Kozi Syr

Místo pro tipy na nákupy a pro soukromou inzerci.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Kozi Syr

Příspěvek od tvx » pon srp 07, 2006 3:22

Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:

normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne

syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.

jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.

prodej je 200kč/kg

takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.

V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.

V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin

Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1958
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid » úte srp 08, 2006 6:53

tvx: Jak se jmenuje to místo, kde teď paseš kozy? Budu o víkendu v Krkonoších a kdyby to nebylo moc daleko, tak bych si k Tobě možná zaběhl. Krkonoše jsou sice rozlehlé, ale třeba budeš zrovna blízko. :-)
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx » čtv srp 10, 2006 6:57

Horní Maršov.
Na staré faře u starého kosela.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin

Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1958
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid » čtv srp 10, 2006 7:09

Už jsem to našel v jiném vlákně. Je to moc daleko. Tam z Vítkovic nedoběhnu. :D
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza » čtv srp 10, 2006 9:02

zas tak hrozně daleko to neni... jen nahoru a dolů a nahoru a zase dolů...

Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1958
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid » čtv srp 10, 2006 9:21

Tereza píše:zas tak hrozně daleko to neni... jen nahoru a dolů a nahoru a zase dolů...
No právě. :-)
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Pavluška
Příspěvky: 2487
Registrován: ned kvě 02, 2004 12:43
Bydliště: tam za vodou v rákosí

Příspěvek od Pavluška » čtv srp 10, 2006 12:03

ano u nás je to samý kopeček.Ale kdybych neměla půst,na kozí stádečko bych mrkla.Teď nee.
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.

(G.K.Chesterton)

Jane
Příspěvky: 224
Registrován: pát úno 26, 2010 15:32

Re: Kozi Syr

Příspěvek od Jane » úte zář 07, 2010 13:39

Ahoj, prodáváš kozí mléko/sýr? V registraci máš, že bydlíš na Praze 9, můžeme se sejít?

Děkuju

J.

tvx píše:Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:

normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne

syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.

jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.

prodej je 200kč/kg

takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.

V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.

V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.

Uživatelský avatar
Kometa
Příspěvky: 282
Registrován: sob dub 17, 2010 13:03
Bydliště: Praha

Re: Kozi Syr

Příspěvek od Kometa » úte zář 07, 2010 20:45

Jestli bych mohla tak já bych si určo něco vzala. Určitě mlíko a jogurt. A sýr nějaký spíš méně slaný.

suchos

Re: Kozi Syr

Příspěvek od suchos » ned črc 17, 2011 21:47

ahojda tu suchos z janek, jeste jsou kozy a syry aktualni? urcite bych se zastavil ochutnat. diky

marmarika
Příspěvky: 8
Registrován: úte zář 20, 2011 15:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Kozi Syr

Příspěvek od marmarika » čtv zář 29, 2011 8:47

Děláš i kozí zrající?
http://mujsalekcaje.cz Dobré sypané čaje

KarolinaSt
Příspěvky: 3
Registrován: pon lis 21, 2011 5:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Kozi Syr

Příspěvek od KarolinaSt » úte lis 29, 2011 12:12

a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?

Uživatelský avatar
midsummer
Příspěvky: 177
Registrován: čtv led 29, 2009 11:20

Re: Kozi Syr

Příspěvek od midsummer » pát pro 02, 2011 13:05

KarolinaSt píše:a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?
Zrovna teď je v aktuálním Reflexu článek o farmářských trzích, že to vůbec není jak by mělo (a je jinde ve světě), že na trzích se koupí úplně stejné zboží jako v hypermarketech, někdy i horší. A že to bude ještě dlouho trvat, než se to změní, samozřejmě i proto, že po době, kdy naši farmáři neměli kde prodávat, tak zatím není příliš dodavatelů. Ale hlavně, že i když my zákazníci vidíme, že nabídka je ubohá a kvalita mizerná, tak nakonec koupíme, místo abychom požadovali větší výběr a kvalitu. A že je třeba, abychom na tom stále trvali a nepodporovali prodej špatného zboží.

Odpovědět