RECEPTY

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
macik
Příspěvky: 810
Registrován: pát dub 20, 2007 13:43
Bydliště: Brno

Re: RECEPTY

Příspěvek od macik » pon lis 21, 2011 15:46

ovekyska píše:ano, namocila som ich tusim az na 24 hodin, pridala spomenute ingrediencie a mixovala. necela pol salka semiacok urobila cely oroginal pohar od horcice (ten ma tusim nejakych 3,5dl....)
super díky za tip, jdu močit semínka :-)

ovekyska
Příspěvky: 234
Registrován: ned kvě 22, 2011 23:03

Re: RECEPTY

Příspěvek od ovekyska » pon lis 21, 2011 18:22

macik píše:
ovekyska píše:ano, namocila som ich tusim az na 24 hodin, pridala spomenute ingrediencie a mixovala. necela pol salka semiacok urobila cely oroginal pohar od horcice (ten ma tusim nejakych 3,5dl....)
super díky za tip, jdu močit semínka :-)
este doplnim video o vyrobe horcice :wink:
http://free.zoznam.sk/video/ako-sa-vyraba-horcica
ale co sa tyka korenin, nejako tam toho neprezradia vela, spomenuta je este kurkuma a mleta paprika.
ten hrebicek doda tomu trosku smak kremzskej, nemusi byt. odporucam nechat aspon den dva ulezat, cerstvo urobena nemala tu peknu vonu, tu zacala ziskavat az ako stala v chladnicke. je velmi ostra.
kupovala som na vahu na http://www.predajbylin.sk

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » pon lis 28, 2011 16:48

Mám v denníčku, ale pridávam aj sem, pre inšpiráciu:

Jablko v maskáčoch
200

Sladké jablko nahrubo nastrúhame, podľa chuti a nálady môžeme pridať chren, orechy, slnečnicové semená, med, škoricu...(samozrejme nie všetko naraz) Zabalíme do listov hlávkového šalátu. Veľmi chutné je to aj čité, ako ľahké jedlo po pôste.

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » úte lis 29, 2011 13:17

Špeciálne pre Jindru pridávam:

Musli (granola):
Potrebujememe:
vlašské orechy, mandle, mix orechov, hrozienka, pár datlí, slnečnicové semienka, pohánku, kokosový olej, kokos, med, škoricu.

Môj obľúbený mix orechov z Lidla(sú tam aj hrozienka):
204

Orechy datle a hrozienka deň vopred namočíme, po častiach nahrubo posekáme.
Pridáme naklíčenú pohánku, opláchnuté slnečnicové semienka, kokos, roztopený kokosový olej a med, trošku soli, premiešame. Zmes má byť vlhká a lepivá.
Túto masu rozprestrieme a usušíme.

Musli tyčinky:

Do zmesi primiešame nahrubo postrúhané jablká. Zmes musí byť trochu viac hutná a mala by držať pokope. Snažíme sa uplackať z toho hrubší plát, ktorý pred sušením rozdelíme na menšie časti.
(aj tak sa to rozpadáva) :)

Pripravené na sušenie:
201

Pre neortodoxných, keď máte doma pažravých príbuzných, na zväčšenie obsahu môžete pridať ovsené vločky alebo čisté kukuričné lupienky do mlieka(v tomto prípade nesoliť, lebo lupienky sú slané)

Po vysušení:
210 211

Dobrú chuť.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » úte lis 29, 2011 16:43

Joooj, ty musli tyčinky vypadají nááádherně, se mi sbíhají sliny. Navečír skáknu do Lídlu pro tu ořechosměs, tohle moc rád vyzkouším, to určitě skvěle chutná. Díííky!
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » úte lis 29, 2011 16:58

Tu som čerpala inšpiráciu: Hlavne tá pohánka naklíčená sa mi tam ľúbi :)

http://www.youtube.com/watch?v=AUOu-3gsu6A

Uživatelský avatar
Samira
Příspěvky: 2421
Registrován: pon pro 28, 2009 19:56

Re: RECEPTY

Příspěvek od Samira » čtv pro 08, 2011 15:27


Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: RECEPTY

Příspěvek od buc11 » pát pro 09, 2011 14:56

a nějaké brethariánské cukríky by něboli?

