Moderátor: hugo
No jo, ale to by nesmeli hned chytit plisen... asi byli dost nezraly, pochybuju, ze by dosli. To mas jako jakekoliv jine ovoce, kdyz je jakz takz nedozrale, muze dojit. Ale kdyz je opravdu nezrale, nedojde, maximalne zplesnivy.tristazmista píše:tenhle mi dovezla mamka z dovci. jinak v Brne prodavaj vietnamci, ale ti ted nemaj, stejne jako pan Kucera ted nic nema. Bavil sem se s nim o tech nezralejch a rikal ze se to musim hodit nekam ven dozrat...
Za kolik je tam prodávají? V Praze jsou za 180Kč/kg (též u Vietnamců), takže je to celkem drahé pochutnáníčkotristazmista píše:moji kamosi z asie sou v Brne na Olomoucke
A kde přesně ? Praha je pro mě o dost přístupnější než Brno..Curcuma píše:Za kolik je tam prodávají? V Praze jsou za 180Kč/kg (též u Vietnamců), takže je to celkem drahé pochutnáníčkotristazmista píše:moji kamosi z asie sou v Brne na Olomoucke
Jak myslíš domluvit? Objednat si ho anebo na ceně, jinak česky uměl klučina perfektněk.winky píše:Děkuji moc !!![]()
A myslíš, že se s nimi na durianu dá nějak domluvit ?
No, domluvit by se to asi dalo, ale tvá první návštěva by byla asi nutností. Obchodů s ovozel jsem tam našla asi 4?, už přesně nevím, ale ďuroušky všude neměli a záleželo taky na sympatiích. U ostatních už to takové nebylo. Prostě si drží takový zvláštní odstup.k.winky píše:Fakt ? No tak to je superDomluvit jsem myslela objednat ... Do Prahy teď budu jezdit jednou za měsíc na víkend plus občas příležitostně tam vyrazím na nákup, výlet nebo tak ... Tak jestli bych si ho u nich mohla objednat ...
Za těch 10 let než takhle vyroste budeš dávno zpátky (nebo ne a pak už je to také jedno). Nechej jí to potěšení ať se s ním sblíží a nic jí neříkej, v jejím opatrování možná ani nevyroste.dvdmchl píše:Sakra to je velký. Já ho mám v takovém malém květináčku. A domluvil jsem s kolegyní, že si ho vezme a bude se o něj pěkně starat. Teď nevím jestli jí mám říct pravdu o tom co jí čeká.
Napadlo mně jestli ho někdo nechcete, budu jí muset říct že naroste asi víc než jsem si myslel. Ona ho pak možná nebude chtít.
Zatím je malinkej:
pozrel jeho foto a... zasnem. Krasny zlty ananas vypestoval doma v byte. Obdivujem.vaclav píše:To jsem jen chtěl naznačit že některé rostliny se dají pěstovat i u nás a pokud se nechají dozrát tak si nezadají s plody od jihu kde se třeby trhají dříve než jsou zralé.Takový ananas který se doveze zelený tak nikdy už nedozraje k vynikající kvalitě nebo chutí,je to pouze hnusné kyselo.
Ale takový ana.jako tento který mě dozrál letos za okny tak takový se u nás nekoupí.
Mohu se prosím zeptat kde jste měla podobnou zkušenost?RadkaS píše:Tak jsem si byla dneska do toho skladu pro duriany a jeste jine ovoce. Nevim, jestli to byla nahoda, ale privezla jsem si 3 obrovske duriany, fakt obrovske, na krabici je 8 az 9 kg na jednoho. Ctvrty byl mensi, asi jako v obchode, ale ty tri... proste parada. Takze ty ceny, co maji v ceniku berte hodne orientacne. Jine ovoce bylo zase treba levnejsi nez v ceniku. Zrejme je to ovlivneno sezonou a tak. Musim rict, ze jsem nadsena. Maji tam spoustu krasnyho ovoce, privezla jsem si uzasny avokada s tmavezelenou slupkou, ktere jsem videla obcas jen v Americe, tady v Cechach jeste nikdy. Granatovy jablka taky uzasny! No, chrochtim si a myslim, ze se mi ode dneska vyplati si vzdycky jet nakoupit do Prahy. Sice neco projedu, ale ve vysledku je to vsechno levnejsi, cerstvejsi nez v obchode. Fakt to nema chybu. A jeste jsou tam vsichni vstricny a prijemny.
Takze co se tyka durianu, za tu cenu se vyloupany vubec nevyplati. Radsi tyhle obry za necelou petistovku. Ale jak rikam, treba to byla nahoda, nevim, kupovala jsem tam poprve.