se tak spatne vyjadruju, ze to nejde dovodit?!
Karma to je jina, podle tvych vyroku se zda, ze mas vyhraneny nazor. Na karmu

Moderátor: hugo
ááách, to se krááásně čte! přeju ať to vyjde!!Lenuška píše:s pravděpodobností hraničící s jistotou koupíme ve vesnici, kam se v zimě odstěhujeme, krásný sad se zahradou
jablečný mošt krásně zburčil i bez kvasinek. Už ho musím dát do lednice, aby nepřekvasil. Teď je tak akorát...cepheus píše:Leni, neni problem si udelat "burcak" i z jablecneho mostu, "laik" pry nic nepozna (nekde jsem cetl):).Lenuška píše:Nakonec ještě teď pijeme lehce nakváslý mošt i bez mrazáku, uchovaný jen tak na balkóně.
Asi to bude chtit ty vinny kvasinky (ty jsou 100%-ni, mam vyzkouseno na hroznech) ale mohlo by to fungovat:).
Jindro, díky za držení palce. Taky si je držímeJindra píše:ááách, to se krááásně čte! přeju ať to vyjde!!Lenuška píše:s pravděpodobností hraničící s jistotou koupíme ve vesnici, kam se v zimě odstěhujeme, krásný sad se zahradou
nemám slov - zááávidímLenuška píše:tam poblíž někdo pěstuje v zahradě fíkovníky. Pán říkal, že jim rodí každou sezónu doslova desítky kilogramů velkých fíků
týýý jo, fakt? By mě ani nenapadlo tady na Vysočině, kde trvá léto dva až tři týdny, nasadit teplomilný fíkys.arik píše:Mrazuvzdorne fikovniky prodava lecjaky eshop za stovku nebo jak, ja o ne nestojim, stejne jako o datle a podobne sladke blemcy, tak Jindro taky zkus pestovat
Udelas takovyto skelet z dvou 8mm roxoru (co kdo ma) ohnutych do oblouku, pod snehem pak vznikne jakysi iglu, kde fikovnik prezije:).Jindra píše:By mě ani nenapadlo tady na Vysočině, kde trvá léto dva až tři týdny, nasadit teplomilný fíky
to přece nemůže prospívat a dozrát, v týhle zimě...?
taky budu sázet keře s bobulovinami: zimolez, muchovník, rakytník, kustovnici, schizandru, maliny, ostružiny, černý rybíz- červený tam je, jostu, atd. Co půjde, to si ještě rozmnožím, čemu se nebude dařit, to nebudu trápit a vyklučím to.s.arik píše:Gratuluji!!!
I kdyz z predstavy kvant jablek, mostu nebo kompotu se mi zveda zaludek, je prima, ze to jini oceni.
My mame tri jablunky nizke plodnosti, dve hrusne, mimino svestky a dvou visni, ze stromoveho ovoce mi to staci...spise stale nemame dost orechovin a drobneho ovoce z keriku, mnam.
Jindro, to avokádo máš předpokládám v bytě? Mám známou, která už musela avokádovou palmu darovat do domu s halou, protože se jí už nevešla do bytuJindra píše:...
ale zato avokádo, to mi jede hezoučky - uvidíme, jak si povede dál, ta rostlinka je teprv mladík
v létě za tepla bylo avokádo venku, pak v bytě jen na noc a dneska už v bytě trvale, za oknem je poslední dny 3 až 7 °CLenuška píše:Jindro, to avokádo máš předpokládám v bytě? Mám známou, která už musela avokádovou palmu darovat do domu s halou, protože se jí už nevešla do bytu ale nic to nerodilo
máme na zahradě spoustu květin právěže hlavně kvůli včelám, aby přilétly, jsou to skvělí pracanti opylovačis.arik píše:Taky nepestuji nejedle veci, ale kdyz jsem letos videla, jakou radost mely vcely z brutnaku a pohanky a jak to na zahonech bylo pestrejsi, zvysim pristi rok pocet kvetoucich rostlin
díky, Jindro i CepheusiJindra píše:.
pohádkovej život, Lenko,
moc moc moc vám to oběma přeju
co já bych za to dal, bejt jen na mňamózních ščávách, ale ne, nevydržím. Dělám je (základ mrkev a k tomu nejčastějš jabko nebo celer), ale jak tam není "do čeho kousnout", neuspokojuje mě to, takže do ščávy přihodím aspoň trošku odpadu z té mrkve anebo nejčastěji lněné semínko či oříšky, máčený mák, dýni, trochu slunečnice. Prostě "aby bylo do čeho kousnout"Lenuška píše:piju hlavně šťávy, makové mléko, a jím ovoce a trochu kysaného zelí. Něco hutnějšího, i třeba mrkev, mne tlačí v žaludku.