PH balanc, kyseliny a zasady

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » stř dub 16, 2008 18:18

Já jsem zase zkusil proti překyselování toto: Vzal jsem mák nebo dýňová semínka... na sucho je rozmixoval v mixeru... pak jsem si vzal lžičku a prožvýkal v puse až do tekuta vyplivl do druhé misky a tak jsem to projel dvakrát... až to mělo konzistenci kojenecké výživy... nechal chvilku trávit bokem a pak to znova snědl po troškách o velikosti jednoho hrášku... jen se to samo rozplývalo na jazyku.

Dojmy:

1) Měl jsem společenský takový odpor vůči sobě že jím vyplivované... ale jde spíš o zvyk... který se výsledkem tohoto pokusu snadno změní.

2) To chutná úplně jinak dalo by se říci lépe než kdybych to mixoval s vodou. Možná by se to dalo umixovat až je z toho kašička... ale hodně by toho zůstalo v mixéru a já mám rád když je ještě co kousat.

3) Účinek v bříšku je nesrovnatelný... mák a dýně jsou extrémě zásadotvorné levné a zároveň hodně výživné co se týče všech vitamínů a minerálů, bílkovin a tuků... takže já na nich stavím svůj zdroj výživy. A pak už mohu jen v klídečku ovoce...

Takže ode dneška takové ty složitější věci budu natravovat takto možná mák ještě nechám x hodin namočit abych ho nemusel ani mixovat. Dýně mi namočená nechutná... oslizne.
Naposledy upravil(a) mandragora dne čtv dub 17, 2008 9:57, celkem upraveno 1 x.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
neon
Příspěvky: 168
Registrován: stř srp 09, 2006 20:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neon » stř dub 16, 2008 19:42

A ještě bys to mohl v té puse kousat 100x, 200x, 500x a vůbec nevyplivovat. Tak by se to navíc nabíjelo zemskou a kosmickou energií při každém zkousnutí :) Neustále by přicházely nové sliny a míchalo se to jako v míchačce a předtrávící proces by byl efektivnější.

Uživatelský avatar
Seraf
Příspěvky: 807
Registrován: pon črc 10, 2006 13:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seraf » stř dub 16, 2008 20:07

mandragora: Zní to zajímavě, proč vyplivovat, nechat trávit a potom až sníst? Jaký rozdíl je v tom to akorát dlouho kousat?

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » stř dub 16, 2008 20:57

Seraf píše:mandragora: Zní to zajímavě, proč vyplivovat, nechat trávit a potom až sníst? Jaký rozdíl je v tom to akorát dlouho kousat?
Dlouho kousat nejde... já to zvládnu max 50 pak už není co... působení sliny na materiál je tedy něco okolo minuty... a ta metoda, kterou uvádím je několikrát delší, takže ten efekt je opravdu znát. Navíc lze zrakem zkontrolovat kvalitu a stejnoměrné proslinění celého materiálu. Mák jsem jedl často... a ten se musí hodně kousat... než se dostane člověk na každé zrníčko... a stejně mu celé zrnka zůstanou všude možně a tak 1/4 jde do žadudku nerozkousaná... a protože jsem to takto kousal... poctivě... mám teď oba výsledky ke srovnání... a kdybych to hodnotil od 1 do deseti... tak to co jsem si myslel že je deset předtím se ukázalo jako nějaká 3.

S těma novýma slinama od neona je to zajímavý argument... nicméně proti argument je... že už při 20x zkousnutí bez polknutí bych neměl v puse kvůli tekutině už místo... a když polknu to co se dá vysát... abych přidal další sliny... tak to působení bude ještě menší než minutu... a žaludek se na to vrhne svýma šťávama a tak se to nestíhá natrávit. Tak to vnímám. Zkuste si tak 100g máku a uvidíte sami co to umí.