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » pát pro 09, 2011 19:32

v mojom denníčku mám kvapky "SOMA" :) :delicacy: :P

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od s.arik » pon led 30, 2012 14:49

150. verze lněných placek, prý zatím nejlepší :) dělávám poloviční dávku, aby to bylo kde sušit.

balík hnědého lnu (500 g)
balík zlatého lnu (375 g)
sáček mletého kmínu
sáček majoránky
bohatě sušené koprové natě
čtyři hlavičky (ne stroužky, hlavičky) česneku
dvě vrchovaté čajové lžičky soli

oba lny smícháme s vodou (jen tolik, aby byly semínka ponořené) a necháme 12-20 hodin namočené, občas to chce trochu dolít vodu.
přidat koření a prolisovaný česnek, stěrkou rozmazat v tenké vrstvě na pečící papír a sušit, kde to jde, my na akumulačkách...druhý den jsou hotové.
213
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » úte led 31, 2012 13:47

Vydaril sa mi výborný tekvicový koláčik.
Niečo ako toto:
http://www.favediets.com/Gluten-Free/Raw-Pumpkin-Pie#

...ale oveľa jednoduchšie.

Spodok:
Drť z mandlí
Namočené datle
rozmiešať rozmixovať naťapkať do formy a dať trochu zasušiť

Plnka:
Tekvica rozmixovaná (v mojom prípade prehnaná odšťavovačom a šťava vrátená podľa potreby)
Namočené rozmixované mandle
Škorica
Vanilka
Môže sa pridať klinček a muškátový oriešok
Kokosový tuk
Mojá malá tajná prísada - Psílium na zahustenie

Naplniť do formy a dať do chladu ztuhnúť. Vrch sa môže posypať napr kakaom alebo škoricou.

Zbaštili to aj kolegyne a chceli recept :) Hádali banán alebo jablko. Je šťavnatý a osviežujúci.

venclík
Příspěvky: 357
Registrován: pát bře 21, 2008 1:13

Re: RECEPTY

Příspěvek od venclík » čtv úno 02, 2012 19:22

Nemate nekdo nejaky recept hodne jednoduchy se s dostupnymi surovinami co stoji nejmene love,
problem je dostupnost -cena- surovin a hlavne pracnost pripravy popisovanych knihach jako Raw bible a spol. americke prov.
Dosud jsem na nic lepsiho neprisel, nez tyto jednoduche:

1. naklicena cocka + salat
2. nahrubo nastrouhat 4-5 jablek, hrst rozinek, jemne sesrotovat na mouku oves + mak/sezam, smichat.
3. totez jen se prida jen vetsi mnozstvi namleteho maku
4. jablka nahradit bananem, k tomu namlety mak

Salaty tam je osvedcena varianta okurky, rajcata, cibule.
Dale jablka + mrkev mozno i jablka + celer
mrkev + cibule taky neni spatna kombinace

Zalivka salatu ma obsahovat po lzici citronova stava, cuker (melasa nebo jine sladidlo), koreni (napr. italske bio z DM, bazalka), lzica morske soli, prip. mensi mnozstvi vody
nektere salaty napr. jablka+celer maji vyraznou chut, tam se zalivka vynechava

Nejlepsim ovocem je podle mne po jablku avokado, potreboval bych tak 3 ks denne, ale nemam na to penize. S avokadem by se dali hned rozsirit recepty.

