so, now when I got your attention...Panda píše:rudo píše:Anastasia kyvne prsom...

Moderátor: hugo
zaujimavy nazor, vdakaPanda píše:Do breathariánství patří ovoce - je to jeden z prostředků k dosažení prány. Stejně jako půsty. Nebo meditace. To vše tam patří. Breathariánů tam je přiměřený poměr, stejně jako jinde v populaci - 1 hotový (PavelM) a ostatní co o to usilují. Ale důležité - usilují o to a ne že řeší jak připravit bifteky, témata která jdou proti zaměření serveru. Tady by měli být lidé, kteří o vitariánství usilují nebo alespoň od něj ostatní neodrazují.
Pando, ať se daří!Panda píše:Do diskuze na Vitariánu už nepřispívám a příspěvky nečtu. Až na výjimky odtud vitariáni odešli a diskutovat s nevitariány který jogurt je lepší se mi nechce. Kdyby mě někdo sháněl tak přes SZ nebo http://www.breatharian.eu (nebo možná i sem, nechám si tu sledování).
myslím že primárně pro info, ale po letech už ty lidi člověk zná někdy i osobně, takže nejen pro info...s.arik píše: Koneckonců, do diskuze si člověk až tak nechodí pro výměnu informací, ale spíše kvůli realizování sociálních kontaktů v určité podobě. Až na čestné výjimky typu Dano a tak >:-)
To je jistě rozhodnutí po zralém úvaze, ale s Tebou odchází i poslední zbytky seriózní důvěryhodnosti.Do diskuze na Vitariánu už nepřispívám, .. jogurt je lepší
Nepovedal.rudo píše:...teraz si ovsem sam jasne povedal ze cesta k bretha je cez fruktozu...
Je to jedna z možností. Ovoce je očišťující, energie s málo minerály, a proto může být důležitým stupněm při přechodu jako prostředek k očišťování organismu (protože očišťování je nutný předpoklad breathariánství). Ale nemusí, jiným lidem může fungovat jiný postup, zeleninové šťávy nebo jen postupné snižování množství jídla (jakéhokoliv) nebo střídání běžné stravy s půsty. Co člověk to specifická cesta. Proto diskuze o těchto věcech do breathariánství patří, protože to jsou možné alternativy pro uchazeče a každý bude mít úplně jinou variantu přechodu.Panda píše:Do breathariánství patří ovoce - je to jeden z prostředků k dosažení prány...
ja si zase myslim ze ten isty argument sa da pozuit uplne opacne.Panda píše:Rudo myslím že stále mícháš hrušky s jablkama a že nejspíš nečteš napsané.
jako osobni duvod to plne chapuPanda píše:Protože tady nejde o cesty k breathariánství obecně, ale o mou konkrétní cestu. Má cesta (ke které cítím osobní vedení) je skrze vitariánství a fruitariánství. Proto by měl pro mě vitariánský server smysl jen kdyby se tam řešilo vitariánství a fruitariánství, tak jak byl původně v počátcích zaměřen. Pokud je z něj jen obecné diskuzní fórum, ztrácí jeho zaměření smysl. To bych mohl stejně tak klidně chodit na mimibazar.
takove diskuse si ale prave zacalPanda píše:Rudo takovým nekonečným diskuzím o ... ničem ... jsem se chtěl právě vyhnout.
Vzdyt to (osle) delas uz jakou dobu tady ! To Ti nestaci ??rudo píše:ako by si reagoval keby som prisiel na breatha forum a napisal tam ze to forum je pod moju uroven lebo nejde ku breatha cielu cez borsc a bravcovu mast a len zdrzuje nezmyslenymi debatami o napchavani sa ovocim a kopou nezmyselnych osobnych kecanin... ?
no nevim, jestlis zvolil ten správný prostorPanda píše:Sice fórum nečtu, tak alespoň sem bych mohl občas něco přihodit.
Stále se divím, kde se tu na fóru vzal takový odpor proti ovoci. Ovoce je nejpřirozenější potravinou člověka (ne maso či rohlíky!). Působí jako nejlepší čistič, hlavně díky vysokému obsahu vody v čisté přirozené podobě (ne ta mrtvá voda plná zanášejících solí co teče z kohoutku). Je to čistý zdroj energie. Látky si tělo umí recyklovat (opakovaným použitím nebo načerpáním ze vzduchu), ale když vydává energii, musí ji odněkud brát - buď z prány nebo z potravin. Ovoce je ideální zdroj energie, ze všech potravin zatěžuje tělo nejméně nepotřebnými složkami.
Mají-li lidé problémy s ovocem, není to ovocem, ale nevhodnými kombinacemi, nevhodným prostředím. Např. ovoce + tuky, ovoce + škroby (hlavně lepek - a to i ten usazený co zůstává ve střevech ještě týdny) způsobují kvašení. A také detoxikační příznaky (např. vyrážky) jsou posuzovány jako špatný vliv. Přitom ovoce je jeden z největších darů co člověk dostal, vzhledem k příznivému působení na organismus. Ani není pravda že by ovoce ochlazovalo - ochlazují potraviny na které organismus není zvyklý a neumí z nich dostatečně vytěžit energii, tj. např. když na vařené stravě se sní ovoce. Ale po trvalejším přechodu a přizpůsobení je to opačně, já jsem naopak po ovoci přežhavený.