Prostě v momentě když už cítím, že standartně polykám to vyplivnu a pokračuju dál... tím receptory vnímají mák... posílají sliny na mák a žaludek se připravuje na mák delší dobu.... než jen dobu do prvního polknutí při 200x.
Naposledy upravil(a) mandragora dne stř dub 16, 2008 21:08, celkem upraveno 1 x.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
neon
Příspěvky: 168
Registrován: stř srp 09, 2006 20:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neon » stř dub 16, 2008 21:07

Ja kousu jen ryzi 200x, ten mak nekdy zkusim :)
A ty sliny jako porad nepribyvaji, to by mi praskla pusa nebo bych musel porad polykat a to nedelam.

Tak si jeste vzpominam jak nekde zeny predzvykuji potravu pro sve deti.. nebo i pro ostatni? uz nevim kdo a jak to takhle dela

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » stř dub 16, 2008 21:09

neon píše:Ja kousu jen ryzi 200x, ten mak nekdy zkusim :)
A ty sliny jako porad nepribyvaji, to by mi praskla pusa nebo bych musel porad polykat a to nedelam.

Tak si jeste vzpominam jak nekde zeny predzvykuji potravu pro sve deti.. nebo i pro ostatni? uz nevim kdo a jak to takhle dela
Třeba ptáci co mají vole nebo potvůrky křečkovité. To než sníš porci rýže, tak je v restauraci zavíračka a číšníci ani tvůj spoluhodující asi nechápou... Já když jsem chodil s chlapama na oběd... tak jsem musel dokázat všechno spořádat za 5 minut horké nehorké aby oni si stihli dát ještě kafíčko na pracovišti... dojížděli jsme autem... tak jsem to musel řešit ešusama.

Právě že tento styl dlouhého žvýkání se mi neosvědčil... protože jsem prakticky jedl v kuse celý den... a to mi právě anrušilo centrum hladu... a žvýkání se stalo něco jako zlozvyk... u lidí co furt žvýkají žvýkačku... v žaludku totiž se mísila čerstvá potrava už s natrávenou... a tak se celý proces jeho práce brzdil.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
Seraf
Příspěvky: 807
Registrován: pon črc 10, 2006 13:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seraf » stř dub 16, 2008 22:07

mandragora píše: Já když jsem chodil s chlapama na oběd... tak jsem musel dokázat všechno spořádat za 5 minut horké nehorké aby oni si stihli dát ještě kafíčko na pracovišti... dojížděli jsme autem... tak jsem to musel řešit ešusama.
To sis dával tu rozkousanou, mírně natrávenou potravu do těch ešusů?

Já jinak bych ěml taky začít více kousat, to do sebe často prostě nahážu rychlostí blesku.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » čtv dub 17, 2008 11:31

Seraf píše:
mandragora píše: Já když jsem chodil s chlapama na oběd... tak jsem musel dokázat všechno spořádat za 5 minut horké nehorké aby oni si stihli dát ještě kafíčko na pracovišti... dojížděli jsme autem... tak jsem to musel řešit ešusama.
To sis dával tu rozkousanou, mírně natrávenou potravu do těch ešusů?

Já jinak bych ěml taky začít více kousat, to do sebe často prostě nahážu rychlostí blesku.
Ale né v té době jsem byl spíše vegetarián. Takže oběd celý do ešusů a pak v klídku sníst... jeden na oběd a druhý na večeři. A taky jsem nemusel vařit a oběd byl za 25 Kč.
Všechno velké je jednoduché.

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 12:38

Tak tohle je zajimava myslenka,s tim pusobenim slin na vyplivnute jidlo.musim ale rict ze mi nevadi urinoterapie,klystyry,nic takoveho,ale predstava ze jim vyplivnutou kasi,na to nemam.

