Moderátor: hugo
připojím se, taky sem byl s PPP zaslán k psychoušovi a je to docela příjemný pokec, takže bych též doporučil, páč tvůj problémeček leží spíš v této rovině než potravně dietníVejmutovka píše:Jsem četla víckrát, že anorektičky nejdřív zažívají tyhle stavy euforie a energie a pak to prudce spadne a naplno se projeví příznaky podvýživy. To je právě rozdíl mezi anorektikem a vitariánem, který tu energii má pořád, byť taky jí "jen" ovozel.
Když se ti nepodaří zvýšit objem a skladbu potravy a přibrat, tak ti asi nezbyde nic jiného než jít rychle k odborníkovi, což nemusí být žádná hrůza, selhání ani ostuda, ale naopak projev zdravého rozumu a odvahy. Bude ti zase líp a rozeberete i důvody toho, proč se teď cítíš špatně a co tě k tomuhle stavu dovedlo.
Držím palce, ať jsi z toho brzo venku !
Já bych to neviděla na problémeček, ale na docela závažný problém. Určitě doporučuji toho odborníka urychleně vyhledat.buc11 píše:takže bych též doporučil, páč tvůj problémeček leží spíš v této rovině než potravně dietní
Asi nie si tak daleko aby si zila z prany. Tak ako drviva vacsina z nas si zavisla na energetickom prijme z potravy. A jej prijem mas zjavne dlhodobo velmi nizky. Mas problem, psychicky, zrejme anorexia. Ak to nezvladas, vyhladaj odbornika.olosan píše:..váha mi pri výške 160 cm klesla na 34 kg
..Prosím poradte mi, a chcem zažívať to, čo predtým, ale bojím sa priberania,
..potom mám výčitky že som sa vobec nehýbala za celý deň a len priberám
Mila olosan, ja myslim, ze je uplne jedno, jaky mam jidelnicek a to ostatni, protoze ja vychazim ze sve situace a Ty zase ze sve. Moje historie zivotniho stylu je jina a jinde a Tva take. Nema smysl se srovnavat timto zpusobem s ostatnimi, jde o to, zacit u sebe. Ty nejlepe vis, co jsi zazila, co zazivas, a kde momentalne jsi a kam se chces dostat. Muzu Ti rict, ze ja mam 165 cm a podle toho, jestli mam zrovna stresy nebo mene, vice sportu... tak se mi vaha ruzne upravuje. Pokud nepocitam dny kolem pustu, tak se moje vaha pohybuje zhruba od 55 kg. Nekdy min, nekdy vic. Ja ale nevidim vahu az tak podstatnou, spis mi jde o dobrou stavbu tela diky tomu, ze se hybu a mam svaly v kondici. Takze nekdy muze telo vypadat lepe, i kdyz ma vic kilo, ale miry optimalni, nez kdyz ma treba vahu mensi, ale bez pohybu ochable svalstvo a jeste obalene tukem... . Ja tedy inklinuji spis k pribirani, takze sportem vahu vetsinou reguluji smerem dolu.olosan píše:...a co y radka ty mas aku hmotnost a jedalnicek a na aku vysku a kolko sportu.....aaaach kto ma stopne vyjem celu chladnicku samych hluposti....po takom vydarenom dni kedsa mi relat. darilo.....
hihihi no klasika ... když mně doma podezřívali z anorexie, tak jsem hned mazala k psycholožce, která teda anorexii nepotvrdila, nicméně si vzpomínám, že se mně ptala na vztah s matkou. Tenkrát mi nedocházelo, kam tou otázkou směřovala, ale pak jsem to pochopila ... k psychologovi by měla chodit moje máma, ale ta samozřejmě má pocit, že je normální. No hodně se změnilo od té doby, teď chodí máma na rady stran zdraví a jídelníčku ke mně ... na ledničce má seznam potravin které jo a které neolosan píše:k odborníkovi nechce ist ma kontakt na mojich psychologov, sama som ju prosila nech ideme spolu, asi ju skusim ukecat aspon na nejaky recept odtialto, ale to bude nadavat, že zase len vymyslam a nechcem pribrat, ale to je mne uz jedno.... a na ranajky ma uz caka cottage syr a chlieb....a varene je tiez podmienka....
