Ahoj

!
To chce čas. Počítej s tím, že se nejdřív budeš rozkoukávat, pak přijde období cca 1,5 roku, kdy se bude tělo čistit (někdy to trvá i déle), to ti bude v zásadě vyhovovat vše raw(tělo se zbavuje kyselých usazenin, takže obvykle žádný problém v příjmu

)... A pak teprve přijde to slavné lámání chleba, doba kdy to spousta vitariánů balí, protože jim najednou ta strava, kterou měli posledních řekněme 24 měsíců, přestane vyhovovat a musí se přeorientovat na normální vita "výživný" režim.
A to je na tom to obtížnější, najít si bez předsudků (tedy neznamená to, že "sousedovi" vyhovuje to a ono a mně musí zaručeně také!!!) svůj vlastní vita styl, který ovšem nebývá definitivní, podléhá i ročním obdobím a pod.
S tím ti nepomůže nikdo! nebo alespoň ne tak, aby si s tím mohla být spokojená, záleží pouze na tobě. Doporučoval bych ti, aby si se seznámila s všemožnýma variantama, začala zkoušet i zeleninu nebo i jednoduché recepty, ošahala si třeba šťávy - jestli máš odšťavňovač -, možná i klíčení a pod. Prostě mělo by ti to chutnat a hlavně - tě to BAVIT

!
A to je moje asi hlavní rada:
zkoumej! objevuj! a bav se!

... úlety mít určitě budeš... takže hlavně si neříkej "od zítřka budu 100%" - je to úplně zbytečný, bohužel nebudeš a ušetříš si spoustu času, když nebudeš takto "zítřkovat". Každý vita počin se počítá.
Mně osobně nejvíc pomohlo, když jsem se sebe začal ptát, proč mám chuť na vařený slaný - sladký, co jsem udělal za chybu nebo je to jenom zvyk?
Prostě začni s tělem komunikovat jako s kamarádem, čím dříve spolu navážete přátelský kontakt, tím lépe.
Lepší radu ze zkušenosti do začátku nemám, sry

.
Jinak tu máme i vitakuchařku:
http://vitakucharka.blog.cz/
a na zahraničních webech je receptů ještě víc. S recepty se to má asi tak, když je potřebuješ, tak vypadají komplikovaně a člověk neví jak na ně, ale když se opřeš do praktikování pokročilého vita a v pohodě zvládáš receptíky, tak ti začne vyhovovat jednodušší strava a už je k vitastravování nepotřebuješ, FAKT !