venclík
Příspěvky: 357
Registrován: pát bře 21, 2008 1:13

Re: RECEPTY

Příspěvek od venclík » čtv úno 02, 2012 19:28

samozrejme lzicka soli lzica to by bylo uz prilis
antisolisti necht laskave vezmou v uvahu obsah soli v beznych potravinach jako bramburky,
a ze sul je potreba cim vic se clovek poti a ze sul dokaze zahnat v nekterych pripadech hlad
ale nebudu se hadat, ja jsem soli zporadal hodne ale ta pul lzicka v nejakym salatu pokud ten salat je na 2 dni asi nebude tak moc
jinak je mi to u p*

venclík
Příspěvky: 357
Registrován: pát bře 21, 2008 1:13

Re: RECEPTY

Příspěvek od venclík » čtv úno 02, 2012 19:33

jeste ma obsahovat ta zalivka jako salatu lzici studeneho oleje napr. slunecniceveho. Potom co v obchodnim koncernu stahli bodlakovej olej tak jsem uprednostnovanoval slunecnicovy

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » pát úno 03, 2012 4:08

Lacné recepty, hmmm. U nás teraz vedie na raňajky čerstvá šťava z koreňovej zeleniny mrkva zeler, petržlen, cvikla, prípadne pór či mladá cibulka na dochutenie. Smoothie: zelené šalátové listy (tie škaredšie vyzerajúce vonkajšie) nakupované večer v kauflande za akciové ceny :), šťava z planých bylín, rapíkatý celer, pomarančová šťava, jablká, hruška, alebo banán či ananás keď je v akcii, rozmixovať, nariedť vodou, (mám veľmi sypké jablká a zahusťujú mi to veľmi), dochutiť napr. zázvorom, občas mrazeným ovocím (už som skúšala aj čučoriedkový kompót)
potom ovocie jablko, banán, hruška, zvyšky z vytlačených pomarančov.
Obed šalát z mixu zelených listov čistý netrhný a šalát z mixu inej zeleniny dochutený citrónom, olejom, avokádom... Takto sa mi to osvedčilo, lebo zelené listy mi vydržia a nevednú ako keď ich pomiešam a nedajbože osolím. Občas pridávam šampióny, strukovinu, klíčky, pohánku. sírnu patlaninu.
Po obede keď dorazí mlsná občas chrúmem oriešky keď si ich nezabudnem vziať do práce. Večera niečo zložitejšie ak sa mi chce, ale na večeru častejšie uletím aj do vareného-duseného :)
Všimla som si že keď solím, tk ma hrozne smädí. Dochucujem občas sojovkou alebo hymalajskou soľou. Dokonca ma smädí aj po zeleninových šalátoch aj keď niesu solené.

Samozrejme to sú len možnosti kombinácií, nie všetko naraz. A by to bolo lacné, väčšinou nakupujem to čo je v akcii a v zľave. Teraz máme Ba-Na-Nááá. :lol:

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: RECEPTY

Příspěvek od rudo » čtv bře 29, 2012 4:46

prosim, kazdy kto mozte, zacnite sem davat vsetky kompolikovane striktne surove recepty najlepsie take co sa tvaria ako kompletne jedlo.

Ja ziadny nemam, ziadny nebudem kritizovat ani zakazovat, ale bol som nepriamo obvineny ze koli mne a takym ako som ja, nikto nechce surove komplikovane recepty na kompletne jedla viac pisat.

prosim dajte sem co mate.
5 2 8

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 7:08

Jéj, zlatíčko, ako na mňa myslíš. Neskutočne si to vážim. :D
Len jednu chybičku to má, radšej to uvediem, nech nepletieme nováčikov.
Píšeš o komplikovaných receptoch - no, chápem, že nemáš s receptami zo surovej stravy moc skúseností. Tiež som najskôr myslela, že tieto recepty sú komplikované, ale naozaj sa toho netreba báť. Je to všetko len také patlámo-patlámo a za chvíľku je to hotové. Nič komplikované, aj keď na obrázkoch sa to zdá byť, že to musí byť náročné. Nie je to tak - tak sa nebojte, že raw food jedlá sú komplikované a že by ste ich nezvládli :wink: Pripomína mi to skôr časy, keď sme sa ako decká hrali na kuchárov. taký návrat do detstva a super je, že to nesmrdí tak, ako tie mäsové guláše.