Co myslite ze je vhodnejsi pokud se chci zasytit na delsi dobu,zvykat do tekuta aby se to rychle stravilo,alebo zvykat standartne,aby sice telo melo vetsi praci s jidlem,ale nebudu mit hlad tak brzy...
treba v praci nemuzu jist moc casto,tak nevim jak to resit.mohlo by to byt reseni?mene rozkousane bude v zaludku dele a zasyti na delsi cas.nebo myslite ze priorita by mela byt stravitelnost?

hofikos
Příspěvky: 975
Registrován: úte pro 26, 2006 19:53

Příspěvek od hofikos » čtv dub 17, 2008 12:53

Tohle mě už jisto taky napadlo a myslím, že lepší je rozkousat pořádně. Já jsem tenhle týden měla dost pracovně vytížený a řešila jsem to tak, že jsem ráno v pět vypila půl litru mrkvovo jablečné šťávy a potom jsem jedla až ve tři. A vydržela jsem to, ale tak od dvanácti jsem už byla unavená. Myslím ale, že to bylo tím vypětím. Beru to tak, že pokud se tělo takhle zneužívá a musí se víc zabývat trávením, stejně nakonec ta energie bude chybět jinde a stejně dostaneš hlad.

Uživatelský avatar
neon
Příspěvky: 168
Registrován: stř srp 09, 2006 20:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neon » čtv dub 17, 2008 12:54

Tohle by me taky zajimalo a premyslel jsem nad tim jako ty.
Podle toho co ctu od Kushiho, tak clovek potrebuje min jidla cim lip zvyka. Takze je podle nej lepsi perfektne pozvykat male sousto, nez zhltat moc. Ale z praxe vim, ze je blbost zvykat jedno sousto 500x. Ze se asi musi zvolit nejaky kompromis. Me prislo vhodne 25x-50x pokousat co jsem v dany moment stihl a jist to v klidu a sostredit se na to.. ne pri cteni, ne u pocitace nebo cehokoli jineho.

Ja si ted muzu dovolit kousat jak dlouho chci, protoze mam cely den pro sebe a udelal jsem si z jidla meditaci.. misto soustredeni na dech se soustredim na pohyby celisti :)

Ale cim lip jim a cim lip zvykam, tak mi dochazi, ze uz bych nechtel vymenit pracovni tempo a stres za tenhle klidny zivot. Dochazi mi, ze penez vlastne moc nepotrebuju a kdyz jsem pres den stastny, i kdyz si jen varim, chvilku jsem na zahrade, cvicim a 3 hod jim, tak proc to menit za nejake penize a 8-12 hod smeny.
Kdyz budu potrebovat penize, tak mi prijde momentalne nejlepsi delat takovych 3-5 hod denne, abych stihal v klidu vsechno to, co vede ke zdravemu klidnemu a jednoduchemu zivotu :)

Uživatelský avatar
Katarína
Příspěvky: 2273
Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katarína » čtv dub 17, 2008 13:03

Podla mna je priorita stravitelnost. Ja v praci idem iba na obed, na ten mam 1/2 hodinu, mam to odtialto zopar metrov, jedlo mi hned podaju.
Potom uz nejem. Ranajky som v poslednom case tiez uz vypustila, len vypijem nejaku teplu tekutinu a namiesam si citronovu stavu s olivovym olejom a medom.
Ked nie som v praci, jem viac.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » čtv dub 17, 2008 13:44

Když se to dobře nerožvýká, pak se zbytečně přetěžuje všechno... tedy více energie na trávení, více námahy... menší výtěžnost. Takže to co se jeví jako sytost je spíš nestravitelnost... a po té přijde zase hlad.

Já vím že jíst vyplivnuté je masakr. Ale jde fakt o zvyk... je to to samé co v puse... a možná ještě horší je to v žaludku... jen to oko vidí... Třeba by extrém bylo tohle + pak zvrátit žaludek a nechat trávit mimo žaludek a pak sníst ten výsledek... ale na to já bych možná neměl... je to asi stejné jako sníst housenku.

Nevýhoda je že ve společnosti někoho se s tím absolutně neujmete.