Niektorí ním začínajú návratovkuolosan píše: ako je to s alkoholom u vás?
holka, ty si ale fakt koleduješ o problém...olosan píše:UUf tak ano, celý den ležím v posteli a 1/ premýšľam o sebe, ako som žila...a kam teraz chcem ísť a 2/ ako niekomu dokázať, že aj na tejto strave sa dá fungovať....no tak ešte mi ostáva vzdať sa tej práce a skúsiť niečo iné ale neviem teda ....stále je to taký zmätok a tak málo času:)
dala som aj na tie rady ohľadom ovocia, dnes mám takmer celý ovocný, ale to sa mi nejak nepáči, 3/ nevie ma to zasýtiť, no presladeno sa cítim.... stále by som si ešte jedno, ešte jedno jabĺčko dala....so zeleninou to akosi ide lepšie, najem sa a môžem robiť iné veci.....aký máte podiel ovo a zel. aké sú skúsenosti, a najmä ma zaujíma aj ako sa zbaviť postupne tej závislosti na 4/ orechoch, (enormné množstvá), skúšala som aj denne po menej, a najmä kombinácia so 5/ sušeným ovocím asi nie je bohviečo že? necítim sa takto dobre, síce ma už z toho nejde "uhodit" že mám zákaz pohybu ale leniviem vtedy fakt to sa mi už nechce potom len ležať...a ešte k strave a mojej mamine: z orechov a ovocia sa podľa nej nedá pribrať, čiže nemôže vidieť v stopnutí fyzickej aktivity, nadmernej konzumácii ovocia a orechov nič pozitívne, a teda ma na večeru čaká ryža zo včera ( " úplne mi to páchne") takže tak asi sa stávam fruitarianom, ďakujem vám všetkým, čo ste stále ochotní mi odpísať....) i keď na liečení to asi nepochopia
))) pekný večer
To je tak sladká skromná holka ta RadkaS, co?RadkaS píše:Mila olosan, ja myslim, ze je uplne jedno, jaky mam jidelnicek a to ostatni, protoze ja vychazim ze sve situace a Ty zase ze sve. Moje historie zivotniho stylu je jina a jinde a Tva take. Nema smysl se srovnavat timto zpusobem s ostatnimi, jde o to, zacit u sebe. Ty nejlepe vis, co jsi zazila, co zazivas, a kde momentalne jsi a kam se chces dostat. Muzu Ti rict, ze ja mam 165 cm a podle toho, jestli mam zrovna stresy nebo mene, vice sportu... tak se mi vaha ruzne upravuje. Pokud nepocitam dny kolem pustu, tak se moje vaha pohybuje zhruba od 55 kg. Nekdy min, nekdy vic. Ja ale nevidim vahu az tak podstatnou, spis mi jde o dobrou stavbu tela diky tomu, ze se hybu a mam svaly v kondici. Takze nekdy muze telo vypadat lepe, i kdyz ma vic kilo, ale miry optimalni, nez kdyz ma treba vahu mensi, ale bez pohybu ochable svalstvo a jeste obalene tukem... . Ja tedy inklinuji spis k pribirani, takze sportem vahu vetsinou reguluji smerem dolu.olosan píše:...a co y radka ty mas aku hmotnost a jedalnicek a na aku vysku a kolko sportu.....aaaach kto ma stopne vyjem celu chladnicku samych hluposti....po takom vydarenom dni kedsa mi relat. darilo.....
Sport je u me taky jak kdy, kdyz jsem mela co delat zpocatku s borelkou (v tu dobu velmi drcena psychika...), tak sel sport stranou. Predtim jsem sportovala denne a ted uz opet funguju i na fyzicke strance docela dost. Zalezi na okolnostech.
Osobne bych se nezamerovala na ty cisla na vaze, ale srovnala bych si v hlave, ze chci dat telo do formy.
To znamena upravit jidlo tak, aby jsi mela dostatek cukru, pak nejake salaty, aby bylo dost zeleneho, pak plodova zelenina a ja napriklad mam hodne rada avokada, coz u me mozna podporuje to pribirani. Jsou to tuky v te zdrave forme a lehce stravitelne.
