PavelM píše: ↑sob kvě 05, 2018 22:28
Tak už sem ho dneska přestěhoval:))
Super pochopeno a vyreseno

Jen nic nepolivej a pockej az to nekde samo zvlhne a vyleti, anebo to vizualne zkontroluj - poznas kam by mohlo zatect, ze jo

..
PavelM píše: ↑sob kvě 05, 2018 22:28
Nicméně další otázkou je: Dal sem ten samý spínač-jistič dolu jako je nahoře

Který vypne první ? Ten dole? Nebo se připočítá impedance kabelu a vypne ten horní? Jak to je?

)
Jak pisu vyse u te kamosove michajdy - ten chranic co bude dal od vadnyho zarizeni (na delsim drate = vetsi impedanci/odporu) vypne logicky pozdeji, v realite i nevypina nekdy dlouhy a pospojovany prodluzky vubec (viz ta michacka) .
Je to jako bys do okruhu jistici civky chranice predradil odpor:))
Logicky pak magneticke pole co odjisti pojistku chranice bude mensi a odjisti ji s bidou, nebo vubec ne, je tak ?

)
Cize zjednodusene - konec marathonu k tomu vzdalenemu

) .. a proto taky mame revizaky s bedynkou - ohmmetrem/testerem chranenych okruhu (jeste vyleti Fi/uz nevyleti Fi):))
Ten dovetek revizaka z vysmate:)) praxe to je presne ono - zasuvkama (spojema) to narusta (tzv. prechodovy odpor spoju):) .
Hehe, lidove receno rikas - jak se to veme, psal se rok 1978, nastup na vojnu a vucen cerstve elektromechanik, druha vec ze jsem po vojne postupne zdrhal ke strojarine + kope dalsim remeslum, dneska se hodi vsecky, hehe:)))
Zel se ale musim elektro predpisama taky prokousavat - cize jsme dva co se ucime:))
Nicmene ! - porad se jedna o nekonecne klonovane 2 (slovy DVA) draty - faze a maticka Zem

), ostatni omacka s barvickama (PEN a spol) je hlavne na ochranu obsuhy, blbo-vzdornost zarizeni apod:).
Potreba to nastudovat zdravym selskym mozkem a nedelat z toho zase vedu, jako se vsim co pochopis (v principu):)
Nez bych synatorovi delal elektriku v dome, naucil jsem ho to delat - a je mi neskutecne vdecny, ze neco noveho umi a dneska uz jede s dratama ve zdi naprosto SAMOSTATNE(!):))) .