Tak to jsem na tom podobně jako neo. Jsou brigády třeba týdenní za 120 Kč na hod. A jsou směny 12 hodinové za 80 kč na hodinu. Mě osobně by vyhovovalo dělat na živnosťák nějakou pomoc postiženým. Ale ta nabídka mi utekla. Včera jsem viděl inzerát jak jakási zazobaná mladá rodina co má vilu a les... zkrátka velký areál hledá mladý pár na péči o domáctnost a pozemek. Bydlení v samostatném domku a plat 30000 pro oba čistého. No to mi připomíná být pořád doma... neplatit nájem a ještě mít větší výdělek než normálně když bydlím a makám stereotyp. V pdostatě něco takového hledám ale pro jednoho. Tak jako můj známý dělá správce budovy v horách... v sezóně maká jinak je tam na dovolené a nikdo ho neruší. Akorát s tím raw by byly problémy. Já jsem žil svého času v bytě malinkém na vesnici s nájmem pod 500 Kč a v pohodě člověk vyžil ze životního minima a mohl si kolem sbírat raw kolik chtěl. A já hlupák jsem to vyměnil za to vydělat si a koupit si něco takového zemědělského...

Jinak ten mák... umí opravdu asi tak po dvaceti minutách začne narůstat takoé teplo a příjemno až se z toho člověk chvěje jako by si dal nějaký hodně silný stimulant... a to drží tak 2 hodiny...
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
macik
Příspěvky: 810
Registrován: pát dub 20, 2007 13:43
Bydliště: Brno

Příspěvek od macik » čtv dub 17, 2008 14:01

Jíst vyplivnuté je teda fakt nechutné, na druhou stranu se tomu přikládá léčivá hodnota....moje mamka po ozařkách úst snese jen tekutou stravu a lékař jí radil, ať to neředí vodou, ale ať si do toho naplive...pro docela fuška...se sliněním má docela problémy, ale aspoň, že vůbec něco, jiní po ozařkách o sliny zcela přijdou a už nevratně....

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 14:10

tak jste me presvedcili,budu poradne zvykat.
ono neco ani nejde zvykat vic jak 50 krat,uz tam nic neni,treba strouhane jablko.
jsou lide kteri rikaji ze pokud clovek dokonale zvyka,a to skutecne poctive,tak muze jist cokoliv a bude zdravy...neco na tom muze byt.nekdo o tom napsal knizku,jen o zvykani,a basti dortiky,atd.nevim nevim...

To musis mit Mandragoro opravdu s travenim problem pokud to resis tudy.trebas nestravil neco v zivote a to oslabuje fyzicke traveni,neco za tim musi byt.
ale na druhou stranu jist to vyplivnute jidlo je dobre v tom ze jis alespon teple jidlo :lol:

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 » čtv dub 17, 2008 14:21

promiň neone, ale kousání je u makrobiotiky jedno z mála PMN rozumné
a to 200x i víc se chce naučit, protože blbec polykač má tendenci hned posunovat, musí se furt trénovat a trénovat a počítat si, jinak to nefunguje a polkne se dřív. A hlavně se jí vědomě, což je vůbec to nejdůležitější.
A já myslel, že s vracením jsem ten nejnechutnější já.

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 14:34

Ty to Buci take praktikujes? :lol:

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 » čtv dub 17, 2008 14:39

Jista píše:Ty to Buci take praktikujes? :lol:
já praktikuji vracení nerozmělněných věcí,
vyndávat ven a nechat nahnívat, či nakvášet je kontraproduktivní, páč se to zas polkne nerozmělněný a žaludek se zas musí namáhat aby to udělal tekutý páč to jinak neumí strávit

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 14:43

to nechapu,tak proc to nerozkouses misto plivani?