Urcite si myslim, ze cvicit svaly je dobre, ale muzes pro zacatek cvicit nejak pozvolna, ale nechci radit, protoze si opravdu absolutne nedokazu predstavit, v jake situaci se nachazis. Jedine, co mi je celkem jasne je to, ze Tva situace je vazna a je opravdu treba ji resit. Je treba si vymezit i svuj prostor, myslim, ze v Tvem veku, pokud sama pises, ze praci mas, by nebylo od veci si najit pronajem a tim se zbavit toho psychickeho natlaku, ktery se Ti doma nepochybne deje.
Ale jaky postup zvolit, to opravdu nevim. To si myslim, ze by Ti mel poradit nekdo povolanejsi.
Selmi ... dikySelma píše:To je tak sladká skromná holka ta RadkaS, co?RadkaS píše:Mila olosan, ja myslim, ze je uplne jedno, jaky mam jidelnicek a to ostatni, protoze ja vychazim ze sve situace a Ty zase ze sve. Moje historie zivotniho stylu je jina a jinde a Tva take. Nema smysl se srovnavat timto zpusobem s ostatnimi, jde o to, zacit u sebe. Ty nejlepe vis, co jsi zazila, co zazivas, a kde momentalne jsi a kam se chces dostat. Muzu Ti rict, ze ja mam 165 cm a podle toho, jestli mam zrovna stresy nebo mene, vice sportu... tak se mi vaha ruzne upravuje. Pokud nepocitam dny kolem pustu, tak se moje vaha pohybuje zhruba od 55 kg. Nekdy min, nekdy vic. Ja ale nevidim vahu az tak podstatnou, spis mi jde o dobrou stavbu tela diky tomu, ze se hybu a mam svaly v kondici. Takze nekdy muze telo vypadat lepe, i kdyz ma vic kilo, ale miry optimalni, nez kdyz ma treba vahu mensi, ale bez pohybu ochable svalstvo a jeste obalene tukem... . Ja tedy inklinuji spis k pribirani, takze sportem vahu vetsinou reguluji smerem dolu.olosan píše:...a co y radka ty mas aku hmotnost a jedalnicek a na aku vysku a kolko sportu.....aaaach kto ma stopne vyjem celu chladnicku samych hluposti....po takom vydarenom dni kedsa mi relat. darilo.....
Sport je u me taky jak kdy, kdyz jsem mela co delat zpocatku s borelkou (v tu dobu velmi drcena psychika...), tak sel sport stranou. Predtim jsem sportovala denne a ted uz opet funguju i na fyzicke strance docela dost. Zalezi na okolnostech.
Osobne bych se nezamerovala na ty cisla na vaze, ale srovnala bych si v hlave, ze chci dat telo do formy.
To znamena upravit jidlo tak, aby jsi mela dostatek cukru, pak nejake salaty, aby bylo dost zeleneho, pak plodova zelenina a ja napriklad mam hodne rada avokada, coz u me mozna podporuje to pribirani. Jsou to tuky v te zdrave forme a lehce stravitelne.
Urcite si myslim, ze cvicit svaly je dobre, ale muzes pro zacatek cvicit nejak pozvolna, ale nechci radit, protoze si opravdu absolutne nedokazu predstavit, v jake situaci se nachazis. Jedine, co mi je celkem jasne je to, ze Tva situace je vazna a je opravdu treba ji resit. Je treba si vymezit i svuj prostor, myslim, ze v Tvem veku, pokud sama pises, ze praci mas, by nebylo od veci si najit pronajem a tim se zbavit toho psychickeho natlaku, ktery se Ti doma nepochybne deje.
Ale jaky postup zvolit, to opravdu nevim. To si myslim, ze by Ti mel poradit nekdo povolanejsi.Nevím koho povolanějšího by tak Olosan mohla najít, ať přemýšlím jak přemýšlím, nikoho takového neznám
A nejde tady snad o to? Ty tedy chceš, nebo nechceš přibrat? Ta tvoje váha se ti zdá normální?olosan píše:zadok rastie a vaha stupa:)