Ja sem teda tiež jeden dnes prihodím, ale až po robotke a môžem aj ďalšie, ak by bol záujem. Jasné, píšte , píšte, teším sa. Bolo tu tak ticho dlhšie. Tak super, že sa možno podelíte s dobrotami z vašej kuchyne.

Ale čo
Příspěvky: 88
Registrován: čtv lis 04, 2010 12:53

Re: RECEPTY

Příspěvek od Ale čo » čtv bře 29, 2012 9:28

olúpané mandle rozmixovať, pomlieť, pridať med alebo iné sladidlo, struhaný kokos a trošku kokos.oleja. chutí ako rafaelo :delicacy:

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 9:42

Alečo, mňam. Niečo podobné robievam, keď majú deti chuť na puding - rozmixujem s vodou alebo pomarančovou šťavou, škoricou a javorovým sirupom (či iným sladidlom) zmes pomletých semienok (dávam čerstvo zomletú zmes zlatého a hnedého ľanu + sézam + slnečnica - ale môžu to byť aj iné kombinácie). To nalejem do misiek na ovocie, ktoré je naspodu misky a vrch ozdobím ovocím. Naposledy to mali s hroznom. Je super, že toto sú maškrty, ktoré tak uspokoja chute, že ani varáci sa nesťažujú, že také nebudú.... Vylížu misky. :D
Tento tvoj recept spravím zo zvyšku z výroby mandľového mlieka. Zatiaľ som ten zvyšok používala na výrobu "rybacej" pomazánky.

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » čtv bře 29, 2012 10:42

Takže pridávam sice okukané recepty, ale budeme ich mať na hromade.

Nutela:
- hrnček namočených lieskovcov
- pol hrnčeka namočených odkôstkovaných datlí
- dve lyžice kakaa
- olej lepšie zo semien (sézamový, slnečnicový)
poriadne zmixovať, prípadne doriediť vodou.

Dobrú chuť.

Treska na nepoznanie:
- mrkva, zeler, petržlen (časť nastrúhať najemno, časť rozsekať na malé kúsky až na jemno)
- cibuľka biela nakrájať na jemno

- zálievka - pol hrnčeka namočených slnečnicových semiačok rozmixovať, pridať citrón alebo jablčný ocot, soľ (nevita - namiesto citróna šťavu z kyslých uhoriek), podľa potreby vodu. Môže sa pridať trochu čierneho korenia, ale nieje potrebné.

Zmiešať, dobre odležať.

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 10:56

Gabrielik, dík. Tú tresku vyskúšam. Ja mám doma recept na výrobu netuniakovej pomazánky - prihodím ho večer a aj link s videom na prípravu receptu. Mne sa také videjká páčia, že má človek dobrú predstavu o príprave.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » čtv bře 29, 2012 12:13

Ale čo píše:olúpané mandle rozmixovať, pomlieť, pridať med alebo iné sladidlo, struhaný kokos a trošku kokos.oleja. chutí ako rafaelo
nikoli trošku kokos. oleje, nýbrž víííc, dvě tři čtyři lžičky, olej tomu dá úúúžasnou příchuť. taky to dělávám (zrovna mám hotovou várku v lednici), ale ne moc často, protože se neudržím, sním a co si budem říkat, dost to okyseluje.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
kulina
Příspěvky: 166
Registrován: sob dub 30, 2011 12:57
Bydliště: Banská Bystrica