Největším nebezpečím pro člověka není ovoce, ale lepek. Pokud lidé vypustí z jídelníčku lepkovité potraviny a pročistí se ovocem, mohou se divit jak jim vymizí všechny zdravotní problémy. Zpočátku když po lepkovité stravě nasadí ovoce, tak mohou mít negativní projevy jako např. kvašení - protože tělo je ještě mnoho týdnů až měsíců zanesené hlenem (čištění se projevuje pokašláváním a potřebou polykat) a ten spolu s ovocem způsobuje problémy. Proto je dobré přecházet postupně přes zeleninu - ta zahájí očišťování od lepku a jen slabou detoxikaci, pozdějším přechodem na ovoce se člověk dočistí důkladně. Není až tak nutná 100% syrová zelenina - lze volit cestu nejmenšího zla, tj. např. vařené luštěniny, i to je mnohem lepší než lepek. Velmi dobře to popsal Helmuth Wandmaker v knížce Tajemství všech nemocí (->ulozto) a přesně to odpovídá i mým zkušenostem ke kterým jsem dospěl, proto knížku velmi doporučuji těm co ji ještě nečetli.
U mne je ovoce základem stravy, asi tak z 90% (asi 3 kg ovoce denně - hlavně teď jsou skvělé broskve a hrozny, ale ještě si občas dám trochu syrové zeleniny nebo např. trochu vařené rýže, čočky či pohanku jako chuťovku, ale i tato psychická potřeba mi pomalu mizí). Sice mívám výkyvy, občas období s více zeleninou, občas období na ovocných šťávách, ale průměrně jsem hlavně fruktarián. Před pár lety jsem míval dost problémy se zády (ranní ztuhlost a nemožnost se sehnout k zemi) a záněty dásní. To díky vypuštění lepku a přechodu na převážně ovoce zásadně kleslo - bolesti zad ani ranní ztuhlost už nejsou, už se sehnu bez problémů k zemi prsty (a věřím že brzy i dlaněmi) a bolesti dásní už také téměř úplně vymizely. Kazivost zubů je naopak menší (po ovoci si už ani nečistím zuby jako kdysi - samozřejmě neplatí pro citrusy, ananas či nezralé ovoce, ale to nejím), zubařka mi opravuje jen zuby zkažené ještě před lety, nové kazy nevznikají. Na ovocné stravě nevzniká zubní kámen - ten je příčinou proč se lidem při běžné stravě kazí sladkostmi (či sladkým ovocem) zuby, tj. příčinou opět především lepek. Před 3 lety mi zubařka řekla - tahle dírka na předním zubu se musí do měsíce plombovat! - nenechal jsem si a za ty 3 roky se mi kaz vůbec nezvětšil. Candida (např. lišeje) se mi projevovala jen v období kdy jsem ulítával např. k pečivu - ale po návratu k ovoci příznaky opět zmizely. Proto dnes již považuji ovoce za dar (kterým jen neznalci pohrdají) a naopak lepek a hlavně pšenici za prokletí lidstva.
Snad jsem někoho přiměl k zapochybování o "nízkosacharidové mánii".
Kdeze cestna vynimka, to bude nejaky asocial asis.arik píše:Koneckonců, do diskuze si člověk až tak nechodí pro výměnu informací, ale spíše kvůli realizování sociálních kontaktů v určité podobě. Až na čestné výjimky typu Dano a tak >:-)
Ked sa dozvies o nejakom cs diskusnom fore, kde bude diskutovat vitariani alebo ti ktori by neboli proti nim a ktorym by radili prave ti vitariani, tak daj vediet. Na nazve mi vobec nezalezi.Panda píše:Pokud je z něj jen obecné diskuzní fórum, ztrácí jeho zaměření smysl. To bych mohl stejně tak klidně chodit na mimibazar.
Panda píše:Do diskuze na Vitariánu už nepřispívám a příspěvky nečtu...
To je slusne, zda sa ze si takmer vitarian.Panda píše:U mne je ovoce základem stravy, asi tak z 90% (asi 3 kg ovoce denně - hlavně teď jsou skvělé broskve a hrozny, ale ještě si občas dám trochu syrové zeleniny nebo např. trochu vařené rýže, čočky či pohanku jako chuťovku, ale i tato psychická potřeba mi pomalu mizí).
alo coby, kopec ludi sa tam ani len nesnazilo zapisat a neunuvalo nieco hladatPanda píše:Už jsem myslel že jsem jediný divný komu připadá Facebook naprosto nepraktický.Dano píše:...Tam sa da zamotat lahko a zrejme opakovane, kedze temy neexistuju, zreujme sa tam dokola preberaju tie iste veci,...
Tak to nevím.Dano píše:...Odhadom, kolko jedla si za posledny mesiac zjedol? Staci mi len jedno cislo, priemer v kcal/den....