Asi tak od léta se aktivně snažím o živou. Jde to se střídavými úspěchy, zvlášť urputné jsou sladkosti, na kterých jsem, obávám se, tak trochu závislá... Normální pečivo už jím jen svátečně, vyměnila jsem ho za raw placky. Maso nejím už téměř vůbec a jen výjimečně si dám rybu.
Co se vajec a mlíka týče, můžu bez nich být docela dobře a už ani chuť by na ně nebyla (kromě sýrů). Na jogurty jsem naštěstí nikdy moc nebyla, takže když mi (jednou za čtvrt roku) na něj přijde chuť, udělám si ho z ml.kokosu nebo kešu oříšků. Mám skoro pocit, že by to šlo i z dřevotřísky, když se pomedí a posype l-bacílky.

Vařené si ještě sem tam dám (hlavně teď v zimě, protože mrznu, nebo z lenosti připravit si něco rozumnějšího), když si odmyslím občasnou grilovanou zeleninu s rozpečeným sýrem, jedu hlavně saláty a když mám čas, tak i šťávy.
Když jsem doma, nejím nijak moc, ale v práci mě děsně honí chutě a hlady, takže toho sežeru tunu.

Vzorová snídaně: slabší černý čaj+pohanka s ovocem, sušeným ovocem skořicí a otrubama (v zimě) anebo samotný ovoce nebo šťávu (v létě).
Vzorový oběd: salát s namočenejma semínkama nebo se sýrem (příští týden by už měla být sušička, takže se už těším na větší pestrost pokrmů

Vzorová večeře: buď žádná (když obědvám pozdě) nebo šťáva nebo nějaká vařená nebo sladká věc, když mě přemůžou chutě.
Zdravotní změny: Chvíli to bylo super - pocit vyčištěnosti, lehkosti, čerstvosti, hladké kůže, energie (což jsem do té doby s nedostatečností štítné žlázy moc neznala), ale teď jde do tuhého a pobolívá mě hlava a klouby. (Detox, nebo málo piju. Nebo obojí?) Žaludek se žlučníkem zlobil ze začátku taky hodně, než jsem zjistila, které typy zeleniny mi nesvědčí. Naštěstí teď už oba daly pokoj a ozvou se, jen když sním tu a tam nějakou prasárnu - mastnou, česnekovou, smaženou nebo plnou chemek.
Jinak mezi pozitiva musím zařadit i příznivější vylučování