Re: RECEPTY

Příspěvek od kulina » čtv bře 29, 2012 12:19

kazdy z vas tu pouziva kokosovy olej... ja som ho este neskusala a ani neviem aky typ ci znacku si kupit. Co mame v BB jeden bio obchod tak tam ho sice maju no v kelimku a je na nom napisane ze na telo aj na jedlo.... ako trosku aj na telo ma to odradza...tak prosim napiste aku znacku kokosaku pouzivate Vy. Diiiiik
Umění medicíny spočívá v obveselování pacienta, zatímco příroda léčí chorobu.
Voltaire

Můj vkus je velmi prostý. Spokojím se vždycky s tím nejlepším.
Oscar Wilde

Na světě nejtěžší věc k pochopení je daň z příjmu.
Albert Einstein

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 12:20

Namiesto toho kokosového oleja sa nedá pridať napr. mandlové mlieko? Asi to nespravi tú konzistenciu? - takto je to dosť bomba. :D

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 12:21

Kulina, ja kokosový olej nepoužívam. Ale ono je to naozaj tak - je aj na jedlo aj na telo - ako aj olivový, aj tým sa môžeš namachliť. :D

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » čtv bře 29, 2012 12:23

kulina píše:kazdy z vas tu pouziva kokosovy olej... ja som ho este neskusala a ani neviem aky typ ci znacku si kupit
otestovali jsme s ženou víc dodavatelů a jednoznačně berem už jenom tenhle Tropicai, je úžasný jak coby kosmetika, tak výborňoučký na jídlo, mňam mlask.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » čtv bře 29, 2012 12:26

Rafaelo mi už den dva behá po rozume. Tie mandle môžu byť aj nastrúhané? Už sa teším, ale určite pridám aj oriešok dovnútra a šupnem to do mrazáku. A toho kokosového masla naozaj vela vela.


A ešte jeden čo som včera skúšala, Nebudem ho opisovať, je zobratý ako nutela z facebooku:

Moja verzia bez avokáda, s kyslými uhorkami a zelerom, s domácou horčicou (pozor na ňu, štípe ako ďas), čierne korenie do zemiakového proste patrí. A zabudla som zelerovú vňať, cesnak.
Nemala som čerstvú cuketu, tak som dala mrazenú tekvicu na kocky. Pozor, lebo púšťa vodu, takže šalát môže byť trochu redší. Teda s pridávaním vody opatrne. Zálievku som dala jednoduchú ako na tresku v majonéze.

Na receptoch je super to, že ako niečo zabudnete alebo pridáte, nič sa nedeje. Možno práve narazíte na inú prevratnú chuť.

Zuzana Pinilla zdieľa fotku používateľa Recepty živé kuchyně.
21 marca.Ked som ho prvykrat urobila, bola som prekvapena, aky je straaasne chutny. Dobre, ze sme sa s mojim synom onho nepobili... :)

“ZEMIAKOVY” SALAT BEZ ZEMIAKOV
(Prispôsobený podľa receptu mojej kamarátky Mirky)

POTREBUJEME:
... - 200g mrkvy
- 1 zelerova vňať
- 100g cibule
- 100-150g uhorky
- 300g jablk
- 700g cukety
- 1 avokado
- 1 zlta alebo cervena paprika

NA MAJONEZU:
- 1 šálka kešu orechov (namočené cez noc)
- ½ šálky vody
- ¼ šálky citrónovej šťavy
- 2-3 datle (namočené)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušenej cibule
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP:
1. MAJONÉZA: V mixéry zmixujeme dohladka všetky ingrediencie.
2. Pokrájať na kocky: jablká, cuketu, avokádo a papriku. Pokrájat na drobno: cibuľu, zelerovú vňať a uhorku. Nastrúhať na hrubo mrkvu. Všetko dať do veľkej misy.
3. Pridať majonézu, dobre premiešať. Ak je treba, pridať viac vody, alebo dochutiť soľou, citrónom.
4. Môže sa skladovať v chladničke niekoľko dní.
Obrázek