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » čtv dub 17, 2008 14:50

Jista píše:Ale na druhou stranu jist to vyplivnute jidlo je dobre v tom ze jis alespon teple jidlo :lol:
Ono to vypadá jako maková krupice... a kdybych hostovi neřekl jak jsem ji udělal, pochutnal by si moc dobře.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 » čtv dub 17, 2008 14:57

Jista píše:to nechapu,tak proc to nerozkouses misto plivani?
protože sem neukázněný a jak mi mysl náhodou odběhne, tak to ten debil polkne, ale já to tam cítím, tak vracím, a žuju, dokud tam není jen voda.
Zkušenostní sdělení: Kyselina solná se v horních čáastech žaludku vůbec nevyskytuje a mám i podezření, že je-li to tekuté a raw a spíš bez tuku, tak se ani nepoužívá

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 14:59

mandragora píše:
Jista píše:Ale na druhou stranu jist to vyplivnute jidlo je dobre v tom ze jis alespon teple jidlo :lol:
Ono to vypadá jako maková krupice... a kdybych hostovi neřekl jak jsem ji udělal, pochutnal by si moc dobře.
fuuuuuj :lol:

Jista
Příspěvky: 654
Registrován: sob pro 08, 2007 21:14

Příspěvek od Jista » čtv dub 17, 2008 15:00

no,radsi se nebudu vic ptat.. :D

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » čtv dub 17, 2008 15:12

Jista píše:no,radsi se nebudu vic ptat.. :D
No rozhodně to vypadá lépe než to samé kdybych udělal s chlebem, nebo s masem, sýrem apod.
Všechno velké je jednoduché.

hofikos
Příspěvky: 975
Registrován: úte pro 26, 2006 19:53

Příspěvek od hofikos » čtv dub 17, 2008 19:00

No já měla jednou strašnou chuť na mák, ale už jsem byla dost najedená, tak jsem to jenom žvýkala a vyplivovala a moc hezký mi to nepřišlo. Dala jsem to teda psovi do žrádla, protože mák taky není nejlevnější, ale sama už bych to nejedla. Pes je popelnice a žere i hódně horší věci než sliny :)

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » pát dub 25, 2008 13:49

Stejně mi ten proces trávení vrtá hlavou... jak může být potravina co je zásaditá, potřebující na trávení kyselinu ještě zásadotvorná... a co se vlastně stane když takovou potravinu s ním třeba se šťávou s citrónu. Nezpůsobí ten citrón naopak snahu žaludku dodat zásady aby snížil PH schopné. Respektivě... kyselina z citrónu není kyselina HCL nutná ke štěpení bílkovin takže jíst třeba nějakou bílkovinu s citrónem se mi nezdá jako dobrý nápad ale spíš zmatení žaludku a snahu jeho neutralizovat kyselinu z citrónu zásadami a pak zase ty zásady kyselinou HCL.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
doubravka
Příspěvky: 551
Registrován: ned bře 26, 2006 13:43
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doubravka » pát dub 25, 2008 13:52

Nevím, školy nemám. Ale tak nějak si myslím, že a) žádná potravina není JEN zásado- či kyselotvorná, b) v žaludku nemáme JEN zásadité či kyselé či to či ono trávící šťávy. Podle mě je to všechno směs. Jde asi o to, co převažuje. Konec laického názoru :wink:
Bez ohledu na to, jak daleko jsi na špatné cestě zašel, vrať se.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » pát dub 25, 2008 15:39

doubravka píše:Nevím, školy nemám. Ale tak nějak si myslím, že a) žádná potravina není JEN zásado- či kyselotvorná, b) v žaludku nemáme JEN zásadité či kyselé či to či ono trávící šťávy. Podle mě je to všechno směs. Jde asi o to, co převažuje. Konec laického názoru :wink:
Ty jsi se nám ale dneska rozpovídala. Konec laického názoru. :wink:
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
doubravka
Příspěvky: 551
Registrován: ned bře 26, 2006 13:43
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doubravka » pát dub 25, 2008 15:55

:lol: Pravdu díš :oops:

