Gabrielik

Tady si každý můžete založit svůj vita-deníček.
Podmínkou je, že název deníčku bude začínat vaší přezdívkou.
Viz vzor.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Gabrielik

Příspěvek od Pavluska » sob čer 22, 2013 14:29

gabrielik píše: Požičli sme od mamky druhý lidlamixer, tak už to zase frčí. :)
Krásny víkend želám všetkým.
Sláva mixéru! Lidl má někdy fajn věci (když pominu stan pro dva, který je spíš jen pro jednoho ") ).
Také Tobě hezký víkend. :)
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » úte črc 02, 2013 14:53

Život je krásny, melón je sladký, banány sú v akcii, šalaláty sú obrie a maliny zrejú.

Som závislá na spracovanom jedle a som čistá už jeden deň :))))

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon zář 09, 2013 10:14

Ako tu niekde v diskusii písal Dano, "trpím" nepochopením lekárov, že vitariáni majú len toľko bielych krviniek, koľko naozaj potrebujú. Teda leukopénia, neuropénia a lymfopénia. všetko hraničné(teda tesne ntesne pod ich tabulkovými rozsahmi) z preventívnej prehliadky zo dňa 20.8.
Pri opakovaných odpberoch 4.9. na hematológii bez leukopénie a neuropénie. Proste som za tie dva týždne jedla melasu. To stačilo. Len neviem teraz či je to dobre, alebo telo muselo zapracovať, aby sa "uchránilo" pred melasou ako prred vareným jedlom. Teda neviem či moja krv reagovala pozitívne, alebo sa musela viac brániť pred dodávaním melasy.
Lekárka zakliata vo svojich latinských názvoch, absolútne nereagovala na moje slová o inej strave a že je to pri takej strave normálne. Ešte som sa jej pýtala, ak takých ľudí "pod normu" bude pribúdať, či zmenia tabuľkové hodnoty.
Moja preventívka dopadla ukážkovo, obvodná lekárka chce nejaké vyšetrenia od gastro na potvrdenie vyvrátene intolerancie na lepok a laktózu, keďže som jej rozprávala, že odkedy som vylúčila hlavne tieto potraviny, že nemám žiadne problémy ani s trávením.
Nechápem, načo je to dobré, k takému jedlu sa aj tak nevrátim a bezlepkové pečivo tiež nebudem kupovať. Ostatne intoleranciu na laktózu má 75% aziatov a 15-50% európanov.
Ešte niečo pekné pridám zo záhradky. nejaké foto, len neviem ako sa to robí. Idem popozerať.

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Gabrielik

Příspěvek od s.arik » pon zář 09, 2013 11:04

gabrielik píše:obvodná lekárka chce nejaké vyšetrenia od gastro na potvrdenie vyvrátene intolerancie na lepok a laktózu, keďže som jej rozprávala, že odkedy som vylúčila hlavne tieto potraviny, že nemám žiadne problémy ani s trávením.
Nechápem, načo je to dobré, k takému jedlu sa aj tak nevrátim a bezlepkové pečivo tiež nebudem kupovať.
hm, já bych o to zase stála a doktoři to považují za zbytečné...
teda lepek už nee, ale mléko (laktóza i kasein), u toho nevím, zda mi třeba neškodí, konzumuji denně a bez bububu-testu nevyřadím :delicacy:
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » pon zář 09, 2013 11:42

bububu

:br
5 2 8

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon zář 09, 2013 12:05

:lol:
Jogurty sa mi vďaka našim výrobkom zhnusili. Tie čo mi chutili, prestali vyrábať.

Zato syry, mňam. Prestárla rozsypávajúca gouda :) keď si človek predstavi že tie bakterie na tom žijú 3 a viac rokov a stále je to jedlé. Je drahá, jem ju len sporadicky ale bez prílohy, čistú, lámem si kusy až kým ju celú nezjem a mám zase pokoj. Okrem ranného smrdutého dychu (to mám po neraw strave automaticky) mi z nej nič nieje.
Niekedy ma prepadáva chuť na smažený syr. To som prišla na to, že najviac na tom chutí tá chrumkavosť a asi tuky.
S tou intoleranciou na mlieko je to rovnako ako u všetkých zvierat. Prestane nám v dospelosti tráviť. Ale keďže sme ho ako ludstvo pouzívali buď sme si na neho pryvykli, alebo tí bez tolerancie viac vymierali na gastro problémy :) V ázii sa mlieko v takom rozsahu nekonzumoval, tak ich intolerancia ostala u viac percent populácie.

Je to tak, najnezdravejšie najnestrávitelnejšie sú pre nás jedlá čo obsahujú tukycukrybielkoviny v jednom jedle. Ale pritom sú najzáívislackejšie. Proste to chceme. Dostal nás dostatok.

Inak, rudo, už je aj v elektornickej podobe. http://www.theendoffood.com/ Možno by ťa zaujímala, ale len v angl.

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » stř zář 11, 2013 10:24

Pridávam fotky mojej záhradky. Mali by byť viditelné aj pre ludí čo nemajú a neplánujú sa prihlásiť na FB.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 6a9ef74c3a

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon zář 16, 2013 13:34

Uvažujem, váham, že na to vyšetrenie nepojdem. Preco sa mi maju vrtat hadickou cez zaludok v tenkom creve aby zistili, že nemam pit mlieko, ked ho vlastne pit ani nechcem?

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon zář 23, 2013 16:44

Včera som narychlo skočila do záhrady, pozberala úrodu, paradajky sa ešte len teraz rozbiehaju.
Zeler mi niekto v zemi uštipol od koreňa, topinambury ešte len teraz začínajú mať kvetné puky. Našla som prkvu, ktorú som sadila spôsobom rozhodenia semiačok šalát, reďkovka, mrkva. A to som si myslela že tam žiadna nenarástla. Mochyňe ešte len teraz začínajú dozrievať. Dúfam že ešte bude pekná jeseň. Zasadila som priesady jahôd. Nejaké aj do kraja vyvýšeného záhona. Som zvedavá čo z toho prežije. Tuším ma ešte aj trochu opálilo.

Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7254
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Gabrielik

Příspěvek od buc11 » úte zář 24, 2013 6:24

gabrielik píše:Včera som narychlo skočila do záhrady, pozberala úrodu, paradajky sa ešte len teraz rozbiehaju.
Zeler mi niekto v zemi uštipol od koreňa, topinambury ešte len teraz začínajú mať kvetné puky. Našla som prkvu, ktorú som sadila spôsobom rozhodenia semiačok šalát, reďkovka, mrkva. A to som si myslela že tam žiadna nenarástla. Mochyňe ešte len teraz začínajú dozrievať. Dúfam že ešte bude pekná jeseň. Zasadila som priesady jahôd. Nejaké aj do kraja vyvýšeného záhona. Som zvedavá čo z toho prežije. Tuším ma ešte aj trochu opálilo.
květy by se maly odsekať aby byly větší hluzy

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » úte zář 24, 2013 13:34

Buci, myslíš že to funguje podobne ako u cesnaku? Môžem vyskúšať, na polovičke. Aj keď ja to mám len tak nadivoko, ako som našla náhodou na jar, keď som krásne veľké hľuzy vyhrabala hrablami z trávniku :)

Už viem prečo rajčiny pukaju. Mám ich popukaných hromadu, hlavne jeden druh, také malé strapcové. Ony potvory puknú, trochu zaschnú a normálne sa otvoria a vysádzajú sa. Takže to patrí k ich prirodzenému procesu si myslím. Robia to hlavne malé vodnaté. Hlavne tie semienka krásne vypadávajú. :)

Asi tam mám raj rosničiek. Minule na mňa zaútočila rovno z húštiny zeleru, teraz sa skrývala za kôru starej vyschnutej slivky. Sú prekrásne, ako namaľované. Aj dve väčšie hnedé žabky som videla.

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » stř zář 25, 2013 14:56

Už druhý týždeň som celkom spokojná zo svojou stravou. Nekonajú sa úlety ani šialené ani malé iba piďimaličké. Nejdem 100% RAW a ani to nieje môj cieľ. To neraw jedlo je vyslovene ako doplnok, fazulové struky alebo hokaido a velmi si ho vychutnávam.
chuť na nechutnosti á-la tlačenka si nahradím chuťou na cuketovú "tlačenku" Receptík som si vymyslela a overila a od tlačenky vo výsledku žiadny rozdiel. Kopu smradu a vyštípané ústa od cibule, cesnaku, korenia a octu. :)

Pre začínajúcich vitariánov, ale aj pre tých, čo odrazu dostanú chuť na niečo zo starých čias, skúste si urobiť raw "tlačenku" s cibuľkou a octom. Postup je jednocduchý. Väčšiu cuketu nakrájame na kolieska, cesnak si roztlačíme so soľou, majoránkou a čiernym korením na kašičku. Cesnakovú pastu poriadne povtieramie do cuketových koliesok a necháme odstáť. Cuketa so soľou zmäkne a trochu pustí šťavu. Potom kolieska naukladáme na tanier, zasypeme cibuľkou, pridáme jablčný ocot a cuketová raw "tlačenka" je hotová. Soľ sa dá nahradiť kvalitnou sójovou omáčkou. Mňam.

245

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon zář 30, 2013 14:02

Po šťastlivom ukončení odčervenie trojčátkom som to celé zavŕšila očistou pečene. Poviem vám, je to hnus, hnus hnus. :)
strašne som odvykla od mastného a toľko oleja mi urobilo riadny otras mojimi chuťovými a tráviacimi bunkami :) Horčík v pohode, ale toen olej to bol zabijak. Al ma pečeň v noci bolela, aj ma prenasledovali hrozné dny, a na druhý deň ani toľko kamienkov nevybehlo. Prišlo mi to, že mám zase všetko zapchaté. Aj farba kamienkov bola zlatožltáa a nie zelená. Teraz mám dilemu či očistu opakovať alebo sa na to vyprdnúť. Keby to nezaberalo toľko času, keď je človek pripútaný ku WC :) A keď teraz tak píšem, tak stále ma v pečeni popicháva. Odčervenie torjčátko nemalo nejaký valný vonkajší efekt, Okrem toho, že po klinčeku mi vždy bolo tak príjemne horúco.
Kôli tomu som prešvihla aj stretko s Bucom na výlete. Ale aspoň som si nohy po kolená nezodrala.

Uvažujem nad silnejšími prostriedkami na odčervenie. Nejako sa stále k tomu vraciam, aj keď som sa ešte neodhodlala. Stále skončím pri štúdiu tej chémie a potom to odložím.
Jazyk mám stále potiahnutý a kĺbiky pobolievajú. Neviem či si na to zvyknúť, ale lepšie by bolo cítiť sa naozaj fit. No čo už, my veční kripli?

Stále sa mi zatiaľ darí odolávať boldelóznej strave a ostávam max. pri udusenej tekvici. Urobili sme namiesto hokaido takú podlhovastú hruškovú ale tá bola strašne nechutne sladká. Asi by sa viac hodila na koláč ako na polievku.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » pon zář 30, 2013 21:57

ocistu zlcnika sa podla mna neolati opakovat moc casto urcite nie skor ako za 3 mesiaci aj to je otazne

ako si to robila ? postata tej ocisty je predpriparava pektinom teda 3 dni predtym len jabka alebo jablcna stava

ja som mal najprv 4 dni hladovku ale s medom a epsomkou, takze som bol cisty uz z toho, potom som 3 dni hryzl a cmulal jabka a vacsinou vypluval uz len suchu duzinu a az potom som daj tu pecenovu proceduru olej zmiesany s grep juicom a davkovanie epsomky
myslim ze bez tych jabkovych 3 dni by to neslo a len by nastal talka a bolesti ako popisujes
5 2 8

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » úte říj 01, 2013 0:41

link na pecenovu ocistu - forum clanky atd

http://curezone.com/forums/search.asp?q ... one+Search
5 2 8

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Gabrielik

Příspěvek od s.arik » úte říj 01, 2013 6:45

Já ji dělala asi 6 x podle Jardy (den předem bez tuku, jablečný polopůst jen v den oilgrepu, takže utahování opasku na dva dny). Průběh pohoda.
Jarda tuším doporučuje 12 x co dva týdny a pak nějak udržovací jedna dvě kúry do roka. Dokopala jsem se k nim vždycky až tak po měsíci. Ale jsem pevné víry, že by fungovala i co týden - žlučník vyrábí žluč tak rychle, že se může jíst tučné jídlo den dva po kúře, tak po týdnu už musí být zaručeně nádržka tak plná, aby nárazovým vyprázdněním vzala s sebou další kaménky...jen moje teorie. Napoprvé rozhodně nevyjdou všechny.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » úte říj 01, 2013 13:31

Robím ich tiež podľa Jardy. Urobilasom ich predtým minimálne 6 za sebou, v rozsahu každé tri týždne až mesiac. Prvý krát to boli zlatožleté tvrdšie balvánky s želatinovým vnútrom, Najlepšie to bolo tušímtretí krát. Potom začali vychádzať aj tie olivovo zelené. Tie tvrdšie proste trochu cítiť. Nieje to nijako hrozná bolesť, len človek cíti že tam niečo má.
Štve ma, že mám tým zabitý celý víkend. ale ide zima, tak ma to nebude tak mrzieť.

Ale povrdzujem, očista pečene je ako priloženie do kozuba. Proste je mi horúco. Žiadne mrznutie na vitariánskej strave, ako to popisujú na fórach chudáci v začiatkoch.

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Gabrielik

Příspěvek od s.arik » úte říj 01, 2013 14:15

gabrielik píše:Tie tvrdšie proste trochu cítiť. Nieje to nijako hrozná bolesť, len človek cíti že tam niečo má.
Stejná zkušenost :) U mne hlavně poprvé a pak už si moc nevzpomínám, zda jsem něco cítila (ale vycházely pokaždé).
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » úte říj 01, 2013 22:54

holky tvrdsie to mate z toho ze nerobite poctivo 3 dni pektinovacku, ja veim velmi dobre ako zmaknut :mrgreen:
5 2 8

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 5852
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Gabrielik

Příspěvek od s.arik » stř říj 02, 2013 7:47

Pche, komu by se chtělo jíst tři dny pouze jablka? Jo aha, jedině Rudovi, to je ironie... (:-)
Ne, tuším to dělá podle toho starého receptu více lidí, ve vláknu Očisty je Katarína (snad si jméno nepletu) a ta jen na jablkách byla i mnohem více dní. Pro mne výkon rovný celoživotnímu celibátu nebo maratonu - některé mety si raději snad ani nevytyčit.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » stř říj 02, 2013 8:31

ked mam jasny ciel a dovod som tvrdohlavy :P
5 2 8

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pát říj 11, 2013 14:56

Rozhodla som sa, že nejaky ten deň budem zapisovať do cronometra svoje jedivo. Uvidím ako dlho to vydržím, ale zaujíma ma či toho jem dosť, a možno aj pre nejakú predstavu čo to lvastne jem. A hlavne, ako motivácia po rodinnej svadbe, ktorá ma zase dostala :)

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » pát říj 11, 2013 20:20

svadba, okrem zenicha, dostane aj hosti :mrgreen:
5 2 8

Pavluska
Příspěvky: 3913
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: Gabrielik

Příspěvek od Pavluska » pát říj 11, 2013 21:32

gabrielik píše: A hlavne, ako motivácia po rodinnej svadbe, ktorá ma zase dostala :)
jakto? :)
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » sob říj 12, 2013 19:58

No Pavluška keď ja tak rada jem :) Ale neprehnala som to veľmi, z hlavných chodov len ryžu a oblohu, kolláčikov len toľko, aby netlačilo, na pitoe som si vybrala asi najdrahší 6 putňový tokaj aký som kedy pila a skvelý čašník, ktorý obsluhoval možno aj anglického kráľa, mi vždy úslužne dolieval a fľašu otočil tak aby bolo vidieť na etiketu. Akurát potom doniesli jedlá na švédske stoly a mali tam celkom dobrý výber aj šalátov, len človek chce ochutnať aj z toho aj z toho. A samozrejme, raňajky v hoteli, koláčik a káva. No a nakoniec bolo treba dojest výslužky doma :) Ale už to je všetko preč :) Dnes som po štyroch dňoch zjedla v návale davovej psychózy pitu s nejakou dusenou cviklovo zemiakovou plnkou. Bolo to suché a mokré tlačilo. Inak si posledné dni užívam zelené šaláty a mandlovo mrkvové mliečko a hrušky a jablká a tekvicu a hrozno. Záhrada je super vec.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3939
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Gabrielik

Příspěvek od Jindra » sob říj 12, 2013 22:24

gabrielik píše:No Pavluška keď ja tak rada jem
ááále, však to udělej jak moja manaželka, ta si dopřává a dopřává, co hrdlo ráčí
a až není spokojená s postavou, dá dvou, tří, čtyřtýdenní půst
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » pon říj 14, 2013 10:34

Jindro, to by tiež išlo, ale viac ako spokojnosť či nespokojnosť s postavou je spokojnosť, ľahkosť, radosť ktorá sa dostaví pri živej strave.
Navyše s dlhými pôstami, aj keď ich mám rada, ešte chvíľu nebudem preháňať, lebo som zistila že mi nahadzujú žravosť nechutností ako sú syry, smažené, mäso, mastné, atď.

Zistila som, že s mi žiada viac tukov, takže viac semienok a doprajem si večerné mliečko, pridala som avokada, neuveritelne skvelé je čerstvý kokos s mrkvou. Vylúpaný kokos namočím do teplej vody aby sa trochu zahrial, rozmixujem nahrubo, a potom preženiem odšťavovačom. Nariedim mrkvovou šťavou a je z toho neuveritelne lahodná kokosovo mrkvová smotánka - plnotučné mlieko, kotré keď vychladne má v sebe kúsky "masla". Dopriavam si melasu a zelené, veľa zeleného, riasu, to sú veci čo sa mi v tomto období vyslovene žiadajú.
Samozrejme ráno prevažne ovocie, poobede a k večeru zase zeleninové šaláty a večer "mlsám" niečo viac tukové. A musím si narobiť nejaké mlsky na večer.
Samozrejme sú aj nejaké neraw, niečo ma netrápi, niečo ešte musím doladiť: ružičkový kel, tú pita placku, ktorá mi až tak nechutila, sem tam kávu viac z nudy, ako z potreby, a večer ak sa nezdržím, tak aj nejaký alkohol, na tom musím ešte pracovať. :)

Uživatelský avatar
gabrielik
Příspěvky: 498
Registrován: pát srp 05, 2011 11:25

Re: Gabrielik

Příspěvek od gabrielik » úte říj 15, 2013 10:08

Včera som si vymyslela ďalšie neraw jedlo raw úprave:

Koložráwsku kapustu :) Možno ju ešte stihnem odfotiť.

Spodok: ryža z karfiolu(karfiol nasekaný vo food procesore),

Stred: paradajky, slnečnicové semienka, cibuľa, cesnak, korenie, rasca, sójovka(len trošku, lebo kapusta je slaná), tekvica, - všetka nahrubo namixovať vo food procesore, mleté ľanové semienka,

Vrch: kvalitná domáca kyslá kapusta

Prilepšila som si to dvoma plátmi riasy na sushi na spodok a do stredu.

Mňamky hamky.

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5403
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Gabrielik

Příspěvek od rudo » úte říj 15, 2013 21:16

no a kde je ta klobasa ? :delicacy:
5 2 8

patocka
Příspěvky: 3
Registrován: ned úno 01, 2015 15:19

Re: Gabrielik

Příspěvek od patocka » ned úno 01, 2015 15:51

budu sledovat - děkuji

Odpovědět