Uživatelský avatar
kulina
Příspěvky: 166
Registrován: sob dub 30, 2011 12:57
Bydliště: Banská Bystrica

Re: RECEPTY

Příspěvek od kulina » čtv bře 29, 2012 15:37

Jindra píše:otestovali jsme s ženou víc dodavatelů a jednoznačně berem už jenom tenhle Tropicai, je úžasný jak coby kosmetika, tak výborňoučký na jídlo, mňam mlask.
a ako sa k nemu dostanem...da sa to objednat aj cez Jardu? ma nejsky eshop, alebo mu mam napisat sukromnu spravu?
Umění medicíny spočívá v obveselování pacienta, zatímco příroda léčí chorobu.
Voltaire

Můj vkus je velmi prostý. Spokojím se vždycky s tím nejlepším.
Oscar Wilde

Na světě nejtěžší věc k pochopení je daň z příjmu.
Albert Einstein

Renáta
Příspěvky: 5147
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: RECEPTY

Příspěvek od Renáta » čtv bře 29, 2012 20:12

Netuniaková pomazánka

Tu je recept formou videa, veľmi zrozumiteľný
http://www.youtube.com/watch?v=HK4EdmliApM

Používam doňho zvyšok po príprave mandľového mlieka. Našim chutí najviac s plátkami uhorky. Je to dosť sýte jedlo a tá šťavnatá uhorka k nemu super pasuje.
(Kuknite si aj ďalšie jej recepty, chutné a surové.)

Ale čo
Příspěvky: 88
Registrován: čtv lis 04, 2010 12:53

Re: RECEPTY

Příspěvek od Ale čo » pát bře 30, 2012 18:02

kulina píše:kazdy z vas tu pouziva kokosovy olej... ja som ho este neskusala a ani neviem aky typ ci znacku si kupit. Co mame v BB jeden bio obchod tak tam ho sice maju no v kelimku a je na nom napisane ze na telo aj na jedlo.... ako trosku aj na telo ma to odradza...tak prosim napiste aku znacku kokosaku pouzivate Vy. Diiiiik


na telo si máš dať to, čo by si aj zjedla :wink:

Ale čo
Příspěvky: 88
Registrován: čtv lis 04, 2010 12:53

Re: RECEPTY

Příspěvek od Ale čo » pát bře 30, 2012 18:03

kulina píše:
Jindra píše:otestovali jsme s ženou víc dodavatelů a jednoznačně berem už jenom tenhle Tropicai, je úžasný jak coby kosmetika, tak výborňoučký na jídlo, mňam mlask.
a ako sa k nemu dostanem...da sa to objednat aj cez Jardu? ma nejsky eshop, alebo mu mam napisat sukromnu spravu?
ja kupujem aj v DM

Uživatelský avatar
Samira
Příspěvky: 2421
Registrován: pon pro 28, 2009 19:56

Re: RECEPTY

Příspěvek od Samira » pát bře 30, 2012 20:47


Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od s.arik » sob bře 31, 2012 12:02

Renáta píše:Netuniaková pomazánka

Tu je recept formou videa, veľmi zrozumiteľný
http://www.youtube.com/watch?v=HK4EdmliApM

Používam doňho zvyšok po príprave mandľového mlieka. Našim chutí najviac s plátkami uhorky. Je to dosť sýte jedlo a tá šťavnatá uhorka k nemu super pasuje.
(Kuknite si aj ďalšie jej recepty, chutné a surové.)
Ta Jenny je sestra Wolfa? Je mu hodně podobná.
Podobný recept jsem dělala taky, ale dvakrát úspěch to nemělo. Šlo to, ale za tu práci mi to úplně nestojí a chlap monotematicky prohlásil, že lněné plácačky jsou stejně nejlepší :mrgreen:
(Já použila máčenou slunečnici, ne mandle, bojím se jimi náš mixér trápit. A tuhle "pomazánku" jsem mazala na plátky okurky, aby to vypadalo jako jednohubky. Je to tak pro návštěvu, na oslavu... V běžné dny si více pochutnám na celé okurce a hrsti mandlí jen tak.)
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
awa
Příspěvky: 1507
Registrován: sob kvě 17, 2008 20:58