Jdu konat :wink:
Bez ohledu na to, jak daleko jsi na špatné cestě zašel, vrať se.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Příspěvek od mandragora » pát dub 25, 2008 20:29

doubravka píše::lol: Pravdu díš :oops:
Tón mé správy byl nikoliv rýpavý, ale mě potěšující víš? Aspoň jsem dnes (díky tobě) nevyčníval tak z průměru.
doubravka píše:Jdu konat :wink:
Toť zásada zásadotvorného... leč někdy šéfův kyselý úsměv i s VITA stravou zahnati jest obtížné. :?
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Re:

Příspěvek od mandragora » čtv kvě 22, 2008 20:36

Tak jsem zijsitil že jsem se přezásaditil. A řekl bych není to taky nijak příjemné. A to jsem pouze baštil jablka, hrozno, pomeranče a hrušky a pil hodně vody s citrónem.

Po pěti dnech se dostavil vždy po takovém kyselém jídelku... divný pocit... svíravý... a den za dnem se pak ten pocit prohluboval....

Pak jsem jen tak z recese dal banán... a najednou obrat o 180%... jak při sportu tak v náladěě a pocitu v bříšku. Banán však musí být zralý. Nejlépe pihovaty ten má asi nejvíce tryptofanu... a ten způsobí uvolnění toho sevření traktu z přemíry vlákniy a zuásadotvorného ovoce.
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » ned kvě 25, 2008 0:38

zle ti mohlo byt pmn aj z inych dovodov ako zasaditosti.
tym ale netvrdim ze nemoze byt aj zo zasaditosti.

Uživatelský avatar
mandragora
Příspěvky: 454
Registrován: sob bře 15, 2008 21:18

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od mandragora » ned kvě 25, 2008 15:57

800914 píše:zle ti mohlo byt pmn aj z inych dovodov ako zasaditosti.
tym ale netvrdim ze nemoze byt aj zo zasaditosti.
Jsou jen dva možné důvody... 1) Přezásadětění a averze těla na cokoliv kyselého... jabka, hrozno, cotrony, grepy, ananasy, kuwi atp.

2) Spuštění tak silných očistných reakcí, že to vypadalo jako zle. Pak když jsem omezil přijem kyselin a nahradil to sladkym... jako datle, banany, fiky, manga, papaje, zeleninové štávy atp... tak okmažitě symptomy ustaly.

Nicméně po vyszení kyselého... se zpravilo mnohé... z banánů jsem měl vícero energie, při sportu... vynikající kondice... ale co mě naštvalo, zastavila se mi peristaltika... zrovna když už se zdálo vše ok. Ikdyž si dám Šanku... a dlouho po ní startovací mrkvovou šťávu... za žalukdem se zastaví a stojí... to mě z toho už omejou... zrovna když už jsem všechno vyřešil... co se týče přibíérání, trávění, kondice, zimomřivosti...
Všechno velké je jednoduché.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » ned kvě 25, 2008 17:23

mozno ti bolo blbo lebo to prehnali s postrekom alebo ze bolo ovo nezrele, alebo uz mal organizmak jednoducho chut na nieco ine, alebo alebo..

a myslim ze zbytocne sa budes snazit hladat nalinajkovane idealy, vzdy to bude zavisiet na tisic podmienkach co to aj tak ovplyvnia zase trochu inak.
raz ti proste bude po tyzdni na ovoci zle, inokedy budes HI.
tak isto by viaceri chceli nalinajkovat fasting, a tiez im je raz blbo po dvoch dnoch a inokedy mozu nejest mesiac a budu extaticki.

a urcite to nebude vzdy len o PH balance, aj ked niekedy urcite.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » úte bře 03, 2009 19:27

kupil som žaburinu z klamath lake, a je to nashup >:-)
http://www.detoxyourworld.com/acatalog/e3.html
odporucam vyskusat.
susene cholery a špirulíny stracaju potencial prave tym ze su susene.
tieto AFA riasy su live, vymrazeny koncentrat, vozia to v mrazenom stave, aj skladovat treba v mrazaku..

