Jak už jsem napsala do tématu "Očista střeva", nakonec jsem svůj odpor a strach z klystýru překonala. Koupila si sadičku a včera to prvně zkusila.
Včera - jeden mini tak asi 2dcl, šel hned ven, pak jeden litrový, udržela jsem ho asi 10 minut, bylo to nepříjemné.
Dnes -
1) 1,2 litru, podrženo 10 minut, opět nic moc příjemné, co šlo ven asi nemusím popisovat.
2) 1,5 litru - po počátečním váhání to do mě zahučelo jako nic, až jsem se sama divila. Šla ven špinavá voda.
3) 2 litry - myslela jsem si, že to už bude pohodička, nakonec jsem u toho ležela snad půl hodiny. Nechtělo to natéct a nechtělo. Ale když už jsem to zas skoro vzdávala, dalo si to říct.
2.a 3. jsem držela 20-30 minut, podle toho, jak jsem se zrovna začetla do knížky. Popravdě mi ta voda v břiše nijak nevadila, měla jsem pocit, že bych si klidně mohla jít zahrát fotbal
Po třetím ze mě šla jen zakalená voda s kousky čehosi, co budou asi nestrávené kousky ovoce. Takže jestli ze mě konečně zítra nevypadne nějaká hrůza, tak fakt nevím. Trošku mě mrzí, že jsem dnes nevydržela čistě na šťávách, tak snad příště, bude-li nějaké.
Abych si účinek na pleť zajistila, napatlala jsem si na obličej bahenní masku a běda, jestli se ráno nevzbudím uplně krásná, po takovéhle několikahodinové očistě.
Takže závěr - klystýr je fakt zbytečný strašák, o nic nejde. Teda krom toho, že na to nemam doma uplně ideální podmínky, rodiče nesmí nic zjistit, jinak by mě už fakt nechali zavřít do blázince.
Jen je mi nepříjemné zavádění hadičky, než jí do sebe nasoukám požadovaný kus, a pak to napouštění, to je nuda. Snad už zítra objevím, kde mam ten knoflík od čerpadla, který se mi samo zapíná až po takové době.
Včera jsem použila jen heřmánková čaj, dnes heřmánkový čaj s trochou soli, ale koukala jsem, že jsem u toho i dost močila, asi to vstřebávám. Takže si budu muset najít, kolik té soli by tam mělo být. Hádám, že asi o trošičku víc než má fyziologický roztok, aby se teda "odtrhávaly ty usazeniny" (o kterých čím dál tím víc pochybuju, že bych je měla). Ale zas nevím, aby to to střevo nedehydrovalo a neničilo sliznici.
No, ale aspoň si zítra uvařím ten bobkový list, co doporučuje Jarda na klouby a co je údajně hrozně nebezpečný bez očisty střev.