Re: RECEPTY

Příspěvek od awa » sob bře 31, 2012 12:52

Nová Meduňka 4/2012- recepty od Aničky Hýžové-viz.příloha, lupou dole si uzpůsobte písmo, aby to bylo k přečtení - oskenovala jsem to a musela dost zmenšovat, aby to vůbec servr přijal, takže kvalita nic moc :( .

ovekyska
Příspěvky: 234
Registrován: ned kvě 22, 2011 23:03

Re: RECEPTY

Příspěvek od ovekyska » pon dub 02, 2012 18:25

rada by som si pripravila na velku noc chren - nieco podobne, ako sa bezne zavara, nastruhany + nejaky sladkokysly nalev, a sterilizovat, lenze chcela by som nieco raw, aby to malo podobnu chut (ronbila som ho s citronom, no nebolo to ono) a zaroven mi to aspon par dni vydrzlo vo flasticke v chladnicke.
poradite?

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od s.arik » stř dub 11, 2012 9:00

Dvě rychlé pochoutky z 50 g mandlí, stravitelnější, než je schroupat suché:
den předem namočíme, občas vodu vyměníme
v blendru umixujeme s 2-3 deci vody
scedíme přes husté čajové sítko, co proteče, vypijeme jako mlíko (lze ochutit jahodami, karobem atp.), co neproteče ani po zamíchání, vyklopíme do misky, osolíme, přidáme prolisovaný velký stroužek česneku a PL sušeného kopru či jiných bylinek a tuto česnekovou pomazánku zabalíme do listů ledového salátu... :delicacy:

Pozn. neloupala jsem je a šlupky nevadily.

Příště zkusím tu ne-tuňákovou pomazánku z videa od Renáty...
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » stř dub 11, 2012 9:37

ovekyska píše:rada by som si pripravila na velku noc chren - nieco podobne, ako sa bezne zavara, nastruhany + nejaky sladkokysly nalev, a sterilizovat, lenze chcela by som nieco raw, aby to malo podobnu chut (ronbila som ho s citronom, no nebolo to ono) a zaroven mi to aspon par dni vydrzlo vo flasticke v chladnicke.
poradite?
Chren som robila čerstvý a chutný. Nastrúhaný na jemno, jabĺčko nahrubo a zaliate domácim jablčným octom. Je pravda že sa dá aj s citrónom, ale má to trochu inú chuť. Takto to bolo ako klasika. Včera som robila ďalšiu dávku, lebo dcérenka mala slinu a zjedli sme to sokoro všetko.

vitalvibe
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 14, 2012 17:58

Re: RECEPTY

Příspěvek od vitalvibe » pát dub 13, 2012 11:44

Ahoj všem,

přidávám tipy na různé RAW dobrůtky od snídaní přes obědy až po dezerty :delicacy:

http://www.vitalvibe.eu/cs/content/category/7-recepty

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » sob dub 14, 2012 22:27

kulina píše:a ako sa k nemu dostanem...da sa to objednat aj cez Jardu? ma nejaky eshop, alebo mu mam napisat sukromnu spravu?
Jarda naprosto běžně posílá balíky poštou, takže nebude problém si to u něj objednat
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: RECEPTY

Příspěvek od gabrielik » pon dub 16, 2012 16:14

Jindra píše:
kulina píše:a ako sa k nemu dostanem...da sa to objednat aj cez Jardu? ma nejaky eshop, alebo mu mam napisat sukromnu spravu?
Jarda naprosto běžně posílá balíky poštou, takže nebude problém si to u něj objednat
Ja som si kupila zo Slovenskeho e-shopu. Uz neviem presne odkial, ale vyslo ma to 55 eur za 2,5 kilove balenie.
Mávajú aj menšie samozrejme :)
alebo aj z Ciech sa da. http://tropicai.cz/velkoobchod/velkoobchod/

Keby to bolo take jednoduche aj s kaolinom.


Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » čtv čer 21, 2012 8:02

epony píše:Jahodový krém, ktorý chutí ako jogurt:
miska jahôd, avokado, agave sirup, 2 lyžice konopnych semienok, 2 lyžice sezamu, 1/2 šalky struhaneho kokosu. Zmixujeme ručným mixerom. Môžme dať na pár hodín do chladničky. Chutí to skutočne ako jogurt
na jogurty jsem tehdá "za vařana" docela byl, takže jak jsem viděl tenhle recept, bylo mi jasné, že ho testnu. Teď s hrůzou zjišťuju, že mi to trvalo skoro tři roky se k tomu dostat. A co, no...

Včera jsem tenhle jogurt udělal a Epony díky za recept, parádní mňamko, to teda jo
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
mira
Příspěvky: 2882
Registrován: ned dub 26, 2009 2:13
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od mira » pát čer 22, 2012 20:44

Všeho s mírou.

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: RECEPTY

Příspěvek od buc11 » pon čer 25, 2012 8:31

mira píše:Guacamole :delicacy:
recepty nečtu, ale todle je paráda

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: RECEPTY

Příspěvek od rudo » pon čer 25, 2012 20:58

vcera som na elektromasine na jemno nastruhal 2 kaleraby a zazvor a zmiesal dokopy, natlacil do skleneneho pohara nalial jednu lyzicu olivoveho oleja, zavrek a strcil do ladnicky

vyskusam tak za 1-2 dni
5 2 8

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od s.arik » stř zář 26, 2012 8:39

Divoká kuchařka
recepty z mnoha desítek dvokých rostlin
http://fenix.savana.cz/doku.php
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

dvdmchl

Re: RECEPTY

Příspěvek od dvdmchl » pát říj 19, 2012 11:35

Prosím hoďte mi nějaký recept na vitariánský ovocný dort, budu dělat dneska jako dárek....

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » pát říj 19, 2012 11:54

.
Davide moc rád bych pomohl, třeba jahodový dort

no koukni tady do sladkostí v receptech
sladkostí je tam na několik stránek a dort třeba jahodový, kokosový, mátový, jablečný...

anebo jednodušší sladkůstky tady
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

dvdmchl

Re: RECEPTY

Příspěvek od dvdmchl » ned říj 21, 2012 13:41

Jindro díky moc, inspiroval jsem se tam. Nakonec jsem splácal avokádo, mleté mandle a datle. To byl korpus. Nahoru jsem rozložil různé kousky ovoce a slavil jsem úspěch. :) Moc chutnalo.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra » pon říj 22, 2012 9:17

.
Žena včera přinesla z obchodu nevímproč kupovanej kokosovej kmen, tak jsem hned zkusil alternativu.

KOKOSOVÉ HRUDKY
  • - v kafemlejnku mixni raw strouhaný kokos
    - raw kakao
    - kokos. olej (málo)
    - med
    - skořice (či snad lépe ovonit lžičičkou rumu, aha to by zas nebylo raw)
Propracovat na směs, z ní v prstech formovat jakési hrudky. Klidně zaobalit opět ve strouhaném kokosu. Dát ztuhnout do lednice.

Pokud použiješ běžně prodávaný vysušený mdlý tfujtajblový strouhaný kokos, přidej kokosového oleje víc, ať se "dožene" jak chuť, tak mastnota.

Mimochodem oplně stačí mixnout jen samotný Terčin raw strouhaný kokos a to už je taky hned dobrotka bez těch dalších přísad.


Když manželka toto ochutnala, nemohl jsem ji od toho odtrhnout a na ten kupovaný ani nesáhla, jupííí.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Odpovědět