežvýkavců - takže se přirozeně nacházejí v mléčném tuku.
Ještě to doplním - interesterifikace, to je jen změna uspořádání mastných kyselin v triacylglycerolu. Samotné mastné kyseliny zůstanou stejné, tedy po rozložení tuku už tělo nepozná jestli pocházejí z čistého oleje nebo z margarínu. Horší to může teoreticky být se samotným trávením takto přeházených tuků, to není pořádně prozkoumané - pár studií najdeš tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Interesterified_fat - všechny jasně naznačují, že interesterifikace nemá žádný špatný efekt, ale jde tedy jen o typ mastných kyselin, ne o to jak jsou uspořádané v triacylglycerolech. Pro úplnou jistotu by to chtělo víc a větších studií, ale připadá mi to takhle docela logické, nevím proč by s tím normální lipolýza měla mít větší problém. Podobné věci se dějí s tuky i v přírodě, hlavně za nízkých teplot pomocí enzymů a samozřejmě i v lidském těle.
Pavluska píše:aha, já myslela že jsi žena - ravima :)
Jo, to si někdo myslel i na zdravi-az, ale prý na základě mého vyjadřování :-), ale je to jenom asi blbě zvolená zkratka, ne jméno :-)

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » pon čer 04, 2012 21:20

tak to vyriesili klasicky, nieco sa zmenilo v procese vyroby svinstva a dal sa tomu novy nazov, tym sa stry nazov prestal pouzivat a kym zas ludstvo pride na to ze to nove co vyrabaju je je tiez dobre svinstvo, tak potrva niekolko desatroci.

mne je jedno ci to nazyvaju TRANS alebo INTERESTERIFIKATY alebo frankestein alebo ratpoison.

any rastlinny olej netiekol a zmenil sa z kvalapiny na tuhu latku pri izbovej teplote musia s nim nieco urobit take, aby bol zdraviu skodlivy

ak z takeho zniceneho prirodneho tuku vznikne v ludskom tele obal novej bunky tak bunkova stena bude nepriepustna upne alebo ciastocne a kyslik a zivinu dnu sa nedostanu a splodiny von tiez nie a bunka bude menejcenne chora a bude uruchlene starnut a bude sa dusit v prekarcinogennom stave

ak to vyrobili z olivoveho oleja tak ho znicili priroda vyrobila olivy v spravnej kvalite. Ak to vyrobili z palmoveho oleje a inych toxickcyh olejov napriklad sojoveho, tak zo zleho urcite vyrobou dobre nevyprodukovali.

Uvadazju vobec aky je pri vyrobe pouzity povodny zdroj olejov ? nie je to len trik ako do ludi distat palmovy a sojovy, ked ludstvio sa to uz naucilo odmietat ?
5 2 8

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od ravima » pon čer 04, 2012 21:29

rudo píše:ak z takeho zniceneho prirodneho tuku vznikne v ludskom tele obal novej bunky tak bunkova stena bude nepriepustna upne alebo ciastocne a kyslik a zivinu dnu sa nedostanu a splodiny von tiez nie a bunka bude menejcenne chora a bude uruchlene starnut a bude sa dusit v prekarcinogennom stave
Tohle není pravda. Obaly buněk se netvoří přímo z tuků, ale tuky se rozloží na mastné kyseliny, které se teprve využívají. Tělu může být úplně jedno, jestli ty mastné kyseliny pocházejí z margarínu nebo oleje. Interesterifikací se mastné kyseliny nemění vůbec nijak, tedy nemění se na nepřirozené trans-izomery ani na nic jiného.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » úte čer 05, 2012 9:23

ravima píše:
rudo píše:ak z takeho zniceneho prirodneho tuku vznikne v ludskom tele obal novej bunky tak bunkova stena bude nepriepustna upne alebo ciastocne a kyslik a zivinu dnu sa nedostanu a splodiny von tiez nie a bunka bude menejcenne chora a bude uruchlene starnut a bude sa dusit v prekarcinogennom stave
Tohle není pravda. Obaly buněk se netvoří přímo z tuků, ale tuky se rozloží na mastné kyseliny, které se teprve využívají. Tělu může být úplně jedno, jestli ty mastné kyseliny pocházejí z margarínu nebo oleje. Interesterifikací se mastné kyseliny nemění vůbec nijak, tedy nemění se na nepřirozené trans-izomery ani na nic jiného.
no uz si videl zdrave ludske bunky z margarinu ?

nie si ty nahodou lekar ?

stale neviem z akeho povodneho oleja vyrabaju tie tvoje zdrave Interesterifikaty
a preco sa v tom nic nezmeni ked je to cele zmenene.

mne to zacina pripadat cele ako vojnou za mier
5 2 8

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od ravima » úte čer 05, 2012 21:22

rudo píše:stale neviem z akeho povodneho oleja vyrabaju tie tvoje zdrave Interesterifikaty
a preco sa v tom nic nezmeni ked je to cele zmenene.
1) To je jedno z jakého oleje. Říkám jenom, že obsah mastých kyselin se nezmění. Takže když to bude z olivového, bude tam hlavně kyselina olejová (tzv. omega-9), když třeba ze slunečnicového, bude tam hlavně omega-6 linoleová. Většinou se používají směsi různých olejů, aby se docílilo vhodného obsahu všech mastných kyselin. To znamená dostatek omega-3 a omega-6 a vhodný poměr nasycených a omega-9.
2) Není to vůbec celé změněné, pouze je přeházené pořadí mastných kyselin, nic víc. A jakmile se ty tuky při trávení rozloží na mastné kyseliny, nikdo nepozná, jestli jsou z margarínu nebo z oleje - jsou prostě úplně stejné.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » úte čer 05, 2012 23:58

ravima píše:
rudo píše:stale neviem z akeho povodneho oleja vyrabaju tie tvoje zdrave Interesterifikaty
a preco sa v tom nic nezmeni ked je to cele zmenene.
1) To je jedno z jakého oleje. Říkám jenom, že obsah mastých kyselin se nezmění. Takže když to bude z olivového, bude tam hlavně kyselina olejová (tzv. omega-9), když třeba ze slunečnicového, bude tam hlavně omega-6 linoleová. Většinou se používají směsi různých olejů, aby se docílilo vhodného obsahu všech mastných kyselin. To znamená dostatek omega-3 a omega-6 a vhodný poměr nasycených a omega-9.
2) Není to vůbec celé změněné, pouze je přeházené pořadí mastných kyselin, nic víc. A jakmile se ty tuky při trávení rozloží na mastné kyseliny, nikdo nepozná, jestli jsou z margarínu nebo z oleje - jsou prostě úplně stejné.
keby boli stejne tak by tiekli ako tecie olej

mi to naozaj pripada ako vyroba syntetickeho vitC - toto su tieto chemikalie dame to dokopy a je to iste ako v prirode

zachvilu budu vyrabat Frankensteina, chemikalie dokopy NEZMENENE a bude to ako naozajstny clovek

jediny olej co je tuhy pri izbobej teplote je kokosovy olej a tym to pre mna konci,

pre mna taka vec ze " zdravy maragarin " neexistuje a neverim tym ich analyzam, vsak za nejaky roky zas vyde najavo o co v skutocnosti islo

pokial je teoria ze nezalezi z coho to pochadza tak to implikuje ze oni to rozlozia na jednotlive chemikalie a zleju dokopy, uz to s potravinou nema nic spolocne.
ak si to cloevek sam nedokaze vyrobit v kuchyni - ako napriklad maslo z vlastbnej kravy ci kozy ci ovce, tak je to synteticky vyrobok.
5 2 8

ravima
Příspěvky: 459
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od ravima » stř čer 06, 2012 2:49

Olej si taky většina lidí nepřipraví doma. Mimochodem, margaríny nejím a ani je nikomu nedoporučuji. 1)nejsou chutné 2)zpravidla obsahují příliš čisté kyseliny linoleové, což způsobuje záněty. Je ale fakt jedno, jestli se člověk napije slunečnicového oleje, nebo sní margarín, vyjde to úplně nastejno ;-)
Tekutost/tuhost tuku je způsobena uspořádáním mastných kyselin v triacylglycerolové molekule. Při trávení se mastné kyseliny od glycerolové části oddělí a pak už je celkem jedno, jak tam byly původně uspořádané. Už nevím jak to jinak říct :-)

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Ochorenie počas surovej stravy

Příspěvek od rudo » stř čer 06, 2012 4:12

clovek nie je chemicka skumavka and spektralny analyzator
5 2 8

Odpovědět