buci nevis jak je to s durianama? uz nam dozravaj nebo to zas vcely neopilily?

Moderátor: hugo
no vidíš, jelikož mi ukradli z auta notýsek s Trevorovým meilom, (ty ho asi nemáš,že?), musím zjistit někde, pak sdělím durianovou situaci v BonKiriWongutristazmista píše:jo to bylo nekdy s odletem v prosincu ale jinak navrat byl moznej i v high season... tedka sem tam videl za 10 000 s egypt air.. jak jsou ty potopy tak se asi neprodava jako drive... ja asik pojedu az po vanocach, uz minulej rok sem tu nebyl![]()
buci nevis jak je to s durianama? uz nam dozravaj nebo to zas vcely neopilily?![]()
mám zatím odpověď od Elitristazmista píše:to nemam, ja tam jeste nebyl :/
no jo, já tam platím zprostředko, ale do 30dnů je thaj zdarmatristazmista píše:to mi hodne zlepsilo naladu po ranu,
diky za info buci
vizum se opet plati? ja pro nej jezdil do bratislavy, za 15 e na pockani
to bali vypadá dobře, tady třeba dnes ráno na kole foukalo jak sviňa, už se těším na posunTereza píše:tak potrvzuju že na bali nefouka, vedro a mokro jak svině dle očekavani, duriany na každym rohu skoro u každyho stanku, takovy malinky ale docela dobry, cena asi 2€, moc jackfruitu ale neni k viděni ty bych ted radši, jinak vynikajici rambutan, a vypada to že jsem se dnes snad konečně vyspala z cesty a posunu..
T.
Vdaka za tip. Cenovo, velmi priblizne, je v Bali spoznavanie + cestovanie + ubytovanie + frutojedenie v porovnani s Thajskom asi o kolko drahsie?Tereza píše:bych vám jakožto cestujícím frutoušum doporučila i to bali, skoro mi to přišlo že z hlediska ovocny nabidky lepší jak to thajsko, tech ovocnejch stanku podel ulic uplny mraky a skoro všude durouše a nakonec i ty jacky... mela jsem jednoho a byl to muj uplně nejlepší jack v životě a to jsem jich par snědla.. i takovy ty bily šlašky co se nejí tak byly žlutý a měkký a jedlý, fakt luxus ...
tohle se filipinam jakoby vyhnulo
...
ale frutouše bych sem na dovolenou vyloženě nelákala, uplně to není země zaslíbená, jsou tu jiný věci s kterejma se ja jako kajtujici frutouš spokojim
no ano však neo byl též z prosincové návštěvy nadšen, měl tam i fotodokumentaciTereza píše:to zní taky jako dobrej termín a timing, to se mi líbí..
jinak za poslední roky jsme měla skoro vždy silvestra bud v letadle nebo na lodi a je to ok, moc s tím neotravujou a v tom letadle nás ani nebudili kuli tomu což je fajn
mimochodem bych vám jakožto cestujícím frutoušum doporučila i to bali, skoro mi to přišlo že z hlediska ovocny nabidky lepší jak to thajsko, tech ovocnejch stanku podel ulic uplny mraky a skoro všude durouše a nakonec i ty jacky... mela jsem jednoho a byl to muj uplně nejlepší jack v životě a to jsem jich par snědla.. i takovy ty bily šlašky co se nejí tak byly žlutý a měkký a jedlý, fakt luxus ... navíc teda to vypadá že je tam nastěhovaná docela velká furtoušská a viitoušská komunita..
tohle se filipinam jakoby vyhnulo, není to vyhlášený, ovoce tu není tolik druhů na výběr, ale zase banánky a manga jsou fakt vynikající, a hlavně žlutý vodní šišaty melouny (ty zas neměli na bali), ale frutouše bych sem na dovolenou vyloženě nelákala, uplně to není země zaslíbená, jsou tu jiný věci s kterejma se ja jako kajtujici frutouš spokojim, a taky výraně sympatičtější klima, ale třeba na jihu (Mindanao) je ta ovocna nabidka taky o něčem uplně jinym
T.
tak proc ted Thajsko?tristazmista píše:tak to je dobry, pudu hned chrapat![]()
ja v davau, mindanao byl tedka na jare, na ovoce to tam je fakt raj a ceny mnohem niz nez thajsko, uz jen kvuli marangu je pro ovozel people povinnost tam zajet
určitě si tam zase odskočíJirka N píše:tak proc ted Thajsko?tristazmista píše:tak to je dobry, pudu hned chrapat![]()
ja v davau, mindanao byl tedka na jare, na ovoce to tam je fakt raj a ceny mnohem niz nez thajsko, uz jen kvuli marangu je pro ovozel people povinnost tam zajet
ahoj třistazmísta, nevím ted zda přimo v davau,ale mám pocit že nejaký ostrov nedaleko, žijí tam durianoví maniaci ovocní je jich asi patnáct maj pronajmutej celej resort kousek od pláže hlavně lidi z ruska a taky jeden ital náš kamarád, pak američan a australan, ten ted v austrálii ale zase se tam bude vracet, je měsíc tu a měsíc tam, kdyby jsi si s nima chtěl zadurianovat a zaplavat tak ti dám vědět víc. jinak si užívej života at jsi kde jsi.tristazmista píše:tak to je dobry, pudu hned chrapat![]()
buc11 píše:tak já idiot tam přijdu s křížkem po funuse
http://cestovani.idnes.cz/jak-vypada-os ... igsvet_skr
no jo, ale i černoška byla se škorpionem srovnatelná, letos ju půjdu určitě pozrieťDano píše:buc11 píše:tak já idiot tam přijdu s křížkem po funuse
http://cestovani.idnes.cz/jak-vypada-os ... igsvet_skrTeda, co vsetko sa da s vaginou a ludia to "umenie" chcu vidiet dokonca zeny este viac ako muzi a platia za take vystupenia..
Uff, ja ked som sa v predstihu dozvedel aka ta Pattaya je, tej casti Thajska sme sa vyhli, a vobec nie kvoli priatelke ktora cestovala so mnou. Som konzerva, vobec nemam pre to pochopenie. Ako to tam asi chodi si viem predstavit zivo, vidiac nieco malo na uliciach a plazach ostrova Ko Samui. A to bolo mimo sezony, turisti takmer ziadni. Take smiesne divadlo tie platene vztahy. Ti plesati tucni zapadniari s mladymi nadhernymi Thajkami ruka v ruke. Alebo hoci aj mladsi zapadniari - napr. 3-ja kamarati pozerali na terase prazdneho baru futbal nejakej anglickej ligy a ich 3 spolocnicky sedeli pospolu za tym istym stolom, vobec sa medzi sebou nerozpravali, len unudene stlacali tlacidla svojich mobilov, len do nich hladeli pripadne aj pocuvali hudbu zo sluchadiel.
V Pattaya to musi byt 10.000x beznejsie, na Silvestra este o rad viac.
Ty si na tom ako? Lebo ja radsej tvoje zazitky a la ten so skorpionom vo flaske a nasledkami - to nocne osudove chulostive stretnutie s nim malo vsetko, napatie, exotiku, akciu, vyvrcholenie
akorát první noc zkusím přespat v guesthouse Pratunam, má dost děsivé charakteristiky ale prej bazén a jen 5 eur za dormitoř, ale je hned u Ratchaprarop station, jinak to zatím zůstává,buc11 píše: můj hrubý plán
17.1. přespím někde u nádraží s pokusem koupit lůžko na 20.1., 2 dny si užiju V ATlanta hotelu, pak vlak dolů, vystoupím v Chawangu a na kole přes LanSaku do bonkiriwongu, dle duroušů se zdržím cca týden, pak nahoru Sichon a Khanom a pak pokus na kole přes surat thani do lang suanu, to vidím na 2 dny
V každým případě, konec února bych rád strávil v ranongu s odskokem na ostrovy KoPhayam či Ko Chang, Bangkok vidím na 27. a 28.2. opět v Atlantě.
terez ja nevim a je to kulaty a ten stredNI VYHON vypada jak penis? pak je to cempedak, strasne sladky a nejlepsi....Tereza píše:před třemi dny se na boracay objevily duriany, nevidana zaležitost za 4 zimy to tady vidim prvně.. dovezeno z mindanaa, nějaky jsem založila a bylo to hodně luxusni...
...na novej rok jsem byla na cuyu a podařilo se mi tam přesvědčit někoho na trhu any mi sehnali po ostrově zralej sladkej jakcfruit (tady se to jinak trha nezraly a použiva se to jako zelenina, vaří se), tak ten byl tak yvynikajici..ještě mi řekli at schovam pecky, že mi z nich pak něco udělaj....no uvařili je ve vodě osoleny, nebylo to uplně z vitarianskyho soudku ale bylo to docela dost dobry (neco jak pečeny kastany..)
jinymi slovy i filipiny mimo uplny jih se mohou nekdy jevit jako raj pro frutouše...
t.
nekde to hlasaliTereza píše:Koho kde???
Jinak tady překvapivě stale duriany k mání, od konce ledna jsou tady porat v nabidce na trhu, tak jednou za dva tydny jednoho založim, dneska byl zrovna jeden vynikajici... Minuly roky po tom ani pamatky..
bohužel nejsou bežně k mani sladky jacky, ale o vikendu jsem byla na jinym ostrově a tam na trhu se jeden ovocnej našel a byl moc dobrej, kilo za 15kč... (jinak maj jenom ty nezraly co vařej jako zeleninu) ..
Tak to nakonec neni s filipinama a ovocem tak marny...
No už se mi to taky krati, doufam že doma už je jaro na spadnuti...
t.
jo to je na jihu v davauTereza píše:jenže ja sem v miste kde sou durouši zazrak, natož naky dalši pochoutky... ale taky už sem cosi o nečem takovem zaslechla a taky nevim jmeno a nevim o co jde... ale proste tyhle dobroty rostou daleko na jihu, tady se sem akorat vozi to co žerou turisti a tak.. na jih sem pachla loni jen tak na skok a ted už nikam nejedu ...
za dva tydny to sapa jistí..
t.
poněkud severní poloha, nebude Ti tam kosa?buc11 píše:uvažuju že bych letos ten festival v dánsku absolvoval, bude-li se konat, hlavně kvůli bruslím a kolu, když je to taková pěkná rovina
v srpnu tam bude krásněJindra píše:poněkud severní poloha, nebude Ti tam kosa?buc11 píše:uvažuju že bych letos ten festival v dánsku absolvoval, bude-li se konat, hlavně kvůli bruslím a kolu, když je to taková pěkná rovina
zajímavý tip na akci... na kolik by to bylo dní? bys asi jel autem, viď? dá se tam domluvit englishtinou?
kvůli rovině bych moh zůstat v brně u řekyTereza píše:festival v dansku je v červenci začatkem, je to na 4 dny od čtvrtka do nedele a pokud by to bylo jen kuli kolu a bruslim po rovině tak je to poněkud drahej zajezd, to by možna stačilo i do polska..
jinak pokud za dobrym jidlem a hlavně přemírou nabidky hodne dobryho tropical fruit, tak to za ty prachy stoji..
většinou počasi vyšlo vyborně loni jsme am měli dokonce tropickych 28, na dansko skoro nevidanych
..
včera už ovšem nikolivbuc11 píše:už jsem měl buklý thaj, ale byly dlouhý čekačky, tak nechal ještě padnout
Tereza píše:to jako už si ted bukuješ příští zimu??????
loni ti to ale nevyšlo, a navíc já potřebuji dost přesný data, takže 15,4 je klasikatristazmista píše:ja pockam na vyprodej, to se daj koupit kolem 12 tky nebo 16 s austrian primej let pres noc :p