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » stř bře 04, 2009 0:01

teda takovy hrisny penize, no snad ti to k necemu bude. ja se radsi drzim pravidelnyho spanku a zelenyho, taky nesusenyho.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » stř bře 04, 2009 1:48

zelene koncentraty su pmn super vynalez, hlavne v zime.
ked je teplo chodim zastrihavat koprivy, a juicim manualom. suhlas ze ked je vonku dost zeleneho, ze je zbytocne kupovat.
teraz ale nic zaujimave nerastie, a ked ide o koncentraciu chlorofylu a energie, pre porovnatelnost s tymto, by bolo potrebne mega mnozstvo beznej kupovanej zeleniny.
kupovane zeleniny a salaty su prilis vodnate, to mi nezabera.
hlavne cez zimu su salatoviny urychlovane a pmn energeticky impotentne.
vyssie spominana mrazenina je narozdiel zatial najlepsi green produkt co som skusil, preto pisem oody. :mrgreen:
pred pouzitim to este chvilu mixujem v blenderi, a davam trochu medu.

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » stř bře 04, 2009 3:10

souhlas s temi vyhnanymi salaty, spis me z nich boli bricho. ale zase sezenu na trhu u arabu ruzny travy a methi, to mi chutna a citim energii. no, ja uz to preziju bez algae, zato ty se testuj, pozoruj a tesim se na vyvozeny zaver z experimentu. jak dlouho ti ta davka ma vydrzet?

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » stř bře 04, 2009 3:38

davka by mala vydrzat dlho, no uvidime. 8)
stacilo by ak to vydrzi do jari, kym zacnu rast cerstve buriny.

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » čtv bře 05, 2009 1:01

ciste teoreticky :) kam to chodis trhat?

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » čtv bře 05, 2009 1:42

chodil som bicyklom asi 15 min z domu, je tam par hektarov divociny, nieco ako zanedbany lesopark, ale je to este mesto, tak urcite aj trochu toho smogu.
su tam miesta kde rastu bujne koprivy, hlavne kde niesu stromy a svieti slnko.
nasiel som ale aj ine zelene plochy na google maps ktore chcem checknut, idealne aby to bolo uz mimo mesto. aspon budem mat motivaciu previezt sa niekam bajkom ked bude krajsie pocasicko.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » čtv bře 05, 2009 1:49

hej.. a netrham, to by chcelo rukavice.
chodim s malymi manikurnymi noznicami, a zastrihavam iba pekne stavnate vrsky, podlozim krabicu od topanok a zastrihnem cca 10cm zvrchu..
doma necham par minut namocene vo vlaznej vode, vyplave par ukrytych musiek a slimak.
a do vody sa asi tiez vyluhuje trochu smogu, zlejem, este raz preplachnem a ladujem do H.juiceru.
cokolvek navyse nechavam v chladnicke, zabalene v igelite. vydrzi to cerstve aj par dni.

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » pát bře 06, 2009 1:04

:) bezva prakticky rady.
u nas za humny je country park, ale je to pejskaru raj. taky uz me napadlo tam zajit a natrhat, ale to budu muset jit opravdu jen po vrcholcich. dobra vec, nechat odmocit. to budu delat i s hlavkacem. chci ted odstavnovat zeleny dzusiky denne.
a uz citis zmenu po tom kosmickym algae?

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » pát bře 06, 2009 2:20

noyo :) je to fajnova medicina.. proste kvalitny alkalizant :mrgreen: /ako napr. uz vyssie spominana cerstva koprivka premlajznuta Hj-ckom/
ak by som mal porovnat s inymi kupovanymi zelenymi koncentratmi,, pmn tato mrazena vzorka pripomina efektom prave asi ako ked juicujes cerstvu stavu zo zivej byliny, narozdiel od toho susene chlorely a spiruliny mi zaberaju skor tak neak vyzivne, ale chyba tomu ten fresh buzzz.
chapeme sa teda dufam :)

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » pát bře 06, 2009 4:10

jasan chapeme sa, fresh buzz je i o fetovani, prijimam dzusik i plicema :) a proc sis vlastne kosmickou algae objednal, tusim, unava? muzes vlastne svoji kondicku porovnat s tou na dovolenke v tropech a v cernym anglicku. ja mam treba pocit, ze cerstvy vzduch v ceskym krumlove me ze zacatku az opiji.

Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2678
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od 800914 » pát bře 06, 2009 18:42

kupil som lebo ma ta mrazenina drazdila uz dlho :) chcel som ju vidiet a porovnat so susenymi algaeami.
ja greenfoody pozivam tak nejak k vseobecnemu prospechu, ze citim ze robia dobre celemu orgazmu, nie len na urcite casti alebo zavady.
to bude pmn tym ze zlepsuju funkovanie kazdej jednej bunky, hlavne lepsim okyslicovanim, regulovanim PH, dodavanim zivych mikro elementof, atp.

no, je to urcite rozdiel, ked porovnam stavy na dovolenkach a tu v anglicku, hlavne pmn tym ze tu sa nepohybujem tak casto na slnku, a nemam tu ten pocit volnosti, ze si robim co chcem, a v hlave treba riesit pracovne zapletky, atd.
ale to sa ako nestazujem >:-) len na porovnanie.

unavu obcas mam, ale nic extremne. hlavne teda ked menim smeny, ze si zase zvykam na iny denny rezim. a to mam v poslednom case dost casto, cumbajspil teraz som robil 22-6, trochu spanku a robim 14-22. obcas zaskakujem 6-14, takze striedam vlastne vsetky 3 smeny, niekedy sa mi nedari zaspat ked som preorientovany na iny rezim, ale da sa na to zvyknut.

Uživatelský avatar
Sweetie
Příspěvky: 3360
Registrován: sob říj 11, 2008 19:02
Bydliště: UK

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Sweetie » pát bře 06, 2009 23:22

stres a pocasi ovlivnuje dost. posledni dobou dbam na prisun zelenyho, ne vzdy se dari, ale citim vetsi koncentraci a ustalenejsi stavy. nedam dopustit na zeleny dzusiky. je pravda, ze co jsem brala chlorelu, vykony byly mozna vyssi. ale nemam zaznamy.

Xion
Příspěvky: 874
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Xion » sob kvě 16, 2009 20:33

Nasiel som taketo tabulky kyselin a zasad. Tiez som narazil na ten problem, ze v jednotlivych zdrojoch sa niektore veci lisia. Zaujalo ma, ze kolko ovocia posobi prekyselujuco... to sa mi nezda. Napriklad, ze melon, pomaranc alebo banan posobi prekyselujuco? Myslel som, ze to su vsetko zasadotvorne veci.

Tiez by ma zaujimalo ako to meraju. Mozno na masozruta to posobi inak, ako na precisteneho cloveka.
Přílohy
alktab3.JPG
(96.71 KiB) Staženo 11 x
alktab2.JPG
(104.09 KiB) Staženo 6 x
alktab1.JPG
(124.99 KiB) Staženo 5 x

Xion
Příspěvky: 874
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od Xion » sob kvě 16, 2009 20:35

Tiez by som rad pil nejaky green juice. Ale kedze o bylinkach nic neviem, ani neviem ako ich zberat alebo pestovat a mam len obycajnu lacnu odstredivku, ostava mi asi len kupit ten suseny mlady jacmen.

Uživatelský avatar
veri
Příspěvky: 1259
Registrován: ned črc 20, 2008 16:22

Re: PH balanc, kyseliny a zasady

Příspěvek od veri » sob kvě 16, 2009 21:26

Opravdu nevím, kde na to přišli, ale téměř všechno ovoce (až na výjimky) je zásadotvorné. Tady jsem dávněji naskenovala tabulku potravin (je tam i ovozel, maso i luštěniny atp.), ta mi přijde správnější ;) : viewtopic.php?p=69587#p69587
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)

Odpovědět