Sušička Excalibur

Tady si pište co vám libo, jen to zařazujte.
Do Freestyle si pak pište úplně co vám libo a není v rozporu se zákonem.

Moderátor: hugo

Odpovědět
adamos

Sušička Excalibur

Příspěvek od adamos » pon čer 24, 2013 13:39

Zdravím, měl bych dotaz jsem vitarián teprve měsíc a potřeboval bych poradit. kupil jsem si sušičku excalibur, myslel jsem že budu sušit při teplotě 40°C abych nezničil v potravinách enzymy...V příbalovém letáku sušičky je odkaz o enzymech a teplotě...Píší tam že se se názory odborníků různí doporučují nepřekračovat 140°F což je 60°C ...viz. http://fc.kahi.cz/?cs

V odkaze mě totiž zaujala i poznámka, že při sušení bývá teplota produktu o 20 až 30° chladnější než vzduch což je způsobeno ochlazováním při odpařování..

Podle této teorie by opravdu bylo nejvhodnější při sušení nastavit na sušičce teplotu 60°C.(protože při této teplotě se produkt na těch 60° nezahřeje..)


Jakou teplotu při sušení používáte vy???

Jestli je to duplicitní téma, tak se omlouvám, ale nikde jsemtady na tento problém nenarazil...


děkuji za případné názory!!

Janek
Příspěvky: 2320
Registrován: ned dub 21, 2013 15:19

Re: Sušička Excalibur

Příspěvek od Janek » čtv zář 11, 2014 19:20

Zkusil jsi pouzit digitalni teplomer na mereni teploty masa, kolik je uvnitr susene potraviny?

Neco levnejsiho jak exkalibr neznate?
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”